Make your own free website on Tripod.com

Mergelland Marathon Meerssen: zondag 14 september 2003


De marathon
Over twee weken vindt voor de zesde keer de Mergelland Marathon plaats in het zuid-Limburgse dorp Meerssen (7 km ten noorden van Maastricht). De Mergelland Marathon is de enige marathon in Limburg en wordt door het karakteristieke heuvelachtige parcours gezien als een uitdagende prestatieloop.

In totaal worden er drie ronden gelopen van respectievelijk 5 km, 20 km en 17 km, waarbij het maximale hoogteverschil 350 meter bedraagt. Het parcours is voorzien van kilometermarkering en elke vijf kilometer is er een verzorgingspost.
Vorig jaar was er door omstandigheden een wijziging van het parcours noodzakelijk. Hierdoor was er in de laatste fase van de marathon nog een lange moeilijke afdaling Dit jaar is het de organisatie gelukt om weer het oude parcours te verkrijgen zonder deze moeilijke afdaling.

Trainen/parcoursverkenning
Het "Running Team" (groep lange-afstand-lopers) heeft ook dit jaar haar trainingsprogramma deels afgestemd op de Mergelland Marathon. Lopers die onbekend zijn met het parcours of zich specifiek op het geaccidenteerde parcours willen voorbereiden worden door deze enthousiaste groep atleten uitgenodigd om kosteloos mee te trainen. De trainingen staan gepland op zaterdagochtend 10:00u en het vertrekpunt is het voormalige Pannenkoekhuis "De Nachtegaal" in Meerssen.

Aanvullende loopafstanden
Naast de marathonafstand staan ook een 25 km en een 10 km-stratenloop op het programma. De 25 km start gelijktijdig met de marathon en de 10 km start na de eerste doorkomst waarna twee keer de eerste 5 km-ronde moet worden gelopen.
Voor de marathon zijn er prijzen voor de eerste tien mannen en de eerste vier vrouwen in de overall-categorie. Verder zijn er ook prijzen voor de verschillende leeftijdscategorieŽn voor mannen. Een verbetering van het parcours-record wordt eveneens beloond met een geldprijs. Voor de 25 km en de 10 km zijn er prijzen voor de eerste drie mannen en vrouwen.

Sfeer en publiek
Vertrek, doorkomsten en finish zijn op de Markt in Meerssen waar een grote feesttent staat en de terrassen open zullen zijn zodat ook de toeschou-wers, evenals de atleten, goed verzorgd worden.

Wilt u nog gebruik maken van de korting bij voorinschrijving, dient dit snel te gebeuren want de voorinschrijving sluit 1 september (inschrijven kan via onze website www.run.to/mergel/ ).