Make your own free website on Tripod.com

Nieuwsbrief 3, juli 2001

4e editie van de Mergelland Marathon op zondag 9 september 2001, 13.00 uur op de Markt in Meerssen (bij Maastricht)

Nieuwsbrief juli

 

Een aantal korte berichtjes.

 

Het aantal inschrijvingen voor de Marathon ligt op dit moment duidelijk boven het aantal van vorig jaar. Dit moet ook wel, want als er dit jaar niet de doorbraak naar boven de 300 deelnemers komtis het waarschijnlijk einde oefening. Dus wil je dat er ook volgend jaar weer een Mergelland marathon komt, zorg dan voor een extra deelnemer.

 

De Internet site (http://run.to.mergel) levert veel reacties op uit het buitenland Zelfs uit India kwam een verzoek om informatie van de New Gujarats Sports Federation een organisatie voor zowel gehandicapte als niet gehandicapte atleten. We hebben hen laten weten dat zij welkom zijn en dat het parcours voor goed getrainde wheelers te doen is, mits ze over een goede rem capaciteit beschikken.

 

Veel belangstelling is er ook weer uit Nrd-Afrika. Hoewel wij geen startgeld of verblijfskosten vergoeden, ziet het er dit jaar toch naar uit dat een club uit Casablanca met enige jeugdige leden die toch nog tussen de 2.15 en 2.20 op hun naam hebben staan, zal deelnemen, mits de benodigde visa verstrekt worden.

Ook de atletiek federatie van Algiers heeft weer contact opgenomen en stelt pogingen in het werk om dit jaar eindelijk te kunnen meedoen.

 

Uit Zwitserland kwam de vraag of we niet een nul vergeten hadden in ons hoogteprofiel. Nee natuurlijk; voor de vlaklanders onder ons zijn de heuvels die nu in het parcours zitten al erg genoeg.

 

Over de hellinkjes gesproken. De steilste stukken zijn maximaal ca. 10% en zijn te vinden in de klim van de Biesenberg en In de Schreub resp. over een lengte van ca. 60 en 120 meter. Met uitzondering van de afdaling van de In de Schreub zijn de afdalingen 6% of minder.

 

De Markt, het start/finish gebied zal dit jaar wat anders zijn ingericht. Het biereiland verdwijnt en daarvoor in de plaats komt meer plaats voor toeschouwers een tent voor het neerzetten van een tas met droge kleding voor na de loop en een uitblaastent voor de deelnemers die daar rustig van hun stuk rijstevlaai als versterking na de race kunnen genieten.

 

Nieuw dit jaar ook de 5 km voor recreatielopers. Op veler verzoek is deze loop er bij gekomen. Er is nu een ronde door Meerssen van 5 km. Zoals men mag verwachten in Limburg kan die niet zonder wat men hier een knipje noemt. Een stukje van 150 meter met een hellingspercentage van 10% na ongeveer 3 km. Men is gewaarschuwd! De 10 km lopers lopen deze ronde 2-maal.

 

Teambuilding is in bij het bedrijfsleven en bij verenigingen, daarom dit jaar ook bij ons een Businessloop en wel de 5 km.

Men kan als loopgroep van een bedrijf offitnessclub ofgemeentehuis of ziekenhuis of andere instelling inschrijven. Een team kan bestaan uit maximaal 10 deelnemers m/v. Voor de team klassering komen de snelste vijf in aanmerking.

Het winnende team ontvangt de unieke Mergelland mergelsteengravure. Voor de teambuilding na afloop ontvangen de aangemelde deelnemers van de teams een aantal consumptiebonnen te verteren onder de Basiliek.De kosten bedragen 125 gulden per team, waarbij elke finisher ook nog de originele Marsana Mergelland handdoek om de zweetdruppels af te vegen ontvangt.

Voor de firma is er nog 2 meter reclameruimte beschikbaar aan een van de dranghekken in het start/finishgebied en natuurlijk vermelding door de omroeper.

Opgeven bij het wedstrijdsecretariaat van de Marsanaloop.

 

KLM-Exel de luchtvaartmaatschappij voor de korte afstand, heeft een speciale verrassing in petto voor de deelnemers aan de 5 en 10 km.

Zij stelt twee tickets voor 2 personen naar een bestemming naar keuze uit haar vluchtenpakket, bijvoorbeeld Munchenof Londen beschikbaar. Wij zijn nog aan het dubben hoe deze toe te kennen. Voor de hand liggend zou kunnen zijn aan de winnaars van de 5 en 10 km. Bezwaar is dat dan de dames achter het net vissen. We zijn er nog niet uit! Nader bericht volgt.

 

Betalingen van inschrijfgelden kunnen nu ook op de rekening van deStichting Marathon Z-Limburg te Munstergeleen. Nr. 96.23.05.480. Gezien de traagheid van het girale verkeer bij late overschrijvingen bij het afhalen van de startnummers Uw afschrijvingsbewijs meebrengen.

 

Het prijzenschema voor de Marathon is vastgesteld. Ook dit jaar worden mannen en vrouwen gelijkelijk gewaardeerd. Een klassement. De veteranen zijn in leeftijdsgroepen van 10 jaar ingedeeld. Zie verder onder prijzenschema.

 

Buitenlandse deelnemers die een officiŽle uitnodiging ten behoeve van een visum nodig hebben, worden verzocht direct contact op te nemen met rien.alfenaar@zonnet.nl met vermelding volledige naam en adres.