zal plaatsvinden op zondag 9 september 2001

op een prachtig door het Zuid-Limburgse heuvellandschap

met start – om 13.00 - en finish op de Markt in Meerssen

Nieuw in 2001:

Op zondag 9 september 2001 organiseert de Stichting Marathon Zuid-Limburg voor de vierde keer de Mergelland Marathon in Zuid-Limburg. Start, om 13.00, en finish, vanaf ca. 15.30, vinden plaats op de Markt in Meerssen aan de voet van de basiliek. Vorig jaar finishte Jean Herpers ondanks de drukkende hitte na 2 uur 50 minuten als eerste. Een fantastische prestatie werd geleverd door Inge van Bergen die als eerste vrouw binnen kwam in 3 uur. Op de Marsana 10 km loop finishten Marc Jaspers in 37 minuten en Manon Wenmekers in 46 minuten als eersten bij de mannen en vrouwen.

Een nieuw Marathon parcours

In 2001 wordt de Marathon gelopen op een geheel nieuw parcours. De Marathon wordt dit jaar verdeeld over een kleine ronde door Meerssen waarna twee rondes - een van 21 km en een van 18 km - rondom Meerssen door het Zuid-Limburgse heuvelland volgen. Hierbij is gekozen voor een wat minder geaccidenteerde route dan voorheen. Toch blijft de Mergelland Marathon een uitdaging.

Meer informatie over het parcours met hoogte indicaties volgt in de volgende nieuwsbrief.

Nieuwe registratie van niet KNAU lid-lopers

Op veler verzoek gaan we nadenken over een "eerlijker" registratie van de niet-KNAU leden. Daarover meer in de volgende nieuwsbrief.

Een 5 en 10 km loop

In 2001 wordt aan de Marsana 10 km loop een 5 km loop toegevoegd. Ook hiervoor wordt een nieuw parcours uitgezet. De 5 en 10 km worden in en rond Meerssen gelopen op een bijna geheel verkeersvrije route. Er wordt natuurlijk gestart op de Markt waarna de lopers respectievelijk 1 of 2 rondes lopen.