Make your own free website on Tripod.com

Zaterdag 17 maart 2001 is de keuze voor het DSM Running Team Ardennenoffensief.

Blok, Simon
Coolen, Ruud
Hochstenbach, Leny
Schoonbroodt, Jo
Trags, Karel
Currie, Edwin
Deguelle,Martin
Hooijkaas, Herbert

Jullie en de partners van Edwin, Martin en Herbert staan ingeschreven bij Con Olislagers voor ons Ardennen weekend van 17 maart.

Adres:
Mont Saint Jacques 18 - 19 Zie internet http://www.ardennentop.be/joggerjo.htm
4980 Trois Ponts (België) Ardennen
Telefoon: vanuit Nederland 0032 80 685122

Zaterdag 17 maart
08:30 Verzamelen bij de parking van Motel Urmond
08:45 Vertrek (Ruud is de bus coördinator)
09:00 Stop bij Grenswisselkantoor (GWK) Eijsden, laatste tankstation de A2 voor de Belgische grens. Hier wachten Martin en Jo en gaan met eigen vervoer mee.
Met de auto naar Mont Saint Jacques:
Volg autoweg Maastricht tot afslag Verviers-Aachen volg deze dan tot splitsing Aachen-Verviers en volg vanaf hier Verviers, op deze autoweg komt u voorbij Francochamps de volgende afslag na Francochamps is Malmedy en deze afslag neemt u. Onderaan de afrit bij de rotonde staat Trois Pont aangegeven, blijf gewoon Trois Pont volgen (toch wel enige kilometers) tot u bij een T splitsing komt, met de aanwijzing E25 (links) en Coo (rechts), u neemt de weg naar links richting E25 (let op!! U blijft vanaf het moment dat u links bent gegaan gewoon de voorrangsweg volgen door Trois Pont heen) bij het bordje einde Trois Pont (wit bord Trois Pont met daar overheen een diagonale rode streep), staat over precies 1 km aan de linkerkant van de weg een bruin bordje met daarop Mont Saint Jacques, uiteraard gaat u hier links en vervolg deze 5 km. lange bergweg, op de top komt u bij een kerkje en houdt u rechts, dus om het kerkje heen rechts, hier zit u op Saint Jacques, u ziet het gebouw (zie pentekening voorkant) op 300 meter voor u, ons huisnummer is 18-19

10:00 Aankomst en welkomst drank bij fam. Olislagers.
11:00 Start eerste training
13:30 Lunch bij Con
15:30 Namiddag programma 2e training.
19:00 Avond programma ???

Zondag 18 maart
08:00 Ochtend training/wandeling
10:00 Ontbijt
11:00 Terug naar huis

Ik wil iedereen vragen minimaal een onderwerp voor te bereiden dat we gezamenlijk met de groep kunnen uitvoeren.

Kosten:
Zaterdag middag broodlunch, Overnachting en zondag ontbijt kost 1000 Bef (Bij aankomst betalen. dit is incl. laken/handoekenset).
Hier komen dan nog de variabele kosten van drank bij.
(koffie/thee, warme chocomel en bier 50 bfr., fanta, echte coca cola, sprite e.a. frisdranken 45 bfr, wijn 60 bfr.) Ontspanningsruimte gratis toegang.
De kosten van het uit eten op zaterdagavond kun je zelf bepalen.

Denk aan Belgische Francs, paspoort, voldoende droge kleren/sokken, sportdrank en veel motivatie.

Groeten,
Ardennen offensief organisator Jogger Jo


DSM Runners,

Als eerste training tijdens het Ardennen offensief stond er een oriëntatie Loop/Denk oefening op het trainingsprogramma.
Er moesten 2 verschillende ronden worden gelopen in het bos waarbij halfweg de brains moesten worden gebruik voor het invullen van wat denkwerk waarbij voor elk fout antwoord 30sec. straftijd werd gegeven.
De combinatie van snel lopen en nadenken blijkt voor velen toch een probleem, zie de straftijd van Edwin !

Brutotijd Straftijd Totaaltijd

Karel 0:19:52 0:02:30 0:22:22
Herbert 0:16:32 0:01:30 0:18:02
Edwin 0:14:32 0:03:00 0:17:32
Leny 0:24:28 0:01:00 0:25:28
Ruud 0:17:35 0:00:30 0:18:05
Frans 0:23:24 0:02:00 0:25:24
Martin 0:16:43 0:02:00 0:18:43
Jo 0:13:43 - -

Ik vond het heel leuk en hoop dat het iedereen naar zijn zin heeft gehad.
Mogen er nog velen verhalen/verslagen, initiatieven, volgen !

Groeten,
Jogger Jo


Op zaterdagmorgen werd met valse start vertrokken. Bij het vertrekpunt in Urmond bleken zich nl. niet alle deelnemers verzameld te hebben. Herbert en Anne waren zoek! Het idee van Edwin om per mobieltje contact met Herbert te maken werden al snel gestaakt. Op de lijst van Edwin stonden geen deelnemers! en Ruud beschikte wel over een deelnemerslijst maar niet over de bijbehorende telefoonnummers. Dan maar wachten. Toen omstreeks 9.00 uur nog geen spoor van Herbert en Anne was te bekennen werd besloten om maar te vertrekken. Iedereen had een routebeschrijving gekregen en naar de mening van de aanwezigen leek het ons dat Herbert slim genoeg was om het trainingskamp op eigen gelegenheid te bereiken.

En dat hij slim was bleek wel uit het feit dat op de ontmoetingsplaats, in Eijsden waar Jogger Jo en Martin op ons stonden te wachten, ook Herbert present was. Hier bleek dat Herbert dit met Edwin had afgesproken tijdens de XXXL duurloop van de week ervoor. (althans dat dacht hij, of was Edwin dit vergeten?)

Na een reis van een klein uurtje werden we door onze gastheer Con opgewacht en verwelkomt en tot onze verbazing ook door Simon (die zich op het laatste moment had afgemeld). Na een kopje koffie maakten we ons gereed voor de eerste training waarbij Jo iets had bedacht voor lichaam en geest. En dat hardlopen en denken niet samengaan bleek wel uit de uitslag. Of had Simon het juiste beeld: op verstand groeit geen / weinig haar. En dat een beetje lopen met het verstand op nul ook niet de juiste insteek is bewees Frans reeds na 5 minuten training. Want de opmerking van Karel: pas op Frans met de stenen en denk aan je enkels, werd beantwoord met een prachtige duik in de modder (een fraaie 9 ½). Gelukkig kon Frans zonder noemenswaardig letsel zijn tocht verder maken. Na een aantal keren heen en weer gelopen te hebben werd uiteindelijk toch weer het parcours ontdenkt dat Jo in gedachten had. (Bleek het toch wel even anders uit te zien nu er geen sneeuw meer lag of liet zijn geheugen hem in de steek?). Na een uurtje waren we weer terug bij Con en met een douche en lunch werd de ochtend afgesloten.

's-Middags tijd om een beetje te rusten en om de hoffotograaf zijn werk te laten doen. Besloten werd om omstreeks 15:30 voor een tweede training op pad te gaan. Gedurende ruim 1 ½ uur ging onze tocht over veldwegen, bospaden en verharde wegen. De groep echter gesplitst in twee (korte en langere tocht). In de vroege avond bij de openhaard onder het genot van een pilsje werd de eerste dag besproken en aansluitend in een restaurant een hapje gaan eten. Na het eten terug bij Con, waar Jo letterlijk de kachel aanmaakte. De TV werd uit de recreatieruimte verhuist en er werden wat historische beelden van Chamonix bekeken. Wat daar te zien was versterkt het vermoeden dat de foto's die bedoeld zijn om de marathonlopers wat te prikkelen, gemanipuleerd zijn. Een toeschouwer raakte overmoedig bij het zien van de beelden en dacht dat het DSM Running Team een wandel vereniging was (Herbert ik wens je veel succes in Chamonix!). En dat Frans wat heeft met dames bleek wel op deze eerste dag want er was sprake van liefde op het eerste gezicht (de hond van Con).

De zondag werd gestart met een ochtendtraining van ruim een uur waarna bij terugkeer het ontbijt volgde. Daarna tassen inpakken en afscheid nemen van Con en Jose. In een werkelijk prachtige natuur / omgeving hebben we gezamenlijk een heel gezellig weekend gehad dat zeker een vervolg moet krijgen. Voor de thuisblijvers een gelegenheid om de gemiste kans in te halen. Er waren tijdens de terugreis ook al geluiden te horen om een keer op een zaterdag terug te keren en dan de lokatie van Con te gebruiken als uitvalsbasis voor een tweetal trainingen / douche en lunch en 's avonds weer naar huis terug te keren.
Al met al twee mooie dagen gehad, waarbij het weer ons gelukkig niet in de steek heeft gelaten. Tevens een woord van dank aan Jo voor de goede organisatie.

Ruud


Ardennendefensief
Een paar dagen van te voren afzeggen is noch leuk voor de organisatie noch leuk voor afzegger. Gelukkig nam Frans in aantal mijn plaats in en kreeg ik vrijdag de ingeving dat het zaterdags elders trainen wel een optie was. Zodoende geraakte ik met Leny als navigatrice zonder omwegen in de Ardennen. Con en Jose bieden daar een goede uitvalsbasis te midden van de Hoge Venen. Voor laaglanders is dat een bedrieglijke naam want deze hoge venen zijn minsten zo sompig als laag veen.

Te laat en veel te laat kwamen de niet afzeggers opdraven die in plaats van in loopvisioenen gelijk wegdroomden in het kloosterleven van de Trappisten. Behalve natuurlijk Jo want die denkt alleen maar in zwaartefactoren en die waren daar genoeg aanwezig. Eerst je partner/vrouw niet in het bos vergeten, dan rondjes lopen in de modder en tot slot nog raadsels oplossen. Het laatste bleek nog het moeilijkst te zijn hoewel het lopen ook niet meeviel. De grote ronde terug bleek voor de jeugd rechtsomkeer terug naar de douche, terwijl voor de bejaardenpashouders de kleine ronde nog de omloop van Trois-Pont betekende. Over de plotselinge liefde voor de modder verbaasde ik mij slechts. Normaal hoor je van alles over te nat, te glad, te smerig en ik mag niet door de modder van mijn geliefde. Nu wentelde men in het aanschijn van de dames er liederlijk in.

Helaas moest ik na het eten en voor de 2e training weg zodat ik de rest slechts van horen zeggen heb. Bij geruchten hoorde ik dat er twijfels waren over de door mij opgegeven marathon tijden. Ik begrijp dat gedrag wel want als je op jeugdige leeftijd al op moet boksen tegen de tijden van een toen 50 minner dan is vluchten in zo'n Ardennendefensief is de makkelijkste optie. Helaas pindakaas, maar veel trainen met weinig talent geeft nu eenmaal meer resultaat dan weinig trainen met veel talent.

Ook vernam ik dat mijn raad om meer te drinken tijdens het lopen niet goed begrepen was en spontaan vertaald was naar veel drinken na het lopen. Uiteraard is dat ook een optie. Liefhebbers kunnen dan t.z.t. in het Kees de Jong klassement boven de 100 kg gaan lopen. De eerste prijs in die klasse is een weekje Big Diat.

Mijn voet was zondag redelijk pijnlijk door het gestrompel door de modder. Ondanks dat heb ik nog een kleine 1,5 h. kunnen schravelen. Nu gaat het gelukkig weer wat zodat ik uitzie naar het volgende Ardennenoffensief.

Simon


Hierbij mijn indrukken van het afgelopen weekeinde:

Niets vermoedend wat betreft de vele verslagen die al over de mail vlogen, heb ik gisteren in de trein ook mijn impressies van ons Ardennen avontuur op papier gezet. Om niet geheel in herhaling te vervallen zal ik me in dit (uittreksel van mijn) verslag met name tot enkele aanvullingen beperkingen.

Inderdaad heb ook ik moeten constateren dat je lopen en denken niet moet combineren. Nadat ik tijdens het door mij meegelopen XL deel van de XXXL duurloop dacht dat het duidelijk was dat er eigenlijk een plaats te weinig in het busje was en ik aan begin en eind van het offensief een beetje knijp zat kwa planning, ben ik dus zaterdag nietsvermoedend met Anne op pad gegaan. Al bij Maastricht passeerden we het busje met de mede avonturiers Vreemd! ze gingen toch al om 8.45 uur weg. Toch maar even op de parkeerplaats gestopt, alwaar mij duidelijk werd dat ik (onbewust) de schuld van hun vertraging was. Tja laten we het een leerervaring noemen voor mij als groentje van de club.
Toen na afloop van de eerste training, na een hartelijke ontvangst van onze gastgevers, waarin Jo de combinatie van lopen en denken heeft getest, begreep ik ineens waarom er normaal van die vreemde mailtjes over luchtwrijving, schaatsen en wat al niet meer zij, worden rondgestuurd! Lopen leidt tot verstandsverbijstering, maar dat had ik als groentje al eerder uit het fanatisme van velen geconstateerd.

Na een stevige lunch en een uurtje inkakken weer de schoenen aangetrokken. Nu ging Con mee, om ons rond te leiden in de prachtige omgeving van de Mont St. Jacques. Al na een kilometer bleek dat de lunch misschien wel wat te zwaar was geweest. Toch een rondje van zo'n 50 minuten gemaakt en een prima loopomgeving bewonderd. Ongeveer een half uur nadat wij (Con, Karel, Frans, Lenie en ik) terug waren, kwamen er vier (Jo, Ruud, Martin en Edwin) lijken binnen, de hellingen waren hier toch wel wat langer. Maar een douche en een biertje (naar de wijze raad van Simon om veel te drinken deden wonderen).
Ondertussen hadden de drie meegekomen partners (Marjo, Brechje en Anne) een route voor de zondagtraining verkend, wat al snel het plan op leverde zondag voor dag en dauw weer te gaan lopen ( 7 uur?)

Na een goed maal bij de 'onderburen' van Con en José nog wat gedronken bij een knapperend haardvuur. Toen kwamen de langverwachte video's en al snel werd de zondag training naar 8 uur verschoven. Zeer boeiende beelden van de Cros du Mont Blanc: een wandelende Simon en een wandelende Jo.

Na een goede nachtrust stonden we 's ochtends om 8 uur klaar voor de aanbevolen route van de dames. Na nog 5 minuten extra op Simon gewacht te hebben, zijn we toch maar vetrokken. Helaas bij de derde afslag het spoor al kwijt geraakt, maar wel lekker door de bossen gestruind. Nadat we ons na ca. 45 minuten gesplitst hadden in een groep die voor het avontuur ging en een groep die zou omdraaien onze weg vervolgd en een kwartier later liepen we weer achter de omdraaiers. Die waren op Frans zijn gevoel afgegaan en hadden dus de juiste weg gekozen. Na een fikse helling van circa 4 km lang (ik hoop overigens dat de Mont Blanc minder steil is) volgde nog een eindspurt, naar het welverdiende ontbijt.

Wat mij betreft was het een zeer geslaagd trainingsweekend, waar mijn toch wel stramme bovenbenen me met genoegen aan doen terugdenken.

Ook ik denk dat zoiets voor herhaling vatbaar is.

Herbert


Hierbij een antwoord en een verslag van de laatste weken

Drie weken geleden was voor mij de eerste drie uur loop. Ik had wel al
een aantal 2,5 uur er op zitten maar nu voor het eerst tijdens de
voorbereiding op de Maasmarathon (Vise,Maastricht,Vise) het echte werk.
Jo had een schitterend parcours uitgezocht. Via de Maasdorpen, bij hem
goed bekend, bereikten we na precies drie uur weer onze startplaats
Meerssen. Alles was met mij perfect verlopen. Dit was goed voor het
zelfvertrouwen. De rest van de week goed doorgetraind en in het weekend
de Ardennen in. Dit weekend is zeer goed bevallen. Naast het bezig zijn
met je hobby ook nog kunnen proeven van de goede dingen van het leven.
Twee trainingen op zaterdag en één de zondagmorgen. Wat wil een mens nog
meer. De trainingen goed doorstaan en het zelfvertrouwen groeit alleen
maar. Overigens het weekend is zeker voor herhaling vatbaar. Dus Jo weer
aan het werk om zoiets nogmaals te organiseren en voor de mensen die er
niet bij waren, laat het niet nogmaals voorbij gaan.

Martin