Make your own free website on Tripod.com

Mergelland marathon 2002 Nieuwsbrief 1 September

Nog even voor we aan het grote karwei beginnen wat laatste nieuwtjes.

Laat ik maar eerst beginnen met het minder goede nieuws. In opdracht van de politie hebben wij het parcours van de laatste 2 kilometer moeten wijzigen. In plaats van de redelijk geleidelijke afdaling van Raar via de Kuileinderweg naar de Markt, moeten we nu vrij steil (7-9%) naar beneden vanuit Raar via de Korte Raarberg naar de rotonde op de kruising van de Vonderstraat en de Herkenberg. Dus in plaats van fijn naar de finish te kunnen rennen nu een rotte kuitenbijter. Het zij zo.
Ander nieuws ten aanzien van het parcours is dat de startrichting veranderd is en de kans dat de kop van het peloton de staart inhaalt verdwenen is

Goed nieuws is er voor degenen die denken te kunnen winnen. Door KLM exel zijn weer twee maal twee vliegtickets beschikbaar gesteld en wel dit jaar voor de winnaar en winnares van de marathon. Hij zou mij niet verbazen wanneer de tickets in dezelfde handen komen van degenen die ze ook vorig jaar wonnen. Gezien de resultaten van de laatste tijd schat ik Vico Mingers en Petra van Tongeren die dit jaar voor het eerst in de Mergelland Marathon starten hoog in. Lou Maas en Wilbert Thimister zullen denk ik graag willen bewijzen dat ik ongelijk heb. Het belooft spannend te worden. Van de atleten van het Afrikaanse continent die zich al aangemeld hebben is het zeer onzeker of zij (bijtijds) een visum zullen krijgen, omdat wij zeer consequent weigeren ons garant te stellen of enige financiŽle tegemoetkoming te geven. Dat men desondanks wil komen is alleen maar prettig voor de status van onze marathon.

Overigens bevat ons archief nu al meer dan 40 Casablancanen die tussen de 2.14 en 2.18 zouden lopen. Gevraagd naar welke wedstrijden blijft het antwoord meestal uit. Er is nog een kansje dat twee atleten en een atlete uit Marokko een visum krijgen, maar ook daar ben ik niet optimistisch over. Het zijn geen bijzondere atleten met tijden van rond de 2.30 en voor de dame met een tijd van 1.15 op de halve zou het een debuut zijn.

Door de medewerking van velen is de verdeling van folders dit jaar zeer uitgebreid geweest. Wanneer je op de internetsite van de Mergelland Marathon de lijst met vooringeschreven deelnemers aanklikt, zul je zien dat men uit alle delen van het land komt en het aantal deelnemers voor de marathon en de 25 km, dat vooringeschreven heeft, het aantal deelnemers dat vorig jaar gestart is reeds overschrijdt. We liggen wat achter met het inbrengen van de schriftelijke aanmeldingen.
De keuze van de 25 km lijkt aan te slaan en veel deelnemers gebruiken hem ook voor het doel waarvoor we er mee begonnen zijn, nl. om een mogelijkheid te bieden van een lange trainingsloop als voorbereiding voor een van de stadsmarathons in het najaar. Jean Herpers de winnaar van twee eerdere edities zal bijvoorbeeld op de 25 km starten omdat hij zich voorbereidt op Eindhoven.
De 25 en de marathon starten tegelijkertijd. De startnummers voor beide categorieŽn zijn verschillend van kleur.

Verder nieuws is dat we dit jaar Born sportdrank schenken. Extran was niet meer in poedervorm te krijgen.

Er zullen 2 masseurs aanwezig zijn tussen 12.00 en 18.00 uur in de massageruimte van de sporthal.

In de grote feesttent die op de Markt wordt opgetrokken, is de mogelijkheid voor de start een tas met trainingspak etc. neer te zetten, is EHBO aanwezig, is na de huldiging van de winnaars nog een tombola en kan men tot laat in de avond nog doorgaan met een feest aangeboden door de carnavalsvereniging Sjots en Sjeif, waarbij ook voor een natje en een droogje, op eigen rekening, wordt gezorgd.
Webmaster Jo komt in ieder geval al op de fiets.

Op de website http://run.to/mergel is het nieuwe programma met de noodzakelijke informatie voor de deelnemers verschenen.