Make your own free website on Tripod.com

Nieuwsbrief , aug 2001

4e editie van de Mergelland Marathon op zondag 9 september 2001, 13.00 uur op de Markt in Meerssen (bij Maastricht)

Overlast Mergelland Marathon tot minimum beperkt

 

Meerssen, augustus 2001

Aan de bewoners van de gemeente Meerssen, Nuth  en Valkenburg aan de Geul

 

Tijdens de Mergelland Marathon die op zondag 9 september in Meerssen van start zal gaan, zal de overlast voor omwonenden en verkeer tot een minimum beperkt blijven. Tijdens het evenement worden geen straten afgezet. Iedereen die langs de route woont, wordt vriendelijk verzocht de auto zoveel mogelijk op de oprit of aan de linkerkant  van de weg te parkeren. Het parcours loopt in principe rechts van de weg en het is voor de atleten prettig als deze kant autovrij is. De organisatie dankt omwonenden bij voorbaat voor hun medewerking. De organisatie vraagt daarnaast automobilisten die zich echt op het parcours moeten begeven, voorzichtig te rijden. Te allen tijde dienen de aanwijzingen van de politie te worden opgevolgd. Motor-agenten begeleiden de marathonlopers en houden de gevaarlijkste kruispunten tijdens de passage van de marathon verkeersvrij. Alle verkeer op het parcours dient tussen 13.00 en 18.00 uur met een lichte vertraging rekening te houden. Dit jaar wordt voor ook een 5 en een 10 km loop georganiseerd die tussen 13.30 en 15.00 uur in en om  Meerssen gelopen wordt.

 

Tussen 13.00 en 15.00 uur komen de alle lopers in Meerssen langs: Markt, Kerkstraat, Beekstraat, Stationstraat, Pr. de Beaufortstraat, St. Josephstr., Bunderstraat., Gasthuisstraat, Humcoverstraat, Op de Beukel, Kuileinderstraat, Volderstraat, Herkenberg, Gansbaan, Markt. 

 

De marathonlopers vervolgen dan via Kerkstraat, Beekstraat, Gasthuisstraat, Humcoverstraat, Hekstraat, Bokstraat, Nw. Vliekerweg, St. Catharinestraat, Humcoverstraat, Waterval, Hoolstraat, Groenstraat, Kl. Berghemmerweg, H. Dunantstraat, de Sauveurstraat, Dorpstraat, Genzon, Genzonweg, Trichterweg, Bekerbaan, Klein Haasdal, Nieuwstraat, Kleverberg, Beekstraat, In de Schreub, Weth. Heijnenstraat, Goudenrood, Station Houthem, Veldweg, Hermitrageweg, Eijsendaalweg, Houthemmerweg, Herkenberg, Gansstraat, Markt, en beginnen dan aan hun derde

ronde via Kerkstraat, Beekstraat, Gasthuisstraat, Humcoverstraat, Hekstraat, Bokstraat, Nw. Vliekerweg, St.Catherinestraat Humcoverstraat,Waterval, Hoolstrat, Groenstraat, Kl. Berghemmerweg, H. Dunantstraat, de Sauveurstraat, Dorpstraat,Genzon, Genzonweg, Trichterweg, Bekerbaan, Klein Haasdal, Nieuwstraat, Trichterstraat, Lange Raarberg, Kuileinderstraat, naar de finish op de Markt.

 

Wie en wat komt er langs?

In de karavaan die de lopers begeleidt, zult u een groot aantal motor-agenten van de politie Zuid-Limburg aantreffen. Verder bestaat de karavaan o.m. uit bezembussen, een geluidswagen, een auto met klok, en motoren voor de pers, EHBO en de jury.

 

Applaudisseren is toegestaan!

Het publiek wordt van harte uitgenodigd de deelnemers aan te moedigen tijdens hun lange strijd met de vele heuvelachtige kilometers. Ieder jaar horen we weer van de lopers dat dit enorm op prijs wordt gesteld. Het publiek en lopers worden ook jaar weer opgevrolijkt met swingende muziek van bandjes in de dorpen van doorkomst. 

 

Inschrijven kan nog steeds!

Inschrijfformulieren voor de Marsana 5 en 10 km loop en de marathon zijn verkrijgbaar bij het wedstrijdsecretariaat: Hans Gelauff 043-347.02.31. U kunt ook inschrijven op 9 september vanaf  9.00 uur tot een half uur voor de start in Sporthal Marsana in Meerssen. De marathon start om 13.00, de Marsana-loop om 13.30.