Make your own free website on Tripod.com

Betreft: Evaluatie Mergelland Marathon 1998


Een groot compliment aan iedereen van de organisatie voor deze uitstekend verzorgde Mergelland Marathon. Vooral door blijven gaan en met de wetenschap dat de New York Marathon met minder deelnemers is begonnen kan dit loopevenement groeien tot iets moois in de Euregio.

Er blijven altijd punten over die voor verbetering vaatbaar zijn, ik ben zo vrij om deze kenbaar te maken zodat hopelijk de volgende keer er voordeel uit gehaald kan worden.

KM markering
Markeer ook de Km punten (streepje op de weg met KM no.) zodat de lopers d.m.v. hun eigen klok nog beter kunnen inschatten tijdens de loop of ze op schema zitten.

Start tijdstip
Het start tijdstip van 13:00 uur is volgens veel lopers niet zo best. Er is een grote voorkeur om eerder te starten bv. 10:00 of 11:00 uur. Dit is gezien de mogelijk hoge temperaturen het meest gebruikelijk tijdstip voor loopwedstrijden in deze periode. Ik denk dat ook de middenstand er baat bij heeft als het evenement vroeger begint. Men heeft meer tijd om wat te blijven napraten.

Categorie indeling
Van de 205 lopers waren 120 deelnemers niet lid van een atletiek vereniging en ingedeeld in één groep als recreant en was er geen onderscheid in leeftijd categorie toegepast. De kleiner groep van 85 atleten was wel onderverdeeld in leeftijd groepen zoals M40, M50, M60, enz. Het is vreemd als voor de grootste groep lopers deze onderverdeling niet gehanteerd wordt. Het gaat in deze niet voor een prijs maar om een eerlijk vergelijk in leeftijdsgroepen op de uitslagenlijst.

Internet
Maak gebruik van de nieuwe media zoals Internet voor de informatie voorziening. Ik heb zelf de uitslag van de Mergelland Marathon 1998 kenbaar gemaakt bij diversen Internet zoekmachines en geplaatst op mijn homepage.

http://members.tripod.com/~JoSchoonbroodt/