Make your own free website on Tripod.com

Mergelland Marathon (Door Bert Pessink)

5e Mergelland Marathon op 8 september a.s. nu ook met 25 kilometer afstand.
Op zondagmiddag 8 september wordt op de Markt in Meerssen om 13.00 uur het startschot gegeven voor de 5e editie van "Nederlands hoogste en mooiste marathon", de Mergelland Marathon, op een uitdagend parcours dwars door het Limburgse heuvelland. Ook dit jaar hoopt de organiserende Stichting Marathon Zuid-Limburg onder leiding van voorzitter Ed Hulshof weer zo'n 500 lopers op de marathonafstand en de nieuw opgenomen afstand, de 25 kilometer te verwelkomen.
Prachtig parcours
De Mergelland Marathon kenmerkt zich niet alleen door zijn prachtige parcours over 3 ronden van resp. 5 kilometer, 20 kilometer en de afsluitende lus van 17 kilometer met mooie beklimmingen van o.a. de Biesenberg, de klim naar Ulestraten en de Lange Raarberg, maar ook prachtige passages in kleine dorpjes gevolgd door fijne lange afdalingen, maar ook door zijn uitgekiende verzorging onderweg. Elke 5 kilometer is er een drink- en sponspost, elke 10 kilometer fruit en op 15 en 35 kilometer zelfs cola.Na elke ronde is er steeds een muzikale doorkomst op de Markt in Meerssen waar aan de finish een onthaal is door speaker Bert Pessink en de onvermijdelijke Limburgse Vlaai. De geschiedenis van deze marathon heeft uitgewezen dat ondanks het hoogteverschil dat overwonnen moet worden, deze marathon desondanks snel is te noemen.
Prijzen
De organisatie heeft dit jaar voor een mooi prijzenschema gezorgd met prachtige bonussen voor de verbetering van het parcoursrecord, de eindwinnaars op de Marathonafstand winnen zelfs een door een vliegticket van Aachen-Airport naar London Sandsted .De winnaars van afgelopen jaar Wilbert Thimister van AV'34 in 2.39.20 min en Manon Wenmekers van Av Ceasar in 3.12.50 gaan ook dit jaar weer voor de winst.

25 Km
Nieuw is dit jaar de mogelijkheid om de 25 kilometer te lopen, één ronde van 5 en daarna de ronde van 25 kilometer, de optimale voorbereidingstest voor een najaarsmarathon in Eindhoven, Amsterdam of Etten Leur.Ook voor deze afstand hebben zich reeds velen opgegeven. Naast de Marathon en de 25 kilometer zijn er ook de Marsana lopen over 5 en 10 kilometer en is het tevens Koopzondag in Meerssen en zijn er diverse activiteiten voor de meegereisde supporters.Kortom redenen te over om mee te doen aan de Mergelland Marathon op 8 september in Meerssen.
Info
Alle informatie over deze marathon, alsmede de voorinschrijving is te vinden op http://run.to/mergel of telefonisch bij Hans Gelauff 043-3470231 bgg VVV Meerssen 043-3642546. Inschrijven op de dag zelf is ook nog mogelijk bij start op de Markt in Meerssen tot 12.30 uur.