Dit is de DSM running "Excellence" 2001 terugblik. 

Het hechte company wide DSM  (Unlimited) Running Team heeft het afgelopen jaar haar beste beentjes weer laten zien zoals zal blijken. De samenwerking met de lokale wedstrijdcoördinatoren liep gesmeerd en de slogan "Train local en Run Global" werd in optima forma in praktijk gebracht.

 

DSM Running Team Wedstrijden

Het DSM Running Team heeft het afgelopen jaar samen met vele locale DSM lopers wedstrijden gelopen nabij DSM vestigingen.  

Wedstrijd

Organisatie

Berlicher Strassenlauf

DSM PO Gelsenkirchen (DL)

Rotterdam Marathon

DSM Special Products & DSM Resins Hoek van Holland

Drenthe Marathon & 1/2Marathon

DSM EP Emmen & DSM Resins Schoonenebeek

Cross du Mont Blanc

DSM France

Mergelland Marathon

DSM Limburg

Dwars door Hasselt

DSM SC Genk (B)

J.O. Monsterloop 1/2 Marathon

DSM Gist

De organisatie van de Rotterdam marathon werd na het wegvallen van Marcel Biesheuvel perfect overgenomen door ons Delftse Jos Brouwer. 

Naast deze "A" wedstrijden stonden er nog 10 stuks regionale wedstrijden op het DSM Running Team programma waar o.a. de titels in de Businesslopen verdedigd werden.

 

Trainingen

Het trainingsprogramma van het DSM Running Team kende alleen een korte stop tijdens de Kerst- en Zomervakantie. Al vroeg in het jaar werden de voorbereidingen voor de Marathon van Rotterdam getroffen. In mei starten de bergtrainingen voor de Cross du Mont Blanc. Direct na de zomervakantie werden de trainingen op de Limburgse  Mergelland marathon afgestemd.

 

Trainingsvorm/duur:

De woensdagavonden (18:00 uur) werden gebruikt voor bergloop trainingen op de hellingen  in het Stammenderbos bij Sweijkhuizen als voorbereiding op de Cross du Mont Blanc.

Tijdens de zaterdag (10:00 uur) training vanuit Meerssen (natuurgebied "De Dellen" nabij Pannenkoekhuis De Nachtegaal) lag de nadruk meer op vaartspel met snelheid / interval training maar ook soms lange duurlopen over de Limburgse heuvels van 3 uur (> 33Km). De verplaatsing van het winderige Hulsberg naar Meerssen is de groep goed bevallen, zeker als er weer een PR te vieren viel.

 

Ardennen weekend

Als voorbereiding op de Rotterdam marathon werd er in maart een training weekend bij Con Olislagers belegd. Door dit Ardennen offensief, een combinatie van inspanning en ontspanning, werd de accu opgeladen en de teamgeest versterkt.

Wedstrijd resultaten

Het DSM Running Team liet met succes haar gezicht zien in diversen regionale en zelfs internationale hardloopwedstrijden. Zo werden er buiten de persoonlijke overwinningen ook met het DSM Running Team  prijzen gewonnen in de volgende bedrijvenloop wedstrijden:

 

Bertlich           Bertlicher Strassenlauf          1e plaats  …immer vorne mit dabei

Brunssum       Parelloop                                3e plaats

Maastricht       Observantloop                       1e plaats

Maastricht       Stadsloop 1/2 Marathon         1e plaats

Amersfoort      KNCV run                               1e plaats

Echt                Run party 1/2 Marathon         1e plaats

 

Tijdens de Marathon van Rotterdam werd door het DSM Running team een EERSTE plaats behaalt in de businessrun Marathon (3 lopers*42,2 km = 126,6Km): Totaaltijd 8:24:28

Brouwer Jos               2:45:04

Schoonbroodt Jo        2:45:49

Lemmens Ger            2:53:33

Na de huldiging in het Casino was er nog een uitdaging voor de gokkers.

  

DSM klassement

Voor de teamgeest en om iedereen scherp te houden werd er een DSM klassement bijgehouden over de loopwedstrijden. (zie bijlage voor het DSM klassement)

  

 

DSM Running Team Internet / Nieuwsbrief

Het DSM Running Team is door de company brede opzet deels een team op afstand. Door de moderne communicatie middelen van Internet en E-mail is er een virtueel team ontstaan met een eigen webpage (http://dsm.limburgers.nu) waarbij de weekend nieuwsbrief iedereen op de hoogte houdt van de geleverde prestaties bij de verschillende uitdagingen.

  

Vooruitblik 2002

Het training / wedstrijd programma voor het nieuwe jaar zal er in grote lijnen hetzelfde uit zien als in het afgelopen jaar. Er wordt gewerkt aan de wedstrijd kalender voor het nieuwe jaar waarbij gekeken moet worden naar nieuwe uitdagingen (voorstellen zijn welkom). De opzet van een "company wide" DSM Running Team zal worden gecontinueerd met mogelijk nog andere DSM vestigingen.

Hardlopers welke geďnteresseerd zijn in duur/berg-lopen en met ons mee willen trainen zijn van harte welkom op de zaterdag training (10:00 uur) bij Pannenkoekhuis De Nachtengaal te Meerssen.

  

Sportieve groeten van,

Make your own free website on Tripod.com