Make your own free website on Tripod.com

Persbericht

 

 

4e editie Mergelland Marathon op 9 september op de Markt in Meerssen

Buitenlandse belangstelling ieder jaar groter

 

 

Komende zondag 9 september wordt in en rondom Meerssen de vierde editie van de Mergelland Marathon gelopen. De winnaars van voorgaande jaren hebben hun deelname reeds bevestigd. Zowel Jean Herpers als Nicola Samaradzija zullen aan de start staan. Ook Jo Schoonbroodt heeft zijn deelname bevestigd. Rene van Uum en Lou Maas zullen aan de 10 km loop deelnemen. Bij de vrouwen zalo.a. deAmerikaanse loopster Jill Vincent zal waarschijnlijk aan de marathon deelnemen. Dit jaar is er ook belangstelling getoond door toplopers uit Marokko en MoldaviŽ. Afhandeling van visa procedures zal hun komst bepalen. De marathon organisatoren hebben hierover al lange tijd contact met de betrokken ambassades.De buitenlandse belangstelling is bijzonder te noemen omdat de marathon geen startgeld uitkeert. Verschillende lopers uit BelgiŽ, Duitsland en de Verenigde Staten hebben zich reeds aangemeld.

 

De Mergelland Marathon geldt als de mooiste maar zwaarste marathon van Nederland. In voorgaande jaren waren de omstandigheden extra zwaar door het hete en drukkende weer. De koelere weersvooruitzichten voor a.s. zondag maken nieuwe toptijden mogelijk.

 

De deelnemers aan de Marathon starten om 13.00 op de Markt in Meerssen en worden daar vanaf 15.15 terug verwacht. Dit jaar wordt ook Marsana 10 km, en voor het eerst ook de Marsana 5 km,loop georganiseerd. De Marsana lopers starten om 13.30 ook op de Markt. De bewoners die langs het parcours van de marathon en Marsana loop wonen ontvangen een bewonersbrief met informatie over de karavaan die zal passeren.

 

Vanwege de start en finish in Meerssen zal het daar bijzonder druk zijn. Dit jaar wordt de marathon gelopen op een nieuw parcours waardoor de lopers na de straat nog tweemaal over de Markt komen voor ze daar finishen. Ook de Marsana 10 km lopers passeren de Markt voor ze aan hun tweede ronde beginnen. Een dergelijk evenement heeft uiteraard consequenties voor de afwikkeling van het verkeer in de kern van Meerssen gedurende de middaguren. De Markt zal de hele zondag niet voor autoverkeer toegankelijk zijn. Verder worden tussen 13.00 en 18.00 de volgende straten tijdelijk en gedeeltelijk afgesloten: Kerkstraat, Beekstraat, Stationstraat, Pr. de Beaufortstraat, St. Josephstraat, Bunderstraat, Gasthuisstraat, Humcoverstraat, Gansbaan, Herkenberg, Gansstraat, Lange Raarberg en de Kuileinderstraat

 

De hierboven genoemde straten blijven toegankelijk voor het openbaar vervoer. Uiteraard zullen ook de hulpdiensten in geval van nood van deze straten gebruik kunnen maken. Degenen die voornemens zijn om tussen genoemde tijden per auto van deze straten te vertrekken, worden verzocht er voor te zorgen dat de auto tijdig buiten het gebied wordt geparkeerd.

 

De Marathon organisatie hoopt op ieders medewerking komende zondag om dit bijzondere evenement zonder problemen te laten verlopen. Wellicht zullen velen van u genieten van deze vierde editie van de Meerssense Marathon dag.†† Wie wil meelopen kan zich nog inschrijven tot een half uur voor de start in de Marsana Sporthal.

 

Meer informatie op de web site van Jo Schoonbroodt: http://run.to/mergel