Make your own free website on Tripod.com

DSM RunningTeam Unlimited in Chamonix en Stein

 In navolging van vorige jaren is het DSM Running Team ook dit jaar met een sterke afvaardiging naar Chamonix afgereisd om voor de vijftiende keer aan de, mede door DSM France gesponsorde, Cross du Mont Blanc deel te nemen. Deze 23 km lange bergloop, die met een hoogteverschil van ruim 1400 m naar een hoogte van 2095 m gaat, is elk jaar letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt voor het DSM RunningTeam, waarvoor vanaf april, na de Rotterdam Marathon, tweemaal per week gericht op wordt getraind.

 Onvervalste berggeit was dit jaar de Vlaamse Reus Mark Quadflieg van DSM Genk, die “opgejaagd” door de gems Ger Lemmens van DPC, de winnaar van vorig jaar, met een tijd van 2 uur  en 14 minuten als eerste DSM`er boven kwam. Ook de rest van het team, een mix van ervaren veteranen en jonge debutanten, kwam elk in zijn eigen tempo moe maar gezond boven. 

In het algemeen klassement scoorde Jo Schoonbroodt een eervolle 7e plaats bij de heren veteranen 2, terwijl Leny Hochstenbach, DEE, met haar 4e plaats bij de dames veteranen net het podium misliep.

  Speciale vermelding verdient Simon Blok, de motor van het DSM RunningTeam, die voor de 15e keer aan dit evenement deelnam. Hij dieselde naar een tijd van 3:08 uur, hetgeen gezien zijn toch voortschrijdende vergrijzing knap is.  Simon klom daarmee in de loop der jaren puur natuur zo’n 20.000 hoogtemeters. Een prestatie die echter niet zou misstaan in de recente TV spots voor DSM voedingssupplementen. Het team vierde de mijlpaal door hem te benoemen tot “UGGG” oftewel Ultiem Goedaardig Gestoorde Gems 

 Voor de rest van het jaar staat nog een aantal mooie wedstrijden op het programma van het RunningTeam, waaronder de Mergelland Marathon in september. Daaraan vooraf staat echter voor de meeste teamleden eerst nog de DSM Classic op het programma. Niet de conditie maar het feit dat lopers geen zitvlees hebben is hier de grote uitdaging. 

Dit geldt overigens niet voor het hele DSM RunningTeam want Jos Brouwer van DSM Gist, de 2e loper van vorig jaar, liet de cross lopen om samen met zijn vader Rob in de ¾ triathlon van Stein de DSM eer te verdedigen. Jos haalde daar een prachtige 7e plaats, maar werd toch door zijn vader overtroefd want die werd 1e bij de veteranen.

 DSM´ers van alle Business Groepen en alle vestigingen die van lopen houden en zin hebben om zich binnen een groep op de lange afstanden te richten kunnen zich bij het team aansluiten. Dit kan in overleg met  wedstrijd- en trainingscoördinator Jo Schoonbroodt, DPC (+31 46) 4762923 worden ingevuld.

 

De resultaten van 2001

Naam

Onderdeel

Site

Uren

Quadflieg Marc

DEP

Genk

2:14

Lemmens Ger

DPC

Sittard

2:17

Currie Edwin

DSM Research

Geleen

2:20

Schoonbroodt Jo

DPC

Geleen

2:25

Wendker Harrie

DRS

Schoonebeek

2:33

Hendriks Jean

DS BBV

Geleen

2:33

Hooijkaas Herbert

DS ES

Urmond

2:34

Dzeja Frank

DPC

Gelsenkirchen

2:35

Thomassen Piet

Profcore

Geleen

2:39

Frencken Hub

LCB

Geleen

2:55

Solberg Jeannine

DEP

Genk

2:59

Blok Simon

DS

Geleen

3:08

Oppen van Oda

DSM Research

Geleen

3:17

Verboort Jos

Profcore

Geleen

3:29

Beeldsnijder Eugene

DSM Gist

Delft

3:30

Hochstenbach Leny

DEE

Geleen

3:32

Plantema Otto

DFC

Sittard

3:38

Bradaï Kamel

DEP

Emmen

3:53