Make your own free website on Tripod.com

Team Target Rotterdam Marathon 2003


De beker is binnenHoe het begon!

Team Target Jo, Ger, Mark, Ruud en Edwin

In tegenstelling tot de afspraak wordt dit vijftal door de organisatie alsnog ingeschreven voor de Rotterdam Marathon businessrun. Als dit vijftal tot de beste 3 ploegen in de business loop behoort en allen binnen de 2 h. 55 min. binnen zijn dan krijgen zij behalve een avondje Rotterdam van Simon de eeuwige roem. Als dit niet lukt dan betalen zij p.p. het verschil van EUR 45 tussen de individuele en team inschrijving zal duidelijk zijn deze targetstelling niet onderhandelbaar is en de toekenning aan de organisatie is voorbehouden.

De achtergrond van het aanvankelijk besluit van de organisatie om niet in te schrijven was de verwachting dat Jo het alleen zou moeten omdat Ger na 30 km een inzinking zou krijgen, Mark slechts onthaast haast, Ruud door het vele rondjes lopen in Stein de 2 h 50 min. niet in het verschiet heeft en Edwin het eeuwige, op doorbreken, staande talent zal blijven. Graag jullie reactie,

Simon


Reactie Jo: Team members,

Simon heeft ons verblijd/uitgedaagd met een smart haalbaar Team Target.
Ons Team bestaat uit meer dan de genoemde 5 lopers en ook de rest van het Team kan zijn steentje bijdragen in het al of niet halen van het TT. Dat kan op vele manieren, wees creatief!!!!!!
Mijn voorstel is dan ook dat we het complete Runningteam betrekken bij het al of niet halen van het Team Target. Laat jullie ideeŽn de mail passeren.

Groeten van een uitgedaagde en de handschoen opnemende Jogger Jo


Hier de meedenker Ger,

Dat Jo zich uitgedaagd voelt kan ik me niet voorstellen !! Zo'n handschoen lust hij natuurlijk altijd, maar zijn individuele target is veel te soft voor zo'n ervaren supersnelle marathonner.
Aan zijn trainingen (> 140 km) is af te lezen dat hij weer een knaltijd gaat zetten in Rotterdam.
Aan Simon de taak om de individuele target van Jo aan te passen. Het moet natuurlijk wel eerlijk blijven. De kans dat Ruud en Edwin de individuele target halen is op deze manier veel kleiner dan dat Jo deze haalt. Zoals beschreven stort ondergetekende na 30 km in, dus is de target voor mij een flinke kluif. Met 2 verloren trainingsweken zal ik de laatste km's van de marathon wel weer op karakter moeten klaren. Voor Marc geldt hetzelfde.
Het teamtarget is een echte uitdaging. Bij de eerste 3 eindigen is evenwel niet onmogelijk.

Groeten, Koempel Ger

ps. Simon moet niet gaan tegenwerpen dat er geen individueel target is, want 2.55 uur is wel degelijk zeer individueel !!!!!


Reactie Jos B.: Ha die Leny,

Zojuist van je het telnr. van Simon gekregen, te weten 059169300. Dus ik bel dat nummer en weet je wat ik aan de lijn krijg:

Een VERZORGINGSTEHUIS in Emmen.

Nu weet ik dat Simon al een respectabele leeftijd heeft en dat sommigen mensen DSM zien als een verzorgingstehuis voor 40 uur per week, maar dit had ik toch echt niet verwacht.

Leny, zou je zo goed willen zijn om nogmaals een poging te wagen en mij te informeren met het juiste tel. nr. (0591 693300)

B.v.d. Jos.


Reactie Marc: Watjes,

Om op Ger z`n hersenspinsels voort te borduren...Ik ga in ieder geval voor de eerste plaats. We hebben binnen ons team het potentieel om, net als 2 jaar geleden, de beker met de grote oren te pakken. Ik wil mij, om dit edele doel te bereiken, opofferen om ``onze (g)ouwe`` weer eens onder de 2u45 te krijgen ondanks z`n nu snel naderende VUT leeftijd. Hij moet nu net als 50 jaar geleden even bij het handje genomen worden, alleszins toch zo`n kleine 30 km aan 3:53/km. Das dus mijn taak. Van Ger weet ik dat hij, ondanks z`n trainingsachterstand van twee weken, hij heeft nog vijf weken voor de boeg, wel eens met een stunt zou kunnen uitpakken en zelfs onder de 2u40 kunnen duiken. Zelf ga ik trachten beide toppers naar het 30km punt te brengen in 1u57, boodschap voor beide heren is, en dat zal moeilijk worden vooral voor Jo, dat ze achter mij blijven, zoniet stap ik onmiddellijk uit met alle gevolgen van dien... Ik hoop binnen te zijn in 2u54. Dat zou betekenen dat ik voor de laatste 12 km ongeveer 57 min. over heb. Ik loop 4 weken later zoals bekend in Duitsland een marathon en stem daar mijn trainingen ook op af. Voor Ruud doe ik mijn hoed af met zijn superprestatie in Stein tijdens de zes uren aldaar. Als hij het verstandig aanpakt loopt Ruudje 2u50 en waarom niet samen met Edwin, want die heb ik sinds zijn debuut op de marathon in Klazinaveen niet meer kapot zien gaan, ook niet in Chamonix vorig jaar toen hij mij bij km 22 aanmaande hem niet langs te laten. Misschien moet hij wel eens wat meer leren afzien en een (klein) risico niet schuwen. Ook Edwin kan ons team target aan en hiermee wordt ons doel dan bereikt, op voorwaarde dat we allemaal gezond blijven en gespaard van blessures. Ik laat daar regelmatig wel een kaarsje voor branden, ons Oda weet wel waar ik dat doe.

Ger 2u39 - 2u41
Jo 2u42 - 2u44
Ruud 2u49 - 2u53
Edwin 2u50 - 2u53
Marc 2u47 - 2u54

Groetjes, realist Marc.


Reactie Jos B.: Pupillen,

Het onderstaande van "pupil" Marc is hetgeen wat ik als coach verwacht van mijn team. Nu is Marc niet zomaar een pupil zoals een ieder van jullie weet, want hij is inmiddels gediplomeerd trainer en een zeer ervaren duurloper. Vandaar dat ik mij als coach geheel aansluit bij zijn prognose.

Groet Mental Coach (M.C.) Jos.


Reactie Ger

Oh Ja ???? Als ik uitga van de 2.40 uur die Marc voor mij heeft gepland en ik wordt op 1.57 uur op 30 km afgezet, dan moet ik de laatste 12 km in 3.30 min per km gaan lopen om mijn target te halen. Bedankt hoor Marc !!!!!!!!!!! Rekenen kan ik nog steeds !!

Gerrit


Reactie Marc

We komen op km 30 door in 1u56:15 en vermits jullie dan 30 km aan een stuk je geen zorgen hebt hoeven te maken over wat dan ook, enkel mij volgen kunnen jullie vanaf dan werk maken van die beloofde negatieve split. 2u41 is dus heel erg mogelijk, jullie gaan je B startvak bewijs voor de volgende 2 jaren nu eens echt verdienen!

MarcJeanPierre


Reactie Ger: Beste medelotgenoten,

Aangezien een target (volgens IPM) iets is dat je ZELF in samenspraak met anderen maakt het volgende:

Het teamtarget is realistisch en te doen.

Mijn individuele target is niet realistisch en niet te doen. Om nu te voorkomen dat ik wordt afgerekend op een onhaalbaar target, wil ik het volgende voorstellen:

Realistisch is een eindtijd van rond de 2.45 uur met eventueel een uitloop van 30 a 40 sec. Dat is in ieder geval waar ik onder gunstige omstandigheden op wil vertrekken.
Een eindtijd zoals Marc voorstelt (2.39-2.41) zou betekenen dat ik me met maar liefst 10-12 min moet verbeteren tov vorig jaar (2.51) in de Koenigsforstmarathon. Als ik me al eens 5 a 6 min. verbeter is dit reden voor een groot feest en perspectiefrijk voor een volgend avontuur.

Ik weet niet wat jullie van je eigen, door Marc voorgestelde target vinden. Mijn mening is dat het best een uitdaging mag zijn, maar het moet wel realistisch blijven. De harde praktijk zal uitwijzen dat luchtfietserij uit den Boze is. Ik hoef maar naar Rotterdam 2001 te verwijzen, waar Jos voor een eindtijd van < 2.40 vertrok en op 2.44 uitkwam, hetgeen nog steeds grote klasse was !! Om over mezelf maar te zwijgen !!

Tenslotte vind ik de drijfveer die Simon voorstelt ( 45 Euro terugbetalen) geen positieve maar een negatieve impuls.
Stel ons iets positiefs voor. Vb: een borrel of feestavond (niet die in het casino van Rotterdam) voor het hele running team.
Als we de target halen betaalt Simon, halen we hem niet dan betalen we zelf !!!!!!!!!!!!!!! (hebben we wel altijd een feestje).

Koempel Ger


Reactie Simon: BRT,

Sinds zondag was ik uit de lucht. Bij terugkomst werd ik aangenaam verrast door de op- en inrichting van het BRT. De topploeg op basis van het teamtarget staat er, compleet met coach Jos B., running mental trainer Mark en sponsor DSM RT.

In de aanloop nam ik wat angstig aandoende omtrekkende bewegingen waar rond het teamtarget maar ik neem aan dat de mental coach het BRT weer op het spoor heeft gezet met zijn Cruijfiaanse uitdrukking: "Als ge niet meer kunt, dan kunt ge nog heel veel." en zijn helder neergezette eindtijden die ik althans boven mijn bed gehangen heb.

De tijd is derhalve rijp om tot de inschrijving te komen die Jos B. reeds panklaar heeft. Graag dus bericht of het BRT gelooft in zijn coach en mental trainer. De sponsor heeft dit en zal zich ter aanmoediging van het BRT over het al of niet gehaald hebben van het teamtarget dan ook door dit illustere tweetal laten adviseren.

Simon


Reactie Jo

BRT(Business Running Team) of RTL+ (Running Team Limburg+aanhang)?

Zoals reeds gemeld denk ik dat de oude benenwagen nog best een keer de kar kan trekken om er in Rotterdam iets moois van te maken.
Met een Maastrichts zonnetje zie ik de streep op de Coolsingel (heeft dit iets met Ruud Coolen te maken?) reeds naderen.

Wat doet de rest van het team om het Team Target te halen?
Onder welk Kernresultaat gebied (KRG) valt dit en wat zijn de specifieke competenties?

Koempels Just do-it.

Jogger Jo


Reactie Ruud: BRT en RTL+ lopers,

Hele mooie prognoses van Marc en naar mijn mening realistisch.
Vooral niet aan jezelf twijfelen Ger. Je hoeft maar 12 minuten sneller te lopen als in de Koenigsforstmarathon (dit was toch een heuvelachtig parcour?). Laten we dit jaar de lat maar eens hoog leggen want de Cup met de grote oren moet weer in ons bezit komen!

Zelf ga ik de "taktiek van de verschroeide aarde" toepassen, m.a.w. vol gas weg en maar zien waar de man met de hamer staat (misschien kan ik hem op deze manier wel voorblijven).

Nog even voor jullie nog snellere mannen. Ik zal starten vanuit het C-vak en dat betekent dat ik boven op de startlijn zal staan (beter 1 cm. erachter). Jullie starten in vak B en beginnen dus reeds met een achterstand op mij. Met de behouden koers die Koempel Ger wil gaan varen zal hij me pas ergens in het Kralingse Bos in het vizier krijgen (of misschien helemaal niet meer!).

Wie mij wil voorblijven zal dus verrekte hard moeten gaan op de 13e. Laten we er allen vol tegenaan gaan zodat we na afloop kunnen zeggen:
KOEMPELS: WE DID IT !!

Bluffer Ruud


Reactie Jos B.: Beste Pupillen en Sponsor,

Zoals al eerder gememoreerd is het heel goed om een doel te hebben en dit doel/lat mag best hoog zijn.
Het doel kan verdeeld worden tussen een persoonlijk doel en een collectief (lees TEAM) doel.
Het persoonlijke doel moet een ieder van jullie zelf bepalen en daar mag je de lat heel hoog leggen (b.v. Ger <2.44).
Als wij als team eens zijn om te gaan voor een plaats bij de eerste 3, dan is gezien de afgelopen jaren en dat is het enige meetpunt wat we hebben, een totaaltijd nodig van <8 uur en 24 min. Gemiddeld dus 2 uur en 48 min.
De vraag is dan ook kunnen wij als BRT/RTL+ dit doel halen.

Welnu, ik als Mental Coach ben van mening dat we de potentie hebben om met Edwin, Ger, Ruud, Marc en Jo dit doel te halen. Sterker nog ik denk dat we de lat niet erg hoog leggen als we dit als doel stellen.
Daarnaast is het prachtig als een ieder zijn eigen lat hoger legt, maar gezien onze Belgische lopende trainer denk ik dat de 3.53 tot de 30 km een prachtig schema is voor onze op papier snelle leden, te weten Ger en Jo.

Mijn reeele verwachting voor ieder is:
Ger 2.45
Jo 2.43
Marc 2.49
Ruud 2.51
Edwin 2.56

Conclusie:
We halen met gemak het Collectieve Doel.

Groet van jullie M.C.


Reactie Marc

Marco heeft zondag op een haartje na de selectie voor het komende W.K. veldlopen in Lausanne Zwitserland gemist. Hij werd schitterend 5e op het B.K. veldlopen in Oostende, de eerste 4 mogen mee. Dit even terzijde, maar om aan te tonen hoe belangrijk piekplanning is. Hij heeft zowat z`n hele crossseizoen dicht achter de concurrentie gelopen, wat hem uiteraard niet zinde, maar hem toch een mooie 6e plaats in het eindklassement van de crosscup opleverde. Maar op het cruciale moment heeft hij z`n neus aan het venster gestoken en de concurrenten op een behoorlijke afstand gelopen. Ik kwam hiermee te vertellen dat we ons allemaal op de juiste manier moeten voorbereiden, en dat doen we ook, maar dat het ook en vooral tussen onze oren juist moet zitten. Ik heb inmiddels de reacties van onze andere elitelopers gezien en sluit mij bijna helemaal aan bij de mening van onze coach, zelfs met zijn prognose. De juiste mentaliteit is alleszins aanwezig!!! Ik wil Ruudje enkel waarschuwen met de tactiek van de verschroeide aarde dat hij daarmee wel eens vies op z`n bek kan gaan, op zich niet erg, als hij maar in minder als dan 2u55 binnen is.( ik denk terug aan vorig jaar waar ikzelf, wel op gigantische blaren, halfweg doorkwam in 1u22 en de meet bereikte na 3u03 zwoegen )
Toch wel chique dat we met een +50er, een +45er, een 40er, een bijna 40er, en een snotneus de eerste prijs gaan pakken!!!!

Mental trainer Marc.


Reactie Edwin

na al deze activiteit kan ik als snotneus natuurlijk niet achterblijven. Ten eerste onderstreep ik de taktiek van de verschroeide aarde; vorig jaar in Rotterdam naderde ik met mijn vlammenwerper Jos B bij de 21 km, maar toen heb ik de gashendel maar wat dichtgeschroefd. Dit jaar echter zal ik hem zwart blakeren zodra hij in het vizier komt.

Ten tweede, Mark heeft gelijk. Het is laatst wetenschappelijk onomstotelijk bewezen dat de pijngrens en fysieke schade niet dezelfde zijn. Echter, zal onze Belgische haptonoom naast mijn zijde zijn als bij 35 km talloze duiveltjes het woord wandelen in mijn oor fluisteren?

Ten derde; ik reken erop dat mits de RT de gestelde doelen haalt, Simon met eigen handen de pijnlijke spierpijn zal wegmasseren, ondertussen een loflied zingend over de vermetele prestaties.

Uw edwin


Conclusie Simon: BRT,

Het BRT is in de breedte van Opa tot Snotneus voor 100% overtuigt van het team kunnen. De altijd blijvende onzekerheden over de momentane eigen maximale prestatie blijft natuurlijk een item. Echter 80% van het BRT verbergt dit achter "just do it" tot "zwart voor de ogen" en 20% toont dit open via een discussie over de meetlat.

Met mijn al eerder uitgesproken bereidheid om mij door de running training/mental coaches ingeval van afwijkingen te laten adviseren, stel ik vast dat het BRT bestaat en unaniem onvoorwaardelijk voor de zege gaat.

Zelfs in het geval dat ik later binnen kom dan het voltallige BRT zal ik mij, onverlet mijn eigen verstijving, onder het toezingen met een passende hymne, storten op de kuiten van het BRT. Gezien mijn nog immer krachtige handen zal het dus gauw een samenzang worden.

Simon


Actie Jos B.: Best BRT,
Nog even voordat ik naar mijn werk ga wil ik jullie mededelen dat er vandaag een grote DSM enveloppe de deur uit gaat richting R'dam.
Deze enveloppe bevat alle inschrijvingen van het DSM R.T., dus het BRT, 4 deelnemers aan de marathon en 3 lopers die gaan meedoen aan de Radio Rijnmondloop. Dit was het, m.a.w. het BRT is nu een feit!.
Groet,
M.C. Jos


Waarde Runners,

De targetstelling in het laatste weekendnieuws heeft tot een kettingreactie geleid. Meer van belang is het resultaat van dit bommetje. Dat is dat de volgende kanjers, genaamd BRT, onder de aangegeven condities op 13 april in Rotterdam Marathon gaan voor de "cup met de grote oren":

Jo Schoonbroodt - Just do it - 2.43
Ger Lemmens - Op karakter - 2.45
Marc Quadflieg - Geen watje - 2.49
Ruud Coolen - Verschroeide aarde - 2.51
Edwin - Vlammenwerper - 2.56

Dit alles onder de bezielende leiding van Jos Brouwer als Mental Coach en Marc Quadflieg als oefenmeester. Uiteraard moet ik het uitdagen bezuren met wat tegenprestaties in de trant van "Wedden dat". Het mag duidelijk zijn dat ik deze weddenschap graag verlies.

Simon


Klik hier voor het Rotterdam Marathon resultaat van Jogger Jo


Runningteam loopt in Rotterdam Marathon in de prijzen

Jogger Jo  bij het KralingsebosIn de Businessloop van de Rotterdam Marathon (42,2 km) heeft het DSM Runningteam bestaande uit DSM en SABIC lopers afgelopen zondag 13 april de 2e prijs gewonnen. De drie koplopers Jo Schoonbroodt SABIC SRC Systems (2:48 uur), Marc Quadflieg (2:54 uur) en Edwin Currie (3:02 uur) waren met hun totaaltijd van 8 h. 44 min. 51 sec. zo vriendelijk om de ploeg van de hoofdsponsor Fortis voorrang te verlenen. Wel bleef het team de concurrentie uit de Chemie en andere industrieŽn ruim voor.

Het Runningteam is geen nieuwkomer in de Rotterdam Marathon. In voorgaande jaren werd tweemaal een 1e prijs gelopen en ťťnmaal een 3e prijs. De concurrentie tussen de bedrijven is in deze internationale marathon bijzonder groot. In het totaal zetten zo'n kleine 400 bedrijven in Rotterdam hun beste beentje voor.

De uitgave werd zo op het oog onder ideale omstandigheden gelopen. Weinig wind en een temperatuur van rond 17 įC leken ideaal. Door de 42 km lange mensenhaag langs de kant en het zonnetje op het asfalt werd de temperatuur op het parkoers echter behoorlijk omhoog gejaagd. De overgang binnen een week van winterse sneeuw naar zomerse temperaturen betekende dan ook een behoorlijke aanslag. De feestelijke prijsuitreiking op 15 april j.l. in het Holland Casino vergoedde dat echter ruimschoots.