Make your own free website on Tripod.com

Rondje om de kerk

Op 1 juli vindt weer de jaarlijkse Cross du Mont Blanc plaats. Jo Schoonbroodt (Jogger Jo) van DPC Hydrocarbons loopt al sinds mensenheugenis mee en is tevens wedstrijdcoördinator en trainer van het DSM Running Team, waarin ook enkele DPC’ers meerennen: “Het is een pittig tochtje. Drieëntwintig kilometer lang, met eerst een korte aanloop door het groene dal, vervolgens over met keien bezaaide 'geitenpaadjes' en tenslotte naar de besneeuwde bergtoppen. Met een stijgingspercentage van 25%, dat je af en toe op handen en voeten dwingt. Op zulke momenten denk je: nooit meer! Maar eenmaal boven aangekomen, geniet je van een spectaculair uitzicht. Volgend jaar weer, denk je dan! Al is het natuurlijk prettig dat de terugtocht per kabellift kan.”

Trouw trainen

De voorbereidingen voor de Mont Blanc-loop zijn in volle gang. De groep enthousiaste DSM-lopers verschijnt elke woensdagavond en zaterdagmorgen trouw op de trainingen. Deze zijn onderverdeeld in duurtrainingen en krachttrainingen. Jo Schoonbroodt: ”Dit is noodzakelijk omdat je op beide aspecten tijdens de loop wordt aangesproken. Je gaat in Frankrijk niet alleen de hoogte in, maar de tocht is ook behoorlijk lang. Daar moet dus allebei op getraind worden. We nemen ook alleen mensen mee die deelgenomen hebben aan de trainingen. Daarvan weten we dat ze deze loop aankunnen.”

Tussendoortjes

De Cross du Mont Blanc is één van de teamwedstrijden. Het DSM Running Team, dat bestaat uit lopers van verschillende binnen- en buitenlandse vestigingen, toert namelijk gedurende het hele jaar langs andere DSM-vestigingen, om daar deel te nemen aan wedstrijden zoals de marathons van Gelsenkirchen, Rotterdam en Drenthe en de Mergelland Marathon en de halve marathons in Monster en Hasselt in België. Jo Schoonbroodt: “Daarnaast zijn er nog de regionale wedstrijden als ‘tussendoortjes’. Ook die vormen een goede voorbereiding op de Mont Blanc-loop. Voorbeelden hiervan zijn de Observantloop, de Parelloop, de Wijnbergloop, het NK berglopen, de Stadsloop in Maastricht, de Run-Party in Echt en de Mescherbergloop.”

 

Cholesterol

Het DSM Running Team telt op dit moment dertig leden. “De deur staat voor iedereen open. Wie graag loopt en mee wil doen, is van harte welkom op onze trainingen. Het belangrijkste is dat je enthousiast bent, want lopen is een passie,” aldus Jo, die zelf al vijftien jaar met hartstocht loopt: ”Ik ben in 1986 begonnen, omdat bij een medische keuring bleek dat mijn cholesterolgehalte te hoog was. De dokter adviseerde mij anders te gaan eten of meer te bewegen. Ik heb toen voor het laatste gekozen en loop vanaf die tijd ’s avonds een rondje om de kerk. Het rondje werd echter al snel groter en groeide uit tot marathonniveau. Met mijn cholesterolgehalte is het overigens helemaal goed gekomen.”    

 

Bent u een meeloper?

De DSM Running Team trainingen starten elke woensdag om 18.00 uur (duur ± 2uur)  bij het voetbalveld in Sweikhuizen. Op zaterdag traint het team om 10.00 uur (duur 2 uur en meer) vanuit het Pannenkoekenhuis de Nachtengaal te Meerssen. Meer informatie over het DSM Running Team vindt u op internet onder http://joschoonbroodt.tripod.com en voor inlichtingen of vragen kunt u contact opnemen met Jo Schoonbroodt zelf, telefoonnummer: 046-4762923.