Make your own free website on Tripod.com

 

Nieuwsbrief 2002 nummer 1

 

Goed    nieuws, de Mergellandmarathon 2002 gaat door.

Voorziene datum 8 september

 

De vele positieve reacties en suggesties van de deelnemers hebben ons over de streep getrokken. Dus komt de 5de editie van de Marathon er aan.

 

 De organisatie heeft versterking gekregen van Ton Hoofs, welbekend met zijn vrouw Tiny in de wereld van de Ultralopers  als bedwinger van de Comrades en de 2 Oceans in Zuid-Afrika. Ton neemt mijn functie als penningmeester over en ik zal gaan proberen de activiteiten op het gebied van de publiciteit voort te zetten van Anje Kruiter die om gezondheidsredenen de eerste tijd nog op non-actief staat.

Dus voor  informatie kan men nu bij mij terecht, rien.alfenaar@zonnet.nl en op het adres mergellandmarathon@hotmail.com.

Jogger Jo Schoonbroodt verzorgt ook dit jaar weer de internetsite http://run.to/mergel

Loco-burgemeester John Ummels van de Gemeente Meerssen is verder de gelederen komen versterken. Hij zal zorgdragen voor de nodige activiteiten rond de Marathon in het Centrum van Meerssen. Het zal er gezellig toeven worden. Met het schone wat Limburg biedt een reden om er een weekendje met de familie van te maken.

 

Parcours  De reacties op het nieuwe parcours waren positief, daarom ook dit jaar weer de 3 ronden van resp. 5, 20 en 17 km met 3-maal een doorkomst over de Markt in Meerssen waar start en finish zijn gesitueerd.

De mogelijkheid om ook een 25 km –loop aan het programma toe te voegen wordt nagegaan.

 

Het nieuwe parcours heeft ondanks de aanwezige 350 hoogtemeters bewezen snel te zijn.  Vergelijking van de tijden die deelnemers aan zowel de Mergelland Marathon als de Maasmarathon (Vise-Maastricht v.v.) of de Marathon in Gent het afgelopen jaar liepen, gaf een verrassend resultaat. Van de 34 atleten liepen er 8 tenminste 4 minuten langzamer, en liefst 13 man de Mergellandmarathon tenminste 4 minuten sneller. De overige 13 lopers hadden binnen een marge van 4 minuten dezelfde tijd over beide marathons. En dat terwijl de weersomstandigheden echt niet zo gunstig waren. Ik hoop hier een volgende keer iets wetenschappelijks over te kunnen melden.

 

Dit jaar zullen we weer een aantal parcoursverkenningen doen, waarbij ook aandacht gegeven zal worden aan de techniek van het afdalen, die voor een belangrijk deel debet kan zijn aan een goede eindtijd. We zullen zo snel mogelijk deze data publiceren.

Ook bestaan er plannen om voor beginners op de Marathon een programma op te zetten om de Mergelland marathon als debuut te lopen. Een trainingsbasis van zo’n 30-40 km per week is wel noodzakelijk om ermee te kunnen starten.

Wij zoeken nog mensen die met de begeleiding willen assisteren.

 

Overigens hadden we het afgelopen jaar toch een aantal zeer bijzondere deelnemers aan de start. Paul Beckers de Europees kampioen 24 uursloop met maar liefst ruim 260 km op zijn naam werd derde en Horst Preisler uit Hamburg  liep er zijn 1050 -ste marathon. Met zijn 66 jaar ook nog altijd onder de 4 uur. Zowel bij de dames als de heren won een debutant De jongste deelnemer was Donne Bodelier met zijn 25 jaar. Debutante Suzan Wetzelaer pas enige maanden aan het lopen was de jongste bij de dames. Oudste deelnemer was Pier Schotanus, die ondanks zijn 69 jaren slechts een enkel minuutje boven de 4 uur uitkwam.

 

De eerste flyer is uit en zal de komende maand op allerlei wedstrijden verspreid worden. Een aantal deelnemers heeft aangeboden hierbij de helpende hand te bieden, zij ontvangen binnenkort een pakketje van mij. Wij zoeken nog voor een paar streken in het land hulp. En wel Groningen- Friesland, Nrd.Holland, Brabant en Zeeland en Nrd.Gelderland.

Wie ons behulpzaam wil zijn, zijn we erg dankbaar. Neem even contact met me op (rien.alfenaar@zonnet.nl)

De tekst van de Flyer volgt hierna. Hang hem op in de kleedkamer van je club!

 

 

   De 5e editie van de Mergelland Marathon

 

zal plaatsvinden op zondag 8 september 2002

 

op een uitdagend en desondanks relatief snel parcours door het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap

(3 rondes van 5, 20 en tenslotte 17 km, ca.350 hoogtemeters)

met start – om 13.00 - en finish op de Markt in Meerssen

 

en de Marsana 5 km en 10 km loop

 

 

meer informatie en inschrijfformulier volgen in de brochure

of kijk op: http://run.to/mergel

 

 

 


 

The 5th  Mergelland Marathon

 takes place on Sunday 8 September 2002

on a challenging but fast track through the beautiful Limburg hills

with start  - at 13.00 – and finish on the Markt in Meerssen (near Maastricht)

 

more information and subscription form will follow in the brochure, or check: http://run.to/mergel

 

 

 

 

 

 

 

 

Der 5. Mergellandmarathon findet am

Sonntag, den 8. September 2002 statt.

Die herausfordernde aber jedoch schnelle Route fuhrt durch die wunderschone Huegellandschaft Limburgs, mit Start - um 13 Uhr - und Ziel am Marktplatz in Meerssen (bei Maastricht).

 Mehr Information und Anmeldeformular folgen in der nachste Brochure, oder am: http://run.to/mergel

 

 

 

 

 

 

 

 

La 5e édition du marathon "Mergelland" aura lieu le dimanche 8 septembre 20021. Le parcours à travers la magnifique région vallonnée du Limbourg est provocative et neanmoins comparativement vite, avec départ - à 13.00 heures - et arrivée à la place du Marché de Meerssen (pres de Maastricht).

Vous trouverez des renseignements supplémentaires et la fiche d'inscription dans la brochure qui suit, ou consultez le http://run.to/mergel