Make your own free website on Tripod.com

 

 

Zondag 10 september 2000

Start : 13:00 uur

Plaats : Markt, Meerssen

 

De mooiste marathon

van Nederland,

dwars door de

Limburgse heuvels.

 

 

Marsana 10 km loop

Start : 13.30 uur

Plaats : Markt, Meerssen

Stichting Marathon Zuid-Limburg

 

Organisator van de derde editie van de Mergelland Marathon is de in begin 1997 opgerichte Stichting Marathon Zuid-Limburg. Het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers uit de sportwereld, lokale overheden en industrie.

Voorzitter : Ed Hulshof

Secretaris : Jean Demollin / Jan Reijnders

Penningmeester : Louis Verleisdonk

Wedstrijd : Nico Huntjens / Hans Gelauff

Medische Verzorging : Frans Verstappen

Parcours : Hans Gelauff

Vrijwilligers : Dick Reinders

Adviseur : Rien Alfenaar

Publiciteit : Anje Kruiter

 

Belangrijke telefoonnummers

Informatie over inschrijving: tel: 043-347.02.31 (Hans Gelauff)

Informatie voor de pers: tel: 043-326.29.13 (Anje Kruiter)

VVV Meerssen tel: 043-364.25.46

Sporthal Marsana Meerssen tel: 043-364.74.35

Gemeentehuis Meerssen tel: 043-366.16.61

Voorwoord

Het is voor de derde maal dat de Mergelland Marathon wordt georganiseerd. Dit jaar staat er een uitbreiding op het programma: niet alleen de marathon vindt plaats maar ook een 10 km. loop – de Marsana loop.

Door deze uitbreiding van de activiteiten streven wij er naar om een breder draagvlak te creëren en de activiteiten rondom de marathon uit te breiden.

Echter met als hoofddoel de uitbouw van de Mergelland Marathon tot een evenement met haar eigen plaats op de marathon kalender.

Traditioneel vindt de marathon plaats op de tweede zondag in september. Extreme weersomstandigheden hebben ons in 1998 en 1999 parten gespeeld. De eerste keer te koud en te nat. In 1999 waren tropische temperaturen ons deel. Vol vertrouwen kijken wij uit naar 10 september 2000, de datum waarop voor het eerst in de 21 ste eeuw de Mergelland Marathon wordt gehouden.


En gezien de positieve reacties vanuit de lopers tijdens de vorige jaren hebben wij ook de overtuiging dat deze marathon met de bijbehorende 10 km. loop voor een ieder succesvol zal verlopen.

Een woord van dank wil ik hier uitspreken aan de bestuursleden en de vele vrijwilligers die door hun inzet en grote betrokkenheid deze marathon en 10 km. loop mogelijk maken. Vele uren van voorbereiding en grote betrokkenheid zijn de ingrediënten die nodig zijn voor de organisatie van evenementen. En dan is er de financiële ondersteuning van sponsoren en begunstigers. Alleen met alle inzet en enthousiasme van de wereld is het niet mogelijk dit soort evenementen te organiseren. De financiële steun van vele bedrijven is een voorwaarde voor succes. En daarvoor zijn wij deze gevers zeer erkentelijk.
En tenslotte de gemeente Meerssen. Zij heeft door haar ondersteuning ons de mogelijkheid geboden om binnen de grenzen van de gemeente de organisatie te laten plaatsvinden. Daarbij uiteraard niet te vergeten de ondersteuning van de andere kernen waar de marathon zich doorheen slingert.

Voor u lopers is het dat wij als bestuur overgegaan zijn tot het organiseren van deze evenementen. Wij hopen dat u kunt genieten van zowel een sportieve prestatie als van een parcours dat u door de mooiste delen van Limburg voert.

T.C.Hulshof

Voorzitter Stichting Mergelland Marathon.

Informatie deelnemers

De Marathon

Afhalen startnummers en na-inschrijven in Sporthal Marsana, Molenweg 4 te Meerssen vanaf 9.00 uur. Na-inschrijving sluit om 12.30 uur voor de marathon. Toegang tot de kleedkamers in de sporthal op vertoon van startnummer. Loopafstand tot de start 10 minuten. Auto parkeren bij de sporthal. De sporthal sluit om 20.00 uur.

Massage voor de marathon lopers na de loop vanaf 15.00 uur in de sporthal.

Vervoer

Degenen die met de auto aanreizen vanuit Luik en Eindhoven de A2 afrit Meerssen, en vanuit Aken/Heerlen de A79 richting Maastricht de afrit Meerssen. Richting Centrum waar witte borden de richting naar de "kleedruimte" wijzen.

Per trein is Meerssen bereikbaar via Maastricht waar de trein richting Heerlen genomen dient te worden. Station Meerssen ligt tussen de kleedkamers en de start. Volg de borden.

Medische verzorging

2 artsen zullen de marathon volgen. Zij zijn gerechtigd deelnemers op medische gronden uit de wedstrijd te halen.

Uitvallers worden met de bezembus naar de finish vervoerd.

Tijdslimieten marathon

20 km binnen 2.30 uur. 35 km binnen 4.30 uur. Bij overschrijding van deze tijden wordt men uit de wedstrijd genomen. Tijdslimiet voor klassering 5 uur. Digitale tijdsregistratie bij iedere 5 km en de finish.

Wedstrijdreglement van de KNAU en KNAU jurering.

Hoewel de organisatie met medewerking van de politie een groot deel van het parkoers verkeersvrij probeert te houden, dienen de deelnemers de verkeersregels in acht te nemen. Begeleiding van de deelnemers per fiets is niet toegestaan.

Verzorging

Iedere 5 km een drink- en sponspost met sportdrank en water. Iedere 10 km tevens fruit. Op 35 km tevens cola.

Iedere marathon deelnemer ontvangt een T-shirt, bij afhalen van startnummer, en bij de finish een medaille. Certificaten en uitslagenlijsten worden nagezonden na opgave en betaling van dfl. 5,- bij de inschrijving. Prijsuitreiking aan de finish.

 

De organisatie kan ten aanzien van de deelnemers geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Het Marathon parcours is hetzelfde als in 1999 met een enkele kleine afwijking. Eerst 1 ronde in Meerssen, (+55m NAP), dan bij het verlaten van de bebouwde kom richting Ulestraten, links de Biesenberg, (5km, +110m NAP), verder naar Schietecoven en langs de Nieuwe Vliekerweg, langs de kasteelboerderij de Vliek terug richting Meerssen, (+70m), linksaf naar Waterval, daarna gestaag omhoog naar Klein Berghem, Genzon, (11km, +130m), en dan met een lang vals plat naar Haasdal. (15km, +140m) Vervolgens een mooie lange afdaling langs het Ravensbos Valkenburg (+60m) in, waar vanuit het Centrum de hoogste klim de Daelhemmerberg (20km, +155m). Hierna met wat stijgingen via Sibbe, Ijzeren en Scheulder naar het hoogste punt, (+170m), Margraten (26,5km). Over het plateau van Margraten langs de gehuchten Welsden, "t Rooth en Gasthuis netto omlaag naar Terblijt (+110m). Van Terblijt naar Berg, (30km) gaat het weer iets omhoog (+123m) en dan, voor velen een bezoeking, de afdaling naar het Geuldal (+61m) met percentages tot ca.15%. De Geul wordt verder gevolgd langs een mooie overschaduwde weg tot in Rothem, (40km), waar nog een laatste hellinkje moet worden genomen. Tenslotte de laatste kms over de Maastrichterweg en daarna naar Meerssen richting de Markt.

 

De Marsana 10 km loop

Dit jaar wordt er naast de Marathon ook de Marsana 10 km loop georganiseerd

voor de liefhebbers die nog niet toe zijn aan een marathon. Het parcours bestaat uit een ronde van 10 km. Na-inschrijving en afhalen startnummers van 9.00 tot 13.00 uur, ook in Sporthal Marsana, Molenveldweg 4 te Meerssen. Iedere deelnemer ontvangt een handdoek bij de finish.

Het parcours van de 10 km loop volgt de route van de marathon tot in Ulestraten en keert dan terug naar Meersen. In Meerssen vanaf de Markt een rondje door het dorp en dan via Humcoverstraat, Hekstraat en Nw. Vliekerweg naar Ulestraten. Dan Bamfordweg, B. Visscherweg en Beekerweg. Tenslotte via St. Catherinastraat, Humcoven en Humcoverstraat terug naar de Markt in Meersssen.

 

Overzicht voornaamste tijden van Marathon en 10 km loop

09.00 : opening kleedkamers en wedstrijdsecretariaat in Sporthal Marsana

    1. : sluiting na-inschrijving marathon

12.55 : aftellen voor de start van de marathon

13.00 : start marathon

13.00 : sluiting na-inschrijving Marsana 10 km

ca. 14.10 : doorkomst eerste lopers in centrum Valkenburg

13.30 : start Marsana 10 km

ca. 14.40 : doorkomst eerste lopers in Margraten

ca. 14.25 : finish eerste 10 km lopers

ca. 15.00 : eerste lopers gaan de Brakkeberg af

ca. 15.30: finish van de eerste marathon lopers en huldiging van de eerste 3 heren

ca. 16.00: finish eerste marathon dame en huldiging

18.00 : sluiting finish

Voor de toeschouwers: de Sweepstake

Dit jaar is het weer mogelijk de tijd van de eerst binnenkomende loper te voorspellen. Voor dfl. 5,- kunt u tussen 12.30 en 15.00 een wedbriefje kopen. De winnaar ontvangt 2 tickets van KLM Exel voor een bestemming naar keuze vanaf Maastricht-Aachen Airport. Prijsuitreiking om 16.30 op de Markt.

 

 

 

 

 

 

Reacties deelnemers op de Mergelland Marathon van 1999

" Een marathon blijft onvoorspelbaar en zeker deze" Lou Maas. Maastricht

" Wat moeten we daar nog over vertellen. Het was verschrikkelijk warm en daardoor ook erg zwaar…" Marc Quaadvlieg, Hasselt

" Wat was het zweten in het Limburgse. De Mergelland Marathon startte bij 28 graden en tussendoor werd het voor de grap nog even 31 graden. De organisatie had het aantal drinkposten na 15 km verdubbeld. Bovendien stonden onderweg vele lieve Limburgse mensen in alle uithoeken met tuinsproeiers, emmers water en extra sponsen ons aan te moedigen. Ook hulde voor de organisatie. De weg werd overal goed aangegeven, de drinkposten waren betrouwbaar, de douches uitstekend." "Het is een mooie, zware en uitdagende loop voor mensen die niet zonodig alleen maar aan pr-s sleutelen. Ik kan de Mergelland Marathon iedereen aanbevelen". Niels Moes. Delft

" Ich kann nur sagen, das es ein sehr schoener Lauf war. Die Zuschauer waren absolut super. Alle Teilnehmer waren sehr net und hilfsbereit. Das Wetter war leider etwas zu warm.. aber es gab ueberall Abkuehlung von den Zuschauern." Juergen Zworek. Aachen

" Complimenten voor de goede verzorging, de signaleurs, de parcoursbewaking, het mooie parcours en de vlaai aan de finish. Wordt herhaald." Een middenmoter.

" Het is verrassend te noemen dat je de snelste marathon hebt gelopen op dit heuvelachtige parcours."

" De eerste editie van de Mergelland Marathon bleek een succes." Ed Saarloos

" Ik had vooraf ook mijn twijfels, maar de wedstrijd was prachtig. Ik heb genoten van het landschap en het enthousiasme van de mensen onderweg. Volgend jaar weer." Triathlon bondscoach Louis Delahaye"

" De doorkomst door Valkenburg was er een om nooit meer te vergeten." Jo Schoonbroodt. Maastricht.

 

 

 

Uitslag 1999 eerste 10 lopers

Pls Naam Vereniging Kat. Tijd

1 JEAN HERPERS KIMBRIA H.S 2:42:55

2 HARRY KAMPHUIS ACH.TOP H.S 2:44:40

3 NIKOLA SAMARDZIJA MAASTRICHT H.R 2:46:48

4 ROGER JASPERS LOOPGR PK H.S 2:50:56

5 LOU MAAS AV.34 H.S 2:55:55

6 PETER DE JONGH SPRINT H.M45 2:58:04

7 HARRY DRIESSEN ACH.TOP H.M40 2:58:19

8 RENE VAN UUM A.V. 34 H.S 2:58:28

9 TOON CHAPPIN HULSBERG H.R 3:06:41

10 RAFAEL BRABANTS VOEREN B H.S 3:07:12

 

 

 

 

Uitslag 1998 eerste 10 lopers

Pls Naam Vereniging Kat. Tijd

1 HIKOLO SAMARDZIJA MAASTRICHT H.R 2:35:14

2 W DE BENIS G.MICHAELIS H.S 2:39:28

3 MARLI VERP CAESAR H.S 2:40:28

4 MATH DINJENS AV 34 H.M40 2:41:39

5 JO SCHOONBROODT DSM H.M45 2:43:44

6 RENE V. UUM AV 34 H.S 2:44:20

7 JOHN JANSSEN UNITAS H.S 2:47:56

8 HARRY DRIESSEN ACH.TOP H.M40 2:48:32

9 GER BODELIER STB H.S 2:48:32

10 HANS SMEETS ACH.TOP H.M50 2:50:24

Sponsors en begunstigers Mergelland Marathon en Marsana 10 km loop

Zonder de ruimhartige bijdragen van een aantal bedrijven en instellingen was de organisatie van de Marathon en 10 km loop niet mogelijk geweest.

Sponsors

DSM Limburg, Geleen

Meerssen Papier, Meerssen

SNS Bank Limburg, Maastricht

Dagblad de Limburger, Maastricht

Ploemen & van Straten Autobedrijven, Meerssen

Asics Benelux, Waddinxveen

Van Gansewinkel, Hoensbroek

Moraco (Artic), Maastricht

Bouwcentrum Budé, Meerssen

Gamma, Meerssen

Bierbrouwerij De Leeuw, Valkenburg aan de Geul

E-Water Group, Maastricht

Berden/Schunck, Heerlen

Begunstigers

CZ Groep Zorgverzekeringen

Libertel, Maastricht

Nutricia Drinks, Zoetermeer

KLM Exel, Maastricht Aachen Airport

Kramer Makelaardij O.G., Beek

Sporthuis Marsana, Meerssen

Drukkerij Maenen, Meerssen

Electro Paulus, Meerssen

Rabobank, Meerssen

MTB Maastrichtse Toeleveringsbedrijven, Maastricht

Running Center, Heerlen

Sportshop Relax, Maastricht

Technisch-Buro Hermans, Maastricht

Bo-rent Verhuur, Maastricht

Running Center, Maastricht

Macintosh Retail Group, Maastricht

DHV Milieu en Infrastructuur, Helmond

Webu Milieu, Maastricht

Grontmij A&T/Limburg, Roermond

Heton , Kerkrade

 

Iedereen hartelijk dank voor de bijdrage !!!

 

 

Plattegrond

Marsana 10 km loop