Make your own free website on Tripod.com
DSM Unlimited - De Ouwtjes doen het nog goed

DSM timmert fors aan de weg met sport. In de campagne rond DSM Unlimited zien wij sporters in hun 3e jeugd onmogelijke prestaties leveren. Vooruitlopend op hun mogelijke prestaties sponsort DSM een Olympische roeier en hoogspringer. Verder is DSM de trots op een nieuwe generaties sportdranken en steekt dat niet onder stoelen en banken.

Dat de sporters in de 3e jeugd geen verzinsel zijn werd eind juni 2003 in Chamonix aangetoond. Voor de verkoop aan Sabic sponsorde DSM daar meer dan 15 jaar de Cross du Mont Blanc en namen door de jaren heen zo'n 150 DSM-ers deel aan deze uitdagende bergloop over 23 km. De gewijzigde situatie was voor de echte liefhebbers van zowel DSM als Sabic geen reden om thuis te blijven. Dit temeer omdat naast de cross voor het eerst een loodzware bergmarathon over 42,195 km op het programma stond.De aanstormende jeugd moest het ruimschoots afleggen tegen veteranen. Of het karakter was of de moordende hitte van boven de 30 graden op de flanken van de Mont Blanc bleef onduidelijk. Wat wel duidelijk was waren de bijna onmogelijke prestaties bij de veteranen.

Cross Dames 60+ 1e prijs Leny Hochstenbach DEE Europe 3 h. 52 min.
Cross Heren 60+ 5e prijs Huub Frencken DSM VUT 3 h. 11 min.

Marathon Heren 60+ 4 e prijs Simon Blok DSM EP Emmen 6 h. 01 min.
Marathon Heren 55+ 3e prijs Jo Schoonbroodt Sabic 4 h. 10 min.

Bij de Dames 40+ durfde Oda van Oppen van DSM NBD als enige DSM dame de marathon die zij manmoedig ruim binnen de 5 h. 48 min. liep. Zij wees daarmee de weg voor volgend jaar aan Herbert Hooijkaas DSM TP en Kamal Bradaļ

Berglopen zijn in de Alpenlanden zeer populair vandaar dat op de cross en de marathon samen een 2000 deelnemers startten. De cross over 23 km met een hoogteverschil van 1400 m is natuurlijk al een opgave op zich. De marathon over bijna het dubbele in de ongewone zomerse hitte was daarom echt een uitdaging.Dat afzien zowel bij het sterke als het zwakke geslacht geen sporen nalaat toont de foto van de twee azen Leny en Jo tegen de achtergrond van de stralende Mont Blanc.

Overigens stonden deze veteranen prestaties niet alleen. Rob Brouwer DSM Gist VUT werd in Stein Nederlands Kampioen Triatlon 60+ en stelde daarmee een voorbeeld aan zijn zoon Jos van DSM Gist die ondanks zijn blessure de in een trio gestarte Henny Spronkmans, Chemelot, Jean Hendriks, Chemelot en Ruud Coolen DSM CFE ruim voor wist te blijven.

De moraal van het verhaal is dat DSM Unlimited echt bestaat.

Klik hier voor:
1)Mont Blanc Marathon verslag Jogger Jo
2)SABIC EPC'er als eerste buitenlander over finish Mont Blanc Marathon
3)SABIC EPC passie voor Franse puisten
4)Vakantie Ventoux verslag van 2000
5)E-mail Jogger Jo