Make your own free website on Tripod.com

Nieuwsbrief 6 september

 

De laatste nieuwtjes.

 

-         Allereerst, het aantal voorinschrijvingen ligt op dit moment op een hoger niveau dan vorig op dezelfde peildatum..

-         De weersverwachting is niet ongunstig. Half bewolkt met af en toe zon  en af en toe een regenbuitje. Max. temperatuur 16-18 graden. Het mag wat droger.

-         Bij de heren zijn de winnaars van de vorige edities Jean Herpers en Nicola Samaradzya weer van de partij.

-         Van de aangemelde Nrd. Afrikaanse atleten kunnen we op dit moment slechts melden,  dat van de ambassade in Algiers bericht is ontvangen dat aan de groep atleten uit dat land geen visa worden verleend omdat de echtheid van de papieren van tenminste een deelnemer zeer onwaarschijnlijk was.

-         Met betrekking tot de meer dan 20 Marokkaanse atleten op dit moment nog geen nieuws. Zodra we daar iets van horen melden we dat nog. Wel ziet het ernaar uit dat een Marokkaans atleet die zich in de omgeving van Maastricht ophoudt aan de start zal verschijnen. Voor zover onze informatie gaat zou hij al 1.04 op de halve marathon achter zijn naam hebben. Ook hierbij, zodra zijn inschrijving binnen is melden we dit.

-         Gisteren werden we door de Ambassade in Kiev gebeld, da t men zich daar sterk maakte om visa te verlenen aan een paar  atleten uit Moldavië. Het gaat hierbij om de lopers Valeriu Vlas en Iuri Platon. Vlas (30) was deelnemer in Sydney en bij de Wereldkampioenschappen een jaar daarvoor. Zijn beste tijd is 2.17.08. De palmares van Iuri Platon (20) omvatten o.a. Kampioen halve marathon in 2000 en 4de bij de Marathonkampioenschappen van Roemenie in 2000. Zijn beste tijd is 2.19.42.

Hun komst hangt af van een tijdige en positieve beslissing van het Min. Van Buitenl.Zaken in Den Haag, dat een beslissende stem in deze heeft. Natalia Diceamu o.a. 2de bij de Roemeense kampioenschappen 2001 en Victor Triboe, 2.22.06 moesten zich om verschillende redenen afmelden.

-     Bij de dames krijgen wij vrij zeker een nieuwe naam als winnares. Ine Valentin, in Korea, Inge van Berge, een   rustperiode,  zullen niet van de partij zijn. Een leuke verrassing zou wel eens kunnen komen van de Maastrichtse Amerikaanse Jill Vincent, die in Heerlen bij de Telematicaloop als eerste “Nederlandse” wist te eindigen op de 10 Engelse mijl.

-         De 5 km lijkt voor een grote groep atleten plotseling zeer in trek. Het zou ons niets verbazen wanneer  onder de deelnemers van de businessloop, die voor een eerste keer zeer goed bezet is, de winnaars van de door KLM exel beschikbaar gestelde vliegtickets zitten. Bij de heren Vico Mingers van VIPP, winnaar in Heerlen vlak voor Michel v.d.Wall, of wellicht een van de mannen van Harry Driessen Running Center. Bij de vrouwen kan Wilma Rusman van Wilma Running het misschien redden tegen de jeugd.

-         De 10 km telt een aantal favorieten, maar voorspellingen kunnen op dit moment niet gedaan worden omdat voor deze loop meer dan de helft van de deelnemers na-inschrijft. De winnares van vorig jaar Wenmaekers steekt in goede vorm gezien haar overwinning vorige week in Heerlen.