Make your own free website on Tripod.com
Reacties
Enige reacties / suggesties t.a.v. de Mergelland Marathon.

Ik wil bij deze iedereen oproepen om d.m.v. een e-mail naar mergellandmarathon@hotmail.com aan te geven waarom hij/zij denkt waarom de Mergelland Marathon moet blijven. Tips voor verbetering zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Jogger Jo


Beste organisators,

Hierbij wil ik jullie bedanken voor de geweldige organisatie van de afgelopen Mergelland marathon (9 september 2001). Het was voor mij de vierde keer dat ik aan het vertrek stond en weer was het genieten geblazen. Oké, het weer werkte niet helemaal mee maar wie zeurt hierover. Tijdens een training is het vaak veel slechter. Het is toch ieder jaar weer een plezier om door het Limburgs land te kunnen hollen. Door bosrijke stukken maar ook langs weilanden waar de koeien grazen en de velden volstaan met maïs en bieten. Dit is toch iets anders als een zogenaamde "grote" marathon. Geen hoge flat- of kantoorgebouwen en stank verspreidende automobielen maar lekker buiten in de natuur. Dit is toch waar je het voor doet. Natuurlijk probeer je een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten maar er is niets op tegen om ook eens om je heen te kijken. Jullie nieuwe parcours is mij positief bevallen. De aanwezige supporters hebben het ook wat makkelijker om de wedstrijd te volgen en je moreel te ondersteunen. Mijn positieve verhalen hebben er in ieder geval toegeleid dat we dit jaar met drie broers aan de startstreep stonden en dat nummer vier volgend jaar ook wil deelnemen. Wij willen twee marathons per jaar lopen. Er is nu reeds een discussie gaande welke marathon we komend voorjaar doen, echter de marathon van het najaar ligt reeds vast.

Daarom organisatie ga door met dit evenement zodat wij als lopers nog jaren plezier mogen beleven aan deze schitterende marathon.

Met vriendelijke groet,

Martin Deguelle   martin.deguelle@hccnet.nl
Wissengrachtweg 9
6336 TE Hulsberg
045-4059066


Hoi jogger Jo,

onze late, doch daarom niet minder gemeende gelukwensen voor jou voortreffelijke eindtijd in de Mergelland marathon. Wist je trouwens, en waarschijnlijk weet je het niet, dat Paul Beckers, door jou oneerbiedig ``de Belgsch`` genoemd en derde in Meersen, dat dit geblokt persoontje met een alles behalve efficiënte loopstijl wereldrecordhouder 24 uren lopen is ?!! In augustus is hij in Uden ook nog Europees kampioen geworden in de 24 uren met maar liefst 268 km. Ik denk dat je die gegevens kunt opzoeken op Ultraned. Maar nogmaals een dikke proficiat. Het zijn er weinigen ( en zeker +50ers, met alle respect) om 2x in een jaar onder de 2u48 te lopen.

QUADFLIEG MARC marc.quadflieg@skynet.be


Dear Jo,

Thank you for correcting my spelling.  The more I teach the worse I get.  To be honest, I feel perfectly normal.  Experience tells me to take at least 3 days full rest.  I hope to make an appearance at the track on Wednesday, and review the week with you on Sunday.  You are an amazing individual and an amazing runner.  Congratulations on your excellent effort.  I think you´re under-rated.  Thank you again for the encouragement.  I really do love to race.  However, when I know I haven´t done the work, I am less proud of the effort.  Anyway, this life is short, and I´ve been blessed with 20 marathons in many parts of the world.  While I was running this one in the wind, rain, and uphill, I was inspired to try one of those trail ultras, etc.  My best friend in Jamaica wants to climb Mt. Everest.  I can´t say I ´m quite there yet.  How are you spending this week?  A pool would be nice, but I´ve been negligent in my homework..Thank you for the correspondence, (or is it -ance?) 

All the best,

Jill Vintcent vincent_jill@hotmail.com


Beste Jo,

Samen met een vriend Ed Mulder hebben we genoten van iedere meter door het prachtige Limburg, wij komen uit het midden van het vlakke Nederland. Ik vond alles perfect georganiseerd, de loop had een professionele uitstraling met kilometer aanduiding, goede verzorging onderweg etc. Ondanks dat ik er wat langer overdeed dan jou Jo (misschien iets meer trainen) vloog de afstand voorbij. We hebben ons voorgenomen om volgend jaar weer van de partij te zijn, wellicht kan ik wat lopers van onze atletiekvereniging Altis uit Amersfoort mobiliseren om mee te gaan. Ook alle documentatie, het internet gebeuren, jou email etc zijn zeer persoonlijk en prima geregeld.
Jo en medewerkers bedankt voor de fantastische dag.

vr groet,
Jan van de Burg j.vdbrug1@chello.nl


Hallo,

In het verslag van Jo Schoonbroodt lees ik ik dat u als organisatie teleurgesteld bent over het aantal deelnemers. Ik heb hier een aantal opmerkingen over:

1. In het algemeen zie je toch dat het hardlopen de laatste jaren wat minder populair is. Je ziet dit zowel aan de teruglopende deelnemers aantallen als ook aan de gelopen tijden. Over een aantal jaren kan het weer heel anders uitzien. Een kwestie van een lange adem dus!

2. Er zijn niet zo gek veel mensen die een marathon uit kunnen lopen. Wat dat betreft vind ik 150 deelnemers niet eens zo weinig

3. Ik had zelf verwacht dat het aantal deelnemers zou afnemen omdat er niet meer gelopen wordt over 1 grote ronde. Consolidatie van het aantal deelnemers vind ik dus niet slecht

4. Ik lees in de nieuwsbrieven dat jullie actief gezocht hebben naar snellere lopers uit het buitenland. De vraag is: wie zit hier nou echt op te wachten? Ik vind het zelf wel aardig als de locale favorieten mee kunnen doen voor de eerste plaats.

5. breng het evenement ook onder de aandacht buiten de provincie. Ik heb 1x meegedaan en ik heb gemerkt dat de "Hollanders" het evenement erg kunnen waarderen vanwege het "heroïsche" karakter van het evenement.

6. Maak nog meer gebruik van het internet om het evenement onder de aandacht te brengen. (ook met het oog op het voorgaande punt).De eigen website is natuurlijk prima en grote klasse hoe snel de site wordt bijgewerkt, maar probeer ook vermeld te worden op zoveel mogelijk portal sites zoals sportweb.nl

Ik hoop dat jullie doorgaan met dit evenement. Houd voor ogen dat het aantal deelnemers niet het enige kwaliteitskenmerk is. Het is juist de kleinschaligheid waaraan het evenement een groot deel van zijn charme ontleent.

Met vriendelijke groet,

Remco Huijdts rhuijdts@hotmail.com


Jo,

Een pluim voor de organisatie van de Mergellandmarathon! Het prachtig gevarieerd parcours, de steun van toffe medewerkers en publiek, die ene meeloper die aan iedereen met suikertekort van die héle lekkere koekjes uitdeelde (ligt niet echt aan de organisatie, maar hoort wel bij de prima sfeer die ik me van Meerssen zal blijven herinneren). Wat mij betreft was dat vandaag echt perfect in orde. Het weer en de tegenwind (moest die ventilator de laatste kilometers echt zo hard?) zorgden er alleen maar voor dat ik besloot wat langer dan gewoonlijk van mijn inschrijvingsgeld te genieten.

Bedankt & ik wens de Mergellandmarathon nog een mooie toekomst toe.

Mark Van Bogaert

Ik zie voor de Mergelland marathon twee problemen:

• De datum en dus de concurrentie: normaal moet je voor Meerssen toch veel meer Belgen kunnen aanspreken? Maar niet als Meerssen op dezelfde dag valt als Nieuwpoort-Ieper. Dat is toevallig de mooiste (en met tegenwind wellicht de zwaarste) Belgische marathon + ook onderdeel van de Marathon Cup. In september zijn er in de buurt ook nog de Beekse Marathon en in België nog die van Antwerpen, Beernem en Gent. Het is wat veel.

• Jullie communicatie doet de Mergelland marathon veel zwaarder lijken dan hij is. Mergelland is mooi en pittig, maar 'de mooiste en de zwaarste'? Ik vond Apeldoorn, Schoorl en de winterse Dieverzand Boscross alledrie ook mooi en véél zwaarder. En dan zwijg ik nog van Terschelling. Door de duivelse weersomstandigheden heb ik zelfs Etten-Leur ooit (in oktober 1998 was dat) zwaarder gevonden dan de marathon van gisteren. Ik zou Mergelland eerder 'pittig' noemen. Anders schrik je prestatielopers voor wie tijden belangrijk zijn af. Of verhuizen naar een ander jaargetijde, want die 'beste jaarprestatie' moet meestal toch in september of oktober neergezet worden? En ja, misschien zijn de meeste marathonners wel prestatielopers voor wie tijden belangrijk zijn. En misschien zorgt dat in de Mergelland marathon wel voor die prima sfeer: de échte funrunner komt naar Meerssen.

Zo, ik ging alleen maar even in op je uitnodiging om mee te denken over waarom de organisatie écht moet doorgaan. Dan maak ik alvast een paar Belgen warm voor jullie volgende editie.

Beste groeten,

Mark Van Bogaert mark.vanbogaert@skynet.be


L.S.

Het parcours over 2 ronden voor de 10Km Marsanaloop is een hele verbetering. Ik heb ervan genoten. Helaas werkten de weersvoorspellingen voor het weer dit jaar niet mee om meer deelnemers aan alle lopen, en de toeschouwers, te lokken. Ik ben er echter van overtuigd dat we op termijn veel meer mensen ervan kunnen overtuigen dat de mergelmarathon en zijn marsanalopen de mooiste van Nederland zijn.

Volhouden dus met de organisatie.

Harrie Roijen h.e.c.g.roijen@kpn.com


Driewerf hulde voor Jogger Jo

  1. - voor zijn goede prestatie
  2. - voor zijn mooie verslag
  3. - en niet te vergeten voor zijn bijlagen in *platte tekst*

Duk Bekema Duk.Bekema@cmg.nl


Een marathon blijft onvoorspelbaar en zeker deze" Lou Maas. Maastricht

" ja,ja …. Wat moeten we daar nog over vertellen. Het was verschrikkelijk warm en daardoor ook erg zwaar…" Marc Quaadvlieg, Hasselt

"Wat was het zweten in het Limburgse. De Mergelland Marathon startte bij 28 graden en tussendoor werd het voor de grap nog even 31 graden. De organisatie had het aantal drinkposten na 15 km verdubbeld. Bovendien stonden onderweg vele lieve Limburgse mensen in alle uithoeken met tuinsproeiers, emmers water en extra sponsen ons aan te moedigen. Ook hulde voor de organisatie. De weg werd overal goed aangegeven, de drinkposten waren betrouwbaar , de douches uitstekend." Niels Moes. Delft

"Het is een mooie, zware en uitdagende loop voor mensen die niet zonodig alleen maar aan pr-s sleutelen. Ik kan de Mergelland Marathon iedereen aanbevelen" dezelfde Niels Moes.

" Ich kann nur sagen, das es ein sehr schoener Lauf war. Die Zuschauer waren absolut super. Alle Teilnehmer waren sehr net und hilfsbereit. Das Wetter war leider etwas zu warm…. aber es gab ueberall Abkuehlung von den Zuschauern." Juergen Zworek. Aachen

" Complimenten voor de goede verzorging, de signaleurs, de parcoursbewaking, het mooie parcours en de vlaai aan de finish. Wordt herhaald." Een middenmoter.

" Het is verrassend te noemen dat je de snelste marathon hebt gelopen op dit heuvelachtige parcours"

" De eerste editie van de Mergelland Marathon bleek een succes." Ed Saarloos

" Ik had vooraf ook mijn twijfels, maar de wedstrijd was prachtig. Ik heb genoten van het landschap en het enthousiasme van de mensen onderweg. Volgend jaar weer." Triathlon bondscoach Louis Delahaye"

" De doorkomst door Valkenburg was er een om nooit meer te vergeten." Jogger Jo Schoonbroodt, Maastricht.