Make your own free website on Tripod.com

 

Betreft: Jaaroverzicht 1999 

 

 

 

Inleiding

Bij de afsluiting van het DSM loopjaar 1998 op 9 december 1998 in Kasteel Vaalsbroek is, onder het motto "Het Cross du Mont Blanc Team is dood; leve het DSM Running Team" een vernieuwing van het loopteam geïntroduceerd, in de vorm van een company wide DSM Running Team.

Door de nieuwe organisatie-opzet ontstond een company breed team dat bij DSM-vestigingen wedstrijden gaat lopen, met als uitgangspunt de slogan "Train local en Run Global". De loopbakens zijn verzet en het nieuwe concept heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen zoals zal blijken.

 

 

 

Wedstrijd doelstellingen 1999

De doelstelling vooraf van het afgelopen jaar was het lopen als DSM Running Team van wedstrijden nabij DSM vestigingen samen met locale lopers.

 

Wedstrijd

Organisatie

Rotterdam Marathon

DSM Special Products & DSM Resins Hoek van Holland

Drenthe Marathon & 1/2Marathon

DSM EP Emmen & DSM Resins Schoonenebeek

Cross du Mont Blanc

DSM France

Mergelland Marathon

DSM Limburg

Dwars door Hasselt

DSM SC Genk

J.O. Monsterloop 1/2 Marathon

DSM Gist

Berlicher Strassenlauf

DSM PO Gelsenkirchen

 

Tevens stonden er nog 8 stuks regionale wedstrijden op het DSM Running Team (Limburg) programma waar o.a. de titels in de Businesslopen verdedigt moesten worden.

 

 

Trainingen

Het trainingsprogramma van het DSM Running Team kende dit jaar geen winterstop omdat in april de Marathon van Rotterdam op het programma stond. In mei starten de bergtrainingen voor de Cross du Mont Blanc waarbij ook nog de voorbereiding voor de Drenthe marathon moest worden ingepast. Direct na de zomervakantie werden de trainingen op onze Limburgse Mergelland marathon afgestemd.

Trainingsvorm/duur:

De woensdagavonden (19:00 uur) werden gebruikt voor de bergloop trainingen in het hellingbos bij Sweijkhuizen als voorbereiding van de Cross du Mont Blanc.

Tijdens de zaterdag (10:00 uur) training vanuit Hulsberg lag de nadruk meer op vaartspel met snelheid / interval training maar ook soms lange duurlopen van 3 uur (ca. 33Km).

 

 

Kleding / Logo

Bij een nieuwe opzet hoort natuurlijk ook een nieuwe outfit en dito logo. Ondanks de handicaps van diefstal met nabestellingen is uiteindelijk iedereen gekleed volgens de nieuwe lijn.

 

 

Wedstrijd resultaten

Het "DSM Running Team" liet met succes haar gezicht zien in diversen regionale en zelfs internationale hardloopwedstrijden. Zo werden er buiten de persoonlijke overwinningen ook met het DSM Running Team prijzen gewonnen in de volgende bedrijvenloop wedstrijden:

 

Brunssum Parelloop 1e plaats

Maastricht Observantloop 1e plaats

Maastricht Wijnbergloop 1e plaats

Maastricht Stadsloop 1/2 Marathon 1e plaats

Echt Run party 1/2 Marathon 1e plaats

Bertlich Bertlicher Strassenlauf 1e plaats …immer vorne mit dabei

 

Tijdens de Marathon van Rotterdam werd door het DSM Running team een tweede plaats behaald in de businessrun estafette (4*10,5 Km) en een zesde plaats op de marathon (42,2Km).

 

 

 

DSM klassement

Voor de teamgeest en om iedereen scherp te houden werd er een DSM klassement bijgehouden over de loopwedstrijden. (zie bijlage voor het DSM klassement)

 

 

 

Internet homepage

Het DSM Running Team kom je niet alleen tegen op berg- of bospaden maar is ook te vinden ook op de Digitale snelweg van Internet. De homepage geeft informatie met foto's over de activiteiten van het DSM Running Team en is op internet te vinden onder:

http://dsm.limburgers.nu

 

 

 

Doelstelling 2000

Het training / wedstrijd programma voor het nieuwe jaar zal er in grote lijnen het zelfde zijn als het afgelopen jaar. Er wordt al gewerkt aan de wedstrijd kalender voor 2000.

De opzet van een "company wide" DSM Running Team heeft zijn basis in 1999 gevonden en zal in met volgende millennium worden gecontinueerd met mogelijk nog andere DSM vestigingen.

DSM hardlopers welke geïnteresseerd zijn en met ons mee willen trainen en wedstrijden lopen in het nieuwe jaar zijn van harte welkom op de zaterdag training (10:10 uur) bij de autoweg Heerlen - Maastricht (A79) afrit Hulsberg parking Chinees.

 

W.g.,

Wedstrijd Coördinator DSM Running Team

Jo Schoonbroodt

Verzetstraat 13

6227 BD Maastricht

Tel. 043-3616285 (privé), 046-4762923 (DSM)

E-Mail: Jo.Schoonbroodt@DSM-group.com

Homepage: http://dsm.limburgers.nu