Make your own free website on Tripod.com

Betreft: Jaaroverzicht 2000

Inleiding

De op 9 december 1998 in Kasteel Vaalsbroek geďntroduceerde vernieuwing, "Het Cross du Mont Blanc Team is dood; leve het DSM Running Team", heeft een hecht company wide DSM Running Team opgeleverd welk in het afgelopen jaar haar beste beentjes heeft laten zien. De samenwerking met de lokale wedstrijdcoördinatoren loopt perfect en de slogan "Train local en Run Global" wordt in optima forma in praktijk gebracht.

 

DSM Running Team Wedstrijd 2000

Evenals in 1999 heeft het DSM Running Team het afgelopen jaar wedstrijden gelopen nabij DSM vestigingen samen met vele locale lopers.

 

Wedstrijd

Organisatie

Rotterdam Marathon

DSM Special Products & DSM Resins Hoek van Holland

Drenthe Marathon & 1/2Marathon

DSM EP Emmen & DSM Resins Schoonenebeek

Cross du Mont Blanc

DSM France

Mergelland Marathon

DSM Limburg

Dwars door Hasselt

DSM SC Genk

J.O. Monsterloop 1/2 Marathon

DSM Gist

Berlicher Strassenlauf

DSM PO Gelsenkirchen

 

Tevens stonden er nog 10 stuks regionale wedstrijden op het DSM Running Team programma waar o.a. de titels in de Businesslopen verdedigt moesten worden.

  

Trainingen

Het trainingsprogramma van het DSM Running Team kende alleen een korte stop tijdens de Kerst- en Zomer-vakantie. Al vroeg in het jaar werden de voorbereidingen voor Marathon van Rotterdam getroffen. In mei starten de bergtrainingen voor de Cross du Mont Blanc. Direct na de zomervakantie werden de trainingen op de Limburgse  Mergelland marathon afgestemd.

Trainingsvorm/duur:

De woensdagavonden (19:00 uur) werden gebruikt voor bergloop trainingen in het hellingbos bij Sweijkhuizen als voorbereiding op de Cross du Mont Blanc.

Tijdens de zaterdag (10:00 uur) training vanuit Hulsberg lag de nadruk meer op vaartspel met snelheid / interval training maar ook soms lange duurlopen van 3 uur (ca. 33Km). De laatste weken is het winderige Hulsberg geruild voor het beschutte natuurgebied "De Dellen" nabij Pannenkoekhuis De Nachtegaal te Meerssen.


Wedstrijd resultaten

Het "DSM Running Team" liet met succes haar gezicht zien in diversen regionale en zelfs internationale hardloopwedstrijden. Zo werden er buiten de persoonlijke overwinningen ook met het DSM Running Team  prijzen gewonnen in de volgende bedrijvenloop wedstrijden:

 

Brunssum       Parelloop                                 2e plaats

Maastricht       Observantloop                        1e plaats

Maastricht       Stadsloop 1/2 Marathon          1e plaats

Amersfoort      KNCV run                                1e plaats

Echt                 Run party 1/2 Marathon          1e plaats

Bertlich            Bertlicher Strassenlauf           1e plaats  …immer vorne mit dabei

 

Tijdens de Marathon van Rotterdam werd door het DSM Running team een EERSTE plaats behaalt in de businessrun Marathon (3*42,2 km = 126,6Km):

  1. Schoonbroodt Jo         2:43:44

  2. Quadflieg Marc            2:47:04

  3. Brouwer Jos                2:50:41            Totaaltijd 8:21:19 (Bruto)

  

DSM klassement

Voor de teamgeest en om iedereen scherp te houden werd er een DSM klassement bijgehouden over de loopwedstrijden. (zie bijlage voor het DSM klassement)

  

DSM Running Team Internet / Nieuwsbrief

Het DSM Running Team is door de company brede opzet deels een team op afstand. Door de moderne communicatie middelen van Internet en E-mail is er een virtueel team ontstaan met een eigen webpage (http://dsm.limburgers.nu) waarbij de weekend nieuwsbrief iedereen op de hoogte houd van de geleverde prestaties bij de verschillende uitdagingen.

  

Doelstelling 2001

Het training / wedstrijd programma voor het nieuwe jaar zal er in grote lijnen het zelfde zijn als het afgelopen jaar. Er wordt al gewerkt aan de wedstrijd kalender voor 2001 waarbij gekeken moet worden naar nieuwe uitdagingen (voorstellen zijn welkom). De opzet van een "company wide" DSM Running Team zal worden gecontinueerd met mogelijk nog andere DSM vestigingen.

DSM hardlopers welke geďnteresseerd zijn en met ons mee willen trainen en wedstrijden lopen in het nieuwe jaar zijn van harte welkom op de zaterdag training (10:10 uur) bij Pannenkoekhuis De Nachtengaal te Meerssen.

 

W.g.,

Wedstrijd Coördinator DSM Running Team

Jo Schoonbroodt

Verzetstraat 13

6227 BD Maastricht

Tel. 043-3616285 (privé),   046-4762923 (DSM)

E-Mail:         Jo.Schoonbroodt@DSM-group.com

Homepage:  http://dsm.limburgers.nu