Make your own free website on Tripod.com

Betreft: Jaaroverzicht 1998

  

 

Inleiding

De aanpak van vorig jaar, waarbij niet alleen voor de bergloop wedstrijd in Chamonix (Fr.) werd getraind als team "DSM Cross du Mont Blanc", is in 1998 voortgezet. De DSM loopgroep is nu het hele jaar actief geweest op hardloop gebied, en met succes zoals zal blijken. De naam van de loopgroep is i.v.m. de bredere aanpak gewijzigd in "DSM Running Team". Tevens is er een nieuw logo ontwikkeld en een internet homepage ingericht.

 

Doelstellingen 1998

De doelstellingen vooraf van het afgelopen jaar waren het lopen als DSM Running Team van 3 grote wedstrijden (Rotterdam Marathon, Cross du Mont Blanc en de Mergelland Marathon) en 9 stuks regionale wedstrijden. De 3 grote wedstrijden zijn de hoogtepunten van het afgelopen jaar geworden.

 

Trainingen

Het trainingsprogramma van het DSM Running Team begon dit jaar in februari omdat in april de Marathon van Rotterdam op het programma stond. In mei starten de bergtrainingen voor de Cross du Mont Blanc. Direct na de zomervakantie begon de voorbereiding voor onze eerste Limburgse Mergelland marathon. De woensdagavonden werden gebruikt voor de bergloop trainingen in het hellingbos bij Sweijkhuizen. Tijdens de zaterdag training vanuit Hulsberg lag de nadruk meer op vaartspel met snelheid / interval training maar ook soms lange duurlopen van 3 uur (ca. 33Km).

 

 

Wedstrijden:

Het "DSM Running Team" liet met succes haar gezicht zien in diversen regionale en zelfs internationale hardloopwedstrijden. Zo werden er buiten de persoonlijke overwinningen ook met het DSM Running team prijzen gewonnen in de volgende bedrijvenloop wedstrijden:

Brunssum Parelloop 1e plaats

Maastricht Observantloop 1e plaats

Maastricht Wijnbergloop 1e en 3e plaats

Maastricht Stadsloop 1/2 M 1e plaats

Echt 1/2 Marathon 2e plaats en 5e plaats

Tijdens de Marathon van Rotterdam werd door het DSM Running team een vijfde plaats behaald in de business runs voor zowel de estafette (4*10,5 Km) als de marathon (42,2Km).

 

DSM klassement

Voor de teamgeest en om iedereen scherp te houden werd er een DSM klassement bijgehouden over de loopwedstrijden. (zie bijlage voor het DSM klassement)

 

 

Afscheid van Lei Jennissen

Met grote verslagenheid hebben we 23 augustus 1998 plotseling afscheid moeten nemen van de altijd vrolijk en goed gehumeurde Lei Jennissen.

Zijn bekende afscheidsgroet "Luui, 't geit uch goot " staat in ons helder in het geheugen.

 

Internet homepage

Het DSM Running Team kom je niet alleen tegen op berg- of bospaden maar is ook te vinden ook op de Digitale snelweg van Internet. De homepage geeft informatie met foto's over de activiteiten van het DSM Running Team en is te vinden onder:

http://members.tripod.com/~JoSchoonbroodt/ DSM_Running_Team/

 

 

Doelstelling 1999

Het training / wedstrijd programma voor het nieuwe jaar zal er in grote lijnen het zelfde zijn als het afgelopen jaar. Er wordt al gewerkt aan de wedstrijd kalender voor 1999.

De opzet van een "company wide" DSM Running Team zal verder ingevuld worden. Hierdoor zullen er meer wedstrijden samen met andere DSM Business Units, zoals het initiatief van SP Rotterdam, plaats vinden.

DSM hardlopers welke geïnteresseerd zijn en met ons mee willen trainen en wedstrijden lopen in het nieuwe jaar zijn van harte welkom op de zaterdag training (10:15 uur) bij de autoweg A79 afrit Hulsberg parking Chinees.

M.v.gr.,

Wedstrijd Coördinator DSM Running Team

Jogger Jo Schoonbroodt

Verzetstr. 13

6227 BD Maastricht

Tel. 043-3616285 (privé)

Tel. 046-4762923 (DSM)

E-Mail: Jo.Schoonbroodt@DSM-group.com

Homepage: http://members.tripod.com/~JoSchoonbroodt/ DSM_Running_Team/