Make your own free website on Tripod.com

Vakantie Malta 2000
Spinning Jenny & Jogger Jo Schoonbroodt

Hotelplan
App. Soreda
Cunningham street
Qawra
Malta

Vluchtgegevens Transavia
Heenreis 10 mei 16:00 Flightnumber HV1635 Fly time 2:45 hrs
Terugreis 24 mei 10:10 Flightnumber HV1636 Fly time 4:45 hrs (via Groningen)

10-may-2000 Woensdag
Vertrek om 16:30 vanaf airport Maastricht, luchtturbulentie na de start verder heel mooie uitzichten.
De landing in Malta moet worden uitgevoerd op de korte baan, hetgeen extra hard remmen betekend.
Koffers verzamelen, formulier invullen voor de douane en met de bus naar het appartement.
Om 21:00 uur zijn we op de kamer (507) van het appartement Soreda te Qawra. Mooi appartement met slaapkamer, keuken, badkamer en balkon op de 5e etage. Het dakterras met zwembad en bar is direct naast onze voordeur.

11-may-2000 Donderdag
De omgeving van Qawra verkent en pinautomaat gevonden die niet werkt. Wandeltocht naar Bugibba voor geld en een hapje. Inkopen gedaan en zonnen op het dakterras. Uit eten in Rest. Qawra Tower.

12-may-2000 Vrijdag
Met oude (afgekeurde ?) Engelse bus met veel vlaggen aan de voorruit en opgesierd met Maria en andere filmsterren, naar de middeleeuwse (oude) hoofdstad Mdina. Rondwandeling door de stille stad en koffie met gebak op het hoogste uitkijkpunt.

13-may-2000 Zaterdag
Zwembad op het dakterras bezocht. Wandeling naar Bugibba en Piza van de Queens pub om de hoek gehaald.

14-may-2000 Zondag
Met de bus naar Marsaxlokk, grootste vissershaven van Malta. Regen bederft het uitzicht over de vele kleurrijke bootjes in de haven.

15-may-2000 Maandag
Zonnen op het dakterras en in de namiddag een wandeling naar St. Paul met eten op een terras bij de baai met uitzicht op St.Paul's eiland.

16-may-2000 Dinsdag
Met de bus naar Valletta (hoofdstad) en wandeling, met blaren bij Jenny, door de smalle hellende straten van de oude stad. Gesprek, rustend op een bank in de upper barracca garden, met een reislustige Maltezer. Adembenemend uitzicht over de Grand Harbour, europa's grootste natuurlijke zeehaven. De schouders van Jenny worden gekuist met een doekje bij het bezoek aan St.John's Cathedral. Namiddag wandeling langs de baai van Qawra en eten bij de Queens pub om de hoek.

17-may-2000 Woensdag
Rustdag op het dakterras bij de bar en pool.
In de namiddag flaneren langs de baai bij Buggiba en etentje op terras langs de zee met uitzicht op St. Pauls ilands. Hier kwam in een ver verleden apostel Paulus aan land nadat hij hier schipbreuk had geleden.

18-may-2000 Donderdag
Vroeg met de bus naar de havenplaats Cirkewwa om de veerboot naar Gozo te nemen. We komen met de boot langs het nog kleiner eiland Comino en leggen aan in de haven van Mgarr op Gozo. Het busstation is vlakbij en we gaan naar de hoofdstad Victoria. Gozo ziet er welvarender uit dan Malta, is ook niet zo druk bevolkt, maar heeft meer Arabische invloeden. We wandelen door de smalle straten van Victoria (Rabat) waar we door een kantklossende vrouw naar haar huiskamer worden gelokt. Het bankstel zit er nog in de plastic en de koop van 3 handgemaakte boekenleggers is het resultaat van ons bezoek. We zoeken de indruk wekkende citadel op en wandelen over de omwalling van de middeleeuwse vestiging. Het uitzicht over het eiland Gozo is van hieruit een waar panorama. Na een drankje op het terras in het centrum keren we met de bus en boot weer terug naar Malta. De bus van Cirkewwa brengt ons via een heuvelachtige route weer terug naar Bugibba/qawra. De pizza's van de Queens-Pup smaken in het ondergaande zonnetje op ons terras heerlijk.

19-may-2000 Vrijdag
Rustdag op het dakterras bij de pool en onder de parasol. Hardhandige discussie met Maria, Engels-Italiaanse vrouw (70+) uit Blackpool over het nut van mannen. Haar man (John) kijkt geamuseerd toe. Avond wandeling langs de boulevard met etentje.

20-may-2000 Zaterdag
Met de bus via overstap in Rabat naar de Dingli Cliffs aan de andere kant van het eiland. Het dorpje Dingli is uitgestorven en we zoeken naar de weg naar de cliffs. Het uitzicht bij de steile rotswand langs de zee is, ondanks de zeemist, schitterend. We wandelen hoog boven de zee over de rotsen en belanden tussen een kudde geiten. Naar wat zoeken vinden we de bushalten voor onze terugreis naar Bugibba.

21-may-2000 Zondag
Kijken naar de Internationale Malta triatlon met deelname uit Luxemburg, Cyprus en Malta. Tijdens luierdag op het dakterras Limburgers uit Echt in het hotel ontmoet.

22-may-2000 Maandag
Met de bus naar de markt van Mosta en bezoek van de koepelkerk, een van de grootste van de wereld. In 1942 is hier een vliegtuigbom, zonder te ontploffen, door de koepel ingeslagen. Hierna met de bus de haven van Sliema en St.Julian bezocht waarbij we nog door de Engelse verlaten militaire vestiging, bij het begin van de haven, wandelen.

23-may-2000 Dinsdag
Luieren bij het appartement en voorbereidingen voor de terugreis getroffen.

24-may-2000 Woensdag
06:30 wekker loopt af, we gaan vandaag naar huis.
07:30 verzamelen in de hotelhal om met de bus (3 kwartier te laat) naar het vliegveld te gaan.
10:30 vertrek met Transavia naar Nederland.
13:30 aankomst op vliegveld Eelde te Groningen
14:00 vertrek naar airport Maastricht
14:45 aankomst op vliegveld Beek, Anouk, Mario en de regen wachten ons op.
16:00 THUIS

Jogger Jo Schoonbroodt
Http://run.to/jogger