Make your own free website on Tripod.com

Home   Wedstrijd verslagen   Uitslagen   Persoonlijke Records   Mail Me


E-Mail Reacties Jogger Jo Schoonbroodt

23-apr-2002 Rotterdam Marathon

Jo, proficiat met je zeer mooie Marathon tijd (2:47 uur), slechts 10 minuten langzamer dan de eerste Nederlandse vrouw, die daarvoor op hoogtestages in Kenia gaat en weet ik niet wat voor een voorbereiding doet. Ook Vivian Ruijters is op de fiets gekropen, niet om te werken maar om zich eens lekker te laten masseren, las ik vanmorgen in de krant.  Ik zie je volgende week op het Vrythof.

Groeten, Paul paul.schoonbroodt@nutsmaas.nl


1-dec-2001 Loopbeest

Hoi Jo, Als ik zo je loopverslagen lees kan ik maar tot één conclusie komen en dat is."Je bent een echt loopbeest ". Enthousiasme, fanatisme en uitstekende prestaties vallen hierbij op. Met je collega's naar Chamonix, tijdens je vakantie nog even de beklimming van de Mont Ventoux en tal van andere berglopen. Onlangs hoorde ik een paar enthousiaste verhalen van Mat Dinjens en Wil von Berg van a.v.34 over de Jungfrau marathon. Nu weet ik wel dat je getrouwd bent maar mijn vraag aan jou luidt nu : Heb jij "het" ook wel eens op de flanken van de Jungfrau gedaan? Dit lijkt mij nou typisch een wedstrijd voor jou en je DSM kornuiten.

m.vr.gr. Leon Dirix  lethjues@home.nl


11-sep-2001 Mergelland Marathon

Hoi Jo, Bedankt voor je dankbetuiging. Echter totaal overbodig, want gezien het feit dat ik het zelf niet kan opbrengen een marathon te lopen, is dit voor mij een geweldig alternatief. Misschien omdat jij toch wel vooruitblikt op de marathon met de gedachte aan het sneuvelen onderweg, is het misschien wel zo dat ik zelf nog meer dan jij me weer heb verheugd op deze marathon. Ik heb nu geloof ik al drie jaar, twee marathons per jaar, meegefietst. Thuisgekomen beleef ik de wedstrijd nog meerdere malen alsof ik hem zelf gelopen heb. Wat het dit jaar nog bijzonderder maakte dan alle andere marathons, is dat vanwege het slechte weer ineens bijna geen begeleiders te fiets te zien waren, terwijl dit andere jaren wel anders was. Nu kreeg je nog meer dan anders het gevoel dat je aanwezigheid toch wel belangrijk is geweest. Het gebrek aan fietsers verraste me wel zodanig dat ik nu eens een keer geen waterflessen bij me had (ik heb geen bagagedrager op mijn nieuwe fiets en zo'n zwetende rugzak 3 uur op mijn rug zag ik ook niet zitten), terwijl ik andere jaren mijn water niet kwijt kon door het overtal aan begeleiders. Het missen van die eerste drankpost zat me dan ook niet lekker. Wat je wedstrijd betreft. We weten beiden natuurlijk dat de beginkilometers toch wel wat teveel van het goede waren. Tijden ruim onder de 3.40 p/km zijn tijden voor een halve marathon, niet voor een marathon. Vraag is natuurlijk of dit straffe tempo gedurende die eerste 7 kilometers echt zoveel verschil hebben uitgemaakt op het eind. Stel, je had de eerste kilometers ook ruim in de 3.50 gelopen, wie zegt dan dat je die terugslag niet krijgt op het eind van een wedstrijd. Ik ben er niet zo van overtuigd. Zolang je zelf het gevoel hebt dat je lekker loopt, is dit volgens mij niet verkeerd (al zegt je horloge anders). De term lekker lopen moet je natuurlijk wel zien in relatie tot de af te leggen afstand. Concluderend vind ik dat je een geweldige prestatie hebt neergezet. Gemiddeld ben je geloof ik bijna precies rond de 4 minuten de kilometer uitgekomen, wat vooraf toch wel als meer dan goed mag worden beschouwd op zo'n zwaar parcours en de soms barre weersomstandigheden. Zelf zul je het misschien wel anders ervaren hebben, maar ik denk dat je redelijk makkelijk de marathon hebt voltooid. Ongelofelijk zelfs dat je na die twee krampscheuten in de laatste kilometers toch weer steeds terug kon naar tijden rond de 4 minuten, zelfs op de laatste kilometers.

Kortom, Chapeau (Biking Roger) r.l.m.rousseau@home.nl


11-sep-2001 MM

Dear Jo, Thank you for correcting my spelling. The more I teach the worse I get. To be honest, I feel perfectly normal. Experience tells me to take at least 3 days full rest. I hope to make an appearance at the track on Wednesday, and review the week with you on Sunday. You are an amazing individual and an amazing runner. Congratulations on your excellent effort. I think you´re under-rated. Thank you again for the encouragement. I really do love to race. However, when I know I haven´t done the work, I am less proud of the effort. Anyway, this life is short, and I´ve been blessed with 20 marathons in many parts of the world. While I was running this one in the wind, rain, and uphill, I was inspired to try one of those trail ultras, etc. My best friend in Jamaica wants to climb Mt. Everest. I can´t say I ´m quite there yet. How are you spending this week? A pool would be nice, but I´ve been negligent in my homework..Thank you for the correspondence, (or is it -ance?)

All the best, Jill Vintcent vincent_jill@hotmail.com


11-sep-2001 MM

Hoi jogger Jo, onze late, doch daarom niet minder gemeende gelukwensen voor jou voortreffelijke eindtijd in de Mergellandmarathon. Wist je trouwens, en waarschijnlijk weet je het niet, dat Paul Beckers, door jou oneerbiedig ``de Belgsch`` genoemd en derde in Meersen, dat dit geblokt persoontje met een alles behalve efficiënte loopstijl wereldrecordhouder 24 uren lopen is ?!! In augustus ll. is hij in Uden ook nog Europees kampioen geworden in de 24 uren met maar liefst 268 km. Ik denk dat je die gegevens kunt opzoeken op Ultraned. Maar nogmaals een dikke proficiat. Het zijn er weinigen ( en zeker +50ers, met alle respect) om 2x in een jaar onder de 2u48 te lopen.

QUADFLIEG MARC marc.quadflieg@skynet.be


29-jan-2000 Onderwerp: Voetreis

Hoi Jo,  Bij dezen wil ik je mede namens mijn vrouw, twee kinderen en “sjoenma” hartelijk bedanken voor de door jouw beschikbaar gestelde prijs: Een voetreis met de Zweitlanceurs. Eindelijk heb ik weer eens een prijs gewonnen met Atletiek. O.K. sinds ik aan wedstrijden deelneem heb ik, ter herinnering, een goed gevulde schoenendoos met medailles, een uitpuilende klerenkast met T-shirts, of een handdoek, bidonhouder, pet en een drinkbeker “gewonnen”.  Och ja, vanwege een ingezonden stuk in De Hardloopkrant won ik nog eens een bidon met een blik sportdrank (in poedervorm) Te zijner tijd zal ik mijn prijs verzilveren. Maar ik train vrijwel altijd alleen. Tweemaal door de week en eenmaal in het weekend. Ik hanteer daarbij vrijwel nooit vaste trainingsdagen en/of uren. En dat gaat mij goed af. Eind jaren ’80 heb ik wel een tijdje met de Zweitlanceurs op de zondagmorgen meegetraind. In die tijd was een rondje hangbrug Eben-Emael nog “groet-um”. Wel is Pie Pieters (de Pieter) van de Zweitlanceurs mijn maatje om wedstrijden mee te bezoeken. (op jaarbasis zo’n 10 à 12). Onlangs heb ik je reportage gelezen van je beklimming van de Mont-Ventoux. Erg knap hoor. Door de vroegere TV beelden van de Tour, de dood van Tom Simpson en het “kale” laatste  gedeelte is het toch een berg die ontzag inboezemt vind ik. Leuk dat je mij op je E-mail lijst geplaatst hebt , zodat ik tenminste niet (meer) te lang verstoken blijf van de laatste “nieuwtjes”.

M. vr. gr. Leon Dirix. Dirix-Leon@hetnet.nl


22-jan-2001 Posterholt 1/2 marathon

Jo, ouwe reus dat noem ik geen hollen (in Posterholt) meer, gefeliciteerd met je eerste overwinning in 2001.

paul.schoonbroodt@nutsmaas.nl


22-jan-2001

Beste Jo, INDRUKWEKKEND ! Hoe kan men nooit ouder ... worden.

Jean-Luc WUIDARD jl.wuidard@fargo-tax-consultants.be


19-dec-2000 Running the Mont Ventoux

Hallo Jogger Jo, Je kent me niet persoonlijk, maar ik wil even melden dat ik met interesse de berichtgeving volg. De beklimming van de Mont Ventoux, te voet nog wel, vond ik een inspirerend verhaal. Ga zo door. En vooral veel gezondheid en sportief succes in 2001.

Groeten Speedy Jaap.  j.kooiman@planet.nl


25-sep-2000 Stadsloop maastricht

Jo, Gefeliciteerd met je 34e plaats in de Stadsloop Maastricht, die gangmaaksters hebben je geloof ik wat van de wijs gebracht. Je dacht natuurlijk dat je heel wat vlees voor je had, dat je uit de wind kon houden, maar dat was maar optisch bedrog door dat kleine lapje stof.

Met vr. gr. e-mail: Paul.Schoonbroodt@nutsmaas.nl


11-sep-2000 Abraham

Je hebt nu Abraham gezien, ik wil niet direct zeggen dat je Abraham geworden bent, want daar heb je voor zover mijn informatie gaat nog lang niet genoeg kinderen voor gemaakt, maar wat niet is kan misschien nog komen, en Abraham gezien hebbende zal je opgevallen zijn dat je qua uiterlijk best in dat gezelschap van Bijbelse figuren past. Niet dat ik je nu al een beëindiging van je sportieve loopbaan toewens, je weet zelf hoeveel lol ik er ook nog aan beleef, maar het is nooit fout je reeds tijdig te oriënteren op een volgende carrière.

Jo je weet dat ik altijd vreselijk serieus ben bij het herdenken van feestelijke momenten, daarom mijn welgemeende gelukwensen, vooral voor de toekomst, bij het passereen van die gedenkwaardige 50-ste verjaardag. Je hebt je vijftigste levensjaar prachtig afgesloten met je beheerste race door het Mergelland. Je bent zeer representatief gefinished en daarmee een voorbeeld voor de serieuze sportbeoefening door "ouderen". Dat het zo nog een fikse tijd mag blijven. En eventueel voor daarna, zie de aanhef van mijn briefje.

Jo het ga je goed, Rien Alfenaar


11-sep-2000 Abraham,

Van harte proficiat met je 50e verjaardag. Je zat weliswaar een stukje achter Rene en mij, maar 10 min achter de winnaar is toch heel goed voor iemand die 15 jaar ouder is dan de top 4. Waarom sta je eigenlijk niet in de uitslag in de krant??

Groetjes, Lou L.Maas@GRAT.UNIMAAS.NL


11-sep-2000 Van harte met je 50 e verjaardag. Hoe is het met je oudje? Gezien de E-mails goed.

De Zomeravond Maarland loop goed gelopen en in de vakantie ook flink er tegenaan gegaan met je loop tegen de Mont Ventoux. Inderdaad de Oudjes doen het nog best. Jo, het allerbeste en nog vele gezonde jaren met de familie. Vooral zo doorgaan dus.

Peter peter.kouwenhoven@nl.abb.com

P.S. We bellen s'avonds nog een keer voor een afspraak. Eerst weer een weekje met vakantie.(Dit MOET regelmatig boven de 50)


22-aug-2000 Running the Mont Ventoux

Hoi Jo, Ik ken de Mont Ventoux door en door, doordat mijn auto's diverse malen de berg overwonnen hebben. Bij een van mijn afdalingen heb ik alleen gebruik gemaakt van de remmen en dus niet op de motor afgeremd. Je kan dit vandaag de dag nog aan de Pontiac ruiken. Zonder flauwekul: een fantastische prestatie, klasse! Daarnaast heb ik genoten van een zeer boeiend en leuk verhaal. Het gaat je goed en hou me op de hoogte,

Hub hub.gerats@image.nl


20-aug-2000 Running the Mont Ventoux

Hallo Jo, Ik ken de franse spreekwoorden, die iets over de Mont Ventoux zeggen, niet maar weet wel dat je behalve erg gek ook erg goed moet zijn. Petje af.

Groeten, Leon fyenleon@pi.net


19-aug-2000 Running the Mont Ventoux

Ha Jo, Je hebt er een mooi verhaal (Running the Mont Ventoux) van gemaakt. Ik ga dadelijk op je (mooie) site kijken of het daar ook al bij staat. Je maakt me wel erg nieuwsgierig hoe je aan de stijgings-grafiek komt. Want de hoogtemeters zijn niet hetzelfde als die van de paaltjes (die ik heb opgeschreven) en het is ook niet de grafiek uit mijn logboek. Deze berg heeft blijkbaar vele gezichten.

Groeten aan Jenny. defrooij@scarlet.nl


19-aug-2000 Running the Mont Ventoux

Nou Sjogger Sjo, We hebben je verslag (Running the Mont Ventoux) met open mond gelezen. Ontzettend knap wat je hebt bereikt. Maar om eerlijk te zijn hadden we ook niets anders verwacht van je.

Groetjes Ruud en Kim. robro005@wxs.nl


18-aug-2000 Running the Mont Ventoux

Beste Jo. Proficiat met je prestatie en je verhaal over de Mont Ventoux is de moeite waard om te laten opnemen in het DSM Nieuws of in een sportblad. Als je ooit in de toekomst met lopen gaat stoppen of gas gaat terugnemen, dan zou ik je willen adviseren: ga schrijven !

Jacques Peters


18-aug-2000 Running the Mont Ventoux

Jo, ik heb kunnen genieten van de mooie foto's en het verslag van je klauterkoers tegen de Mont Ventoux.

Alle respect hoor! paul.schoonbroodt@nutsmaas.nl


18-aug-2000 Running the Mont Ventoux

Hoi Jo, Leuke reportage van de beklimming van de Mont Ventoux en ook nog goed gelopen; die franse wijn doet je ook nog als een "jonge" god voelen !!! he ? ouwe reus! :)

gr. Crit Gennotte


17-aug-2000 Running the Mont Ventoux

Jo, Bedankt voor je goed geschreven verslag met af en toe een humoristische inslag. Ik heb het al enkele collega's laten lezen en vanavond krijgt Ellie het te zien. Het enige wat me niet lekker zit is het feit dat het lijkt of dat Henk en ik gelijk met jou zijn gestart. Onze eindtijd was 1:47 uur. Bij het lezen van jouw verslag wordt de uitdaging des te groter om volgend jaar, deze berg ook lopend te bedwingen. Zoals ik er nu tegen aan kijk kan alleen een blessure mij ervan weerhouden.

Jac jac.de.beer@diamant-groep.nl


17-aug-2000 Running the Mont Ventoux

Jo, Ik heb nog niemand gesproken die dit (Running the Mont Ventoux ) gedaan heeft en ook in Runner's World of dergelijke nooit hier iets over gelezen. Het zou me niets verbazen als je in het bezit bent van een (officieus) wereldrecord voor deze beklimming te voet.

Wouter Pronk


16-aug-2000 Running the Mont Ventoux

Hoi Jo, Leuk om te lezen dat er meer lopers van de mailing-list zijn die dit (Running the Mont Ventoux ) doen. Twee jaar geleden heb ik het ook gedaan. Ik ben toen gestart in Bedoin. Uit jouw verslag maak ik op dat je een andere beklimming hebt gehad. Ik geloof dat je de Ventoux op drie manieren kan aanvallen. Ik weet mijn tijd niet meer uit het hoofd, maar ik zat een paar minuten boven de 2 uur. Knap van jou om die 21 km in 1.57 te doen. Ik vond het heel leuk om te doen. Vorig jaar heb ik o.a. de Tourmalet gedaan. Kan ik ook aanraden. Dit jaar was ik helaas geblesseerd toen ik in Frankrijk was. Ik heb nu de Ventoux fietsend gedaan. Hardlopen vond ik leuker.

Groet Emiel E.E.M.v.Berkum@tue.nl http://www.win.tue.nl/~eberkum/


16-aug-2000 Running the Mont Ventoux

Beste Jo, Op de eerste plaats gefeliciteerd met je schitterende prestatie op de Mont Ventoux. Zelf heb ik geen loopervaring op dat traject, wel heb ik het in okt.99 en in juli 2000 gefietst beide keren vanuit Malauceine. Tijden:1.57 en 1.59 h. resp. waarbij de laatste keer het beste liep. Ik fietste ook ooit vanuit Bedoin in 1.55 h. Dus ik ben in staat om in te voelen wat je aangericht hebt en nogmaals pet af ! Het toeval wil dat ik voor volgend jaar een nieuwe poging gepland heb waarbij ik in een week een keer per fiets en een keer op de pantoffels naar boven wil. Ik hou je op de hoogte. n.b.Nooit gehoord dat iemand te voet naar boven stormde.

M.V.G. John john.ummels@lvm.be


15-aug-2000 Running the Mont Ventoux

Toen ik "Running the Mont Ventoux" begon te lezen , dacht ik: "Dat meent-ie niet." Maar het gewoon doen en nog vrij snel ook, vind ik klasse ! Je geniet er terecht van.

Rob_Froonhoff@icp.nl


17-apr-2000 Rotterdam Marathon

Jo, proficiat met je zeer goede prestatie in Rotterdam. Ondanks de niet geringe wind was ik er toch van overtuigd dat je goed zou lopen. Zondagavond zei ik nog tegen mijn vader dat ik een tijd rond de 2.44 vermoedde. Okay, sorry dat ik je 26 seconden te langzaam heb ingeschat.

Groetjes, Roger Rousseau


17-apr-2000 Rotterdam Marathon

Hallo Jo, Alvast gefeliciteerd Jo met je gelopen tijd (2u.43 min) en 177 ( !) plaats in de Rotterdam-marathon .

Hartstikke goed!!!! groet Crit


12-apr-2000 Parelloop

Hallo Jo, Ik ben in jou zwaar teleurgesteld dat je Brunssum niet binnen 35 minuten gelopen hebt en dat je bovendien ook nog 1 persoon heb laten voorgaan. Dat is mij toch net iets te beleefd! En dat alles moet ik dan ook nog s'morgens in de krant lezen waardoor mijn hele dag naar de kl... is.

Groeten, Leon. Ps Jo, Grapje, gewoon klasse, chapeau, dat beloofd veel goeds voor Rotterdam, succes! fyenleon@pi.net


31-mar-2000 Weert 1/2 marathon

Hallo runner up jogger Jo, vooreerst proficiat met je gelopen tijd in Weert. Je heb het fantastisch gedaan. Zit de grote vorm eraan te komen? Aan het resultaat te zien wel, anders had je waarschijnlijk nog wat harder gegaan. En dat na zo`n beperkte nachtrust en het omzetten van het uur. Heb je misschien op alcohol gelopen, met het SARAH feestje? Al weet ik uit eigen ervaring dat de halve van Weert niet de gemakkelijkste is om te lopen. Ik zal in mijn allerbeste vorm moeten komen om de schade in Rotterdam te beperken tot een drie a vier minuten. Naar ik hoor stond de wind op bijna het ganse traject in het nadeel, dus is het een heel gave prestatie.

Het lopende paar,Jeannine en Marc. marc.quadflieg@skynet.be


8-mar-2000 Beasty ``PRATSBOEREN``

Indien mijn verkoudheid en mijn stramme benen het toelaten, zien jullie mij zaterdag op het ``PRATSCHBAL van het DSM RUNNING TEAM``, hoewel ik het nut van ervan betwijfel, wil ik geen spelbreker zijn.(Misschien net goed voor die stramme spieren) Alleen weet ik niet welk schoeisel ik best aantrek om te modderbaden. Of zal ik maar de spikes uit het veldlopen gebruiken? Of misschien best de trial schoenen nemen !!! In mijn wagenkoffer zal ik alvast een paar ``BOTTEN``(voor de niet Belgen onder U, ...laarzen) leggen. Laat me alstublieft niet in de onwetendheid en vertel mij wat ik best aan mijn tere voetjes draag. Ik zal ze in Rotterdam nodig hebben om snelle Jo niet minuten voor mij te zien finishen. Twee minuutjes wil ik toegeven, meer niet...

Uit het land van friet met mosselen, trappistenbier en lekkere vlaaien groet ik U allen. Uw nederige lotgenoot, af en toe gekwetst, soms al eens ziek, maar vooral toegewijd DSM Running Team maatje, Marc ``de iets minder snelle`` Belgsch.

Beste groetjes en tot ziens marc.quadflieg@skynet.be


7-mar-2000 Zaterdag training DSM Runningteam

Hierbij wat gepalaver voor het nut van het algemeen. Ca 2h zei Jo en dat betekent bij hem bruto. Ik weet dan dat hij zondags met zijn Maastrichtse Zweitlanceurs een lange afstand moet doen.

Zoals Peter Steyns onderweg al zei was het zaterdag een uitgekiend traject voor "the Iron Man (and Woman)". Ook in Valkenburg en omstreken kan je er tot je nek in, zeker als het nog wat sneeuwt onderweg. Nadat de angst voor natte schoenen en vuile kleding overwonnen was, kreeg iedereen er steeds meer zin in. Hoewel Ger pas na 3 sanitaire stops die waarschijnlijk veroorzaakt werden door Rats, Kuch en Bonen op het Ouwe Wijvenbal. Het werd pas echt erg toen Edwin het op zijn heupen kreeg en ons regelrecht een zandafgraving bij Vilt injoeg waar slechts klimmend langs een loodrechte en heel vette löshelling uit te komen was. Uiteraard kreeg ik de schuld maar dat kwam denkelijk omdat ik a) hem niet tegengehouden had en b) het nog amusant vond ook.

Simon


28-feb-2000 XXXL

De XXXL duurloop begon in Hulsberg als een sprookje met een uitdagend parcours en geweldige omstandigheden (we gingen immers richting Maastricht). Sjerpa Martin Dequelle loodste ons via wat heuvels naar het Gerendal bij Schin op Geul waar het puur genieten was. In Scheulder koos Martin nog een mooi landelijk pad. Dit werd een smalle modder strook waar normaal Simon patent op heeft. De smalle ijs/modder richel (zwaan kleef aan) gaf mij te weinig houvast en ik maakte kennis met de naast gelegen doornhaag. Na de hergroepering bleek na telling dat we nog een groep van 9 man overhadden en dus nog een groep van 2 losse elementen in het Limburgse landschap rond dwaalde (Marc & Ruud). Nood scenario 1 werd uit de kast gehaald en de zoektocht werd gestart. Het gevolg hiervan was dat er nu in plaats van 1 groep van 9 man nu 9 groepen van 1 man rond zwalkte. Marc & Ruud bleken van de aardbodem te zijn verdwenen en in mineur ging de groep verder richting Margraten. Piet, Jos en Huub haakte hier af i.v.m. hun kortere xxL.

Het tempo ging weer omhoog en in de afdaling van de Keerderberg sloeg het noodlot toe bij Martin (hamstring blessure). Inmiddels waren we een lachende Simon & Leny tegen gekomen die ons opvrolijkte met de stoute plannen welke Marc voor ons in petto heeft als we onze 2e XXXL in België gaan doen. Voor Martin was verder lopen inmiddels onmogelijk geworden en werd het thuisfront ingeschakeld voor medische bijstand en vervoer (auto / helikopter ?). De achtervolging op de verloren zonen werd weer ingezet en bij de Leeuw brouwerij te Valkenburg kregen we ze eindelijk in zicht. Het beste was er inmiddels duidelijk af en zwijgzaam werd de klim naar Hulsberg ingezet. Na 2:59:59 uur was de zaterdag opdracht volbracht en met de 1:59:59 uur van zondag kom ik net niet aan de 5 uur, shit he. Zaterdag om 10:00 uur proberen we het vrolijk met een loopje van 2 uur nog eens opnieuw.

Jogger Jo


Hoezo xxL

Door de vervroegde start was ik verhinderd om de xxL Loop in groepsverband te doen. Ik heb, om mijn eenzaamheid te verdrijven, Leny gevraagd om zich op te offeren door mij gezelschap te willen houden, in plaats van met de snelle jongens mee te gaan. In ruil daarvoor heb ik haar gehaast en uit de wind gelopen.

Het parcours hebben wij tegendraads met een starttijdverschil van ongeveer een uur gelopen. Dit zou volgens enig moeizaam hoofdrekenen moeten leiden tot een ontmoeting langs de Molenweg tussen Keer en Meerssen. Dit klopte, zij het dat het slechts een verdwaalde Belg en Ollander betrof die tijdens een sanitaire stop door een Maastrichtenaar waren gelost. Na hun vendetta te hebben aangehoord met de uitleg hoe zij Maastrichtenaren in België zullen gaan laten verdwalen zijn wij vreedzaam doorgelopen.

God straft onmiddellijk want nog geen kilometer verder kwamen wij een bebloede Maastrichtenaar tegen met een verhit jagende meute. Zij hadden zich gesplitst in een xL Groep en xxL Groep en waren op jacht naar een verloren Belg. De Maaskantse xL Groep onder leiding van Piet had naar gezegd mentale tempo problemen en waren aan het afsteken. Na dit alles keerde de rust in het landschap terug en zijn wij probleemloos op het xxL parcours door gelopen. Na 3 h. en 5 min. kwamen wij licht hijgend en goed gebruind door het voorjaarszonnetje op het punt van vertrek terug. Hoezo xxL, dat moet je elke week doen want dan wordt je pas echt bruin. Wij voelen ons voor wat betreft de duur nu bijna Belgen en hopen daardoor voor de vendetta gespaard te blijven.

Simon/Leny


17-nov-1999 Hi Big old Brother,

Met enige jaloezie en bewondering kijk ik toch naar jouw sportieve prestaties, er zit nog echt geen sleet in. Wat mij betreft kan ik dit niet zeggen; met mijn gekneusde rib(ben) gaat het sinds kort weer beter, maar ik heb sinds Echt een behoorlijke irritatie (stressfractuur) aan mijn enkelbanden. Het lopen staat op dit moment op een erg laag pitje. Om het niet nog erger te maken heb ik er dus ook maar van afgezien om in Meers te lopen. Ik hoop wel dat ik de draad weer snel op kan pakken.

Met vr. gr. Paul paul.schoonbroodt@nutsmaas.nl


10-nov-1999 Echt 1/2 marathon

Beste Jo, aangezien je p.r. (1:14:57) op de halve marathon nu een stuk scherper staat wordt het moeilijk om er nog wat af te halen. Gezien jouw inhoud valt daar niet veel winst meer te halen. Je zult dus echt sneller moeten worden op de 10 km. Het lijkt me inderdaad verstandig voor jou om vaak van dit soort kortere wedstrijden te doen, te meer omdat je nooit snelheid op de baan traint. Doe je wel eens duizendjes op de weg of vaartspel in het bos of alleen maar duurlopen ? Succes in Battice, ik loop de Enci-loop maar ik zie je in Margraten (de wedstrijd van vorig jaar ben ik nog niet vergeten !!!!!!)

Groetjes, Lou L.Maas@GRAT.UNIMAAS.NL


7-nov-1999 Tombola Meers

Jo, je was ongeveer 5 minuten te vroeg weggegaan in Meers. Je was anders een mooi gevlochten reiten mand vol met goeie kwaliteit aardappelen rijker geweest. Nu is mijn zoon de gelukkige winnaar geworden.

Jos Verboort jos@jjav.demon.nl P.s. het was wel een beetje lastig, ik was namelijk met de fiets gekomen.


1-nov-1999 PR Echt 1/2 marathon

Jo, Nogmaols prefisia met dien PR en derde plaots! Laot 't hei noe mer bij, aanders weur iech te zier gedemotiveerd. Iech waor aafgelope zoondag erreg content tot iech met de kop met kos, oondaanks 't fies van av'34 zoaterdagnach. Nao aafloop dach iech: "Wee wet weurt 't nog 'ns get".Iech bin daan ouch absoluut vaan plan um in Mergraoten 'n tied van 1:22 of 1:23 neer te zetten, meh dat is nog even. Dien verslaag vaan Ech waor euverigens interessant. Daoraon aaf te leze hub se diech good gebutteld met dien concurrenten, en zoe huurt 't ziech ouch netuurlijk. Es se zaoterdag nao Hulsberg geis, daan gaon iech gere met diech met.

Alaaf, Erik Jacobs


26-oct-1999 PR Echt 1/2 marathon

Jij moet langzamerhand gaan stoppen. Je bent nu al beter dan uitstekend. Als je zo door gaat komt er een tijd dat je alleen nog maar(gevraagd en betaald) in het buitenland gaat lopen. Dat is voor ons (mij) niet meer leuk. Zie ik alleen nog iets van je op TV-Sportchannel.

Maar hoe dan ook Jo: Chapeau!. Groeten, Leon Fijenleon@pi.net


25-oct-1999 PR Echt 1/2 marathon

Gefeliciteerd met je schitterende tijd in Echt. Het gaat steeds beter. Deze tijd bekijkend mag je aannemen dat ook nog andere PR's sneuvelen. Bijvoorbeeld op de marathon een tijd onder de 2.40 is nu mogelijk. Had je dit zelf een aantal jaren geleden voor mogelijk gehouden. Waarschijnlijk niet. Jo nogmaals gefeliciteerd met deze ongelooflijke prestatie.

Martin Deguelle E-mail: Martin.Deguelle@bct.nl


25-oct-1999 PR Echt 1/2 marathon

Ook ik heb mijn spionnen in Limburg zitten en ik heb vernomen dat je de 1/2 marathon in Echt heb afgeraffeld in 1.14 en Ger liep 1.15 waarbij het laatste gedeelte Ger niet echt soepel afging. Deze tijden zijn zeer scherp en daar kan je mee thuiskomen, maar mijn informant vertrouwt de afstand niet en dan bedoel ik niet dat het te lang was maar wat aan de korte kant ????? Maar alle gekheid op een stokje, grandioos gepresteerd, jij bent er klaar voor, Ger ook maar die staat in Monster niet aan de start . Zorg dat alles heel blijft en tot ziens.

groet, Jos. Brouwer


25-oct-1999 PR Echt 1/2 marathon

Koempel Jo, Via deze weg wil ik jou nogmaals feliciteren met de prachtige eindtijd. Zelf heb ik een ander gevoel aan deze wedstrijd overgehouden. Rond km 7 kreeg ik het gevoel dat ik geen geweldige dag had. Ik heb me daarna steeds moeten oppeppen om nog een km aan te haken. Het feit dat de groep zo goed bij elkaar bleef is uiteindelijk mijn redding geweest. Ik heb er steeds meer dood dan levend achter gehangen. Dit is ook de reden dat ik geen enkel kopwerk voor mijn rekening kon nemen. Normaal schuw ik het niet om er stevig tegen aan te gaan. Op km 19 moest ik uiteindelijk de kop van de groep laten lopen en heb de grootste moeite moeten doen om het tempo te handhaven, terwijl jullie de ene na de andere versnelling eruit gooiden. Dat ik toch nog 2 man heb kunnen inrekenen gaf me een goed gevoel. Wat ik van deze loop heb overgehouden is dat je op karakter een heel eind kunt komen ook al heb je niet je beste dag getroffen. Tenslotte denk ik Jo dat jij nog harder kunt op deze afstand, want het parcours was niet ideaal door de vele modder op de wegen. Verder denk ik dat jij als de groep in het 2e gedeelte v/d loop het tempo goed strak had gehouden jij dit gemakkelijk had kunnen volgen en dat 1.14 laag er zeker in had gezeten. Jij zult op je klokje toch ook hebben gezien dat we ongeveer 1 min. verval hebben gehad in het 2e gedeelte ?? Niet dat ik dit erg vond want ik was al een lijk.

Groeten, Koempel Ger


25-oct-1999 PR Echt 1/2 marathon

Dit was voor jou echt een run party. Ik wil je alsnog feliciteren met je superperformance gisteren.Geweldige tijd !!! Bedankt dat je bij de 4e kilometer hebt gewacht, maar na 3 weken relatieve rust (2 trainingen/week)was me dit tempo te hoog. Volgende keer beter, alhoewel ik twijfel of ik ooit onder die 1u15 raak. Ik ben dan ook erg tevreden met mijn tijd (1u17:10) gezien de rustperiode.

Groetjes en tot mails,de iets tragere Belgsch. marc.quadflieg@skynet.be


18-okt-1999 Lopen in het beloofde land

Na het winnen van de business-loop in de Stadsloop Maastricht met nog een 3e plaats voor Jo Schoonbroodt bij de veteranen stond voor het DSM RunningTeam de 15 km van Hasselt op het programma. Met de General Manager Paul Verhoeven als gastheer en Wim Vorage, eerder General Manager DSM SC, Genk, en nu Directeur DSM Special Products, Rotterdam, als supporter, kwam het team, samen met de locale collega's, met 30 mannen/vrouwen aan de start. DSM PO, Gelsenkirchen, DSM GB, Delft, DSM EP. Emmen, DSM Resins, Schoonebeek en DSM LBV in het beloofde land.

Marc Quadvlieg van DSM SC, Genk, had de deelname uitstekend geregeld, inclusief het uitstekende loopweer. De prestaties waren dan ook spraakmakend, maar liefst 5 DSM lopers kwamen gelijktijdig in de 52e minuut binnen. De sprint werd gewonnen door Jo Schoonbroodt, die nipt Marc Quadvlieg de thuiszege ontnam. Of dat kwam doordat Marc nog de marathon van Keulen van de week daarvoor bleef in het midden. Overigens liep bijna het hele team "werelddtijden" in Hasselt.

Na de loop werd Hasselt culinair bezocht. met wat pintjes en een uitstekende Belgisch Hoen werd de loop in een gezellige samenzijn afgesloten. Met de belofte dat volgend jaar de winst in België zou blijven. werd het team vast van harte uitgenodigd voor het jaar 2000.

sim.blok@wxs.nl


12-oct-1999 Dwars door Hasselt (15km)

Jo, gefeliciteerd met je 51:49 eerste plaats (als buitenlander) in Hasselt. Het gaat steeds maar harder, als ik zo naar je tijd kijk. Je homepage op internet geeft ook al aan dat je pr's voornamelijk in de laatste 2 jaren gerealiseerd zijn. Ik vraag me af wanneer het ophoudt. Het geeft mij in ieder geval nog enige hoop dat er bij mij ook, zij het beperkter weliswaar, nog progressie mogelijk is.

Je sjokkende broertje, Paul


29-sep-1999 Stadsloop

Dat gaat je harde Nederlandse florijnen kosten. Als ik moet vertellen dat je al 3 hazen de nek hebt omgewrongen, zullen er weinig gegadigden zijn. Als ik nu zeker wist dat het probleem bij de hazen ligt, en er wel degelijk niks met jou scheelt, stel ik mij kandidaat om je onder de 54 minuten te hazen. Dit enkel op voorwaarde dat ik de marathon goed verteer. Ik zelf mik in Hasselt mits........alles ok is...op 52:50. Het zou een enorme fijne opdracht zijn zouden we dit samen kunnen volbrengen. Aan de samenwerking zal het zeker niet liggen.

marc.quadflieg@skynet.be


28-sep-1999 MM

Hierbij een berichtje over mijn ervaringen de laatste maanden: Op 18 april heb ik de marathon van Londen gelopen, hierna heb ik het enkele weken rustiger aangedaan. Vanaf 14 juni ,12 weken voor de Mergellandmarathon ben ik weer begonnen met de marathontraining voor de Mergellandmarathon. De opbouw in de eerste weken gingen voorspoedig volgens schema, echter op zaterdag 18 juli (5 weken trainingschema) kreeg ik tijdens een lange duurloop na dik 2 uur lopen bij De Heeg last van mijn rechter Achillespees. Ondanks dat ik meteen gestopt ben met hardlopen en naar huis heb gewandeld bleek de blessure te ernstig om de marathontraining te vervolgen. Ik heb toen ongeveer drie weken niet gelopen ( dit ging miech aan mien prei) en met fysiotherapie bij Raymond Heuts ben ik na de vakantie zo omstreeks 29 augustus weer begonnen met mijn trainingen. Omdat bekend is dat achillespeesblessures hardnekkig kunnen zijn heb ik in de opbouwfase tot nu toe niet geforceerd en heb ik getracht het aantal KM uit te breiden en minder op de tijd te letten. Dit heeft geresulteerd dat ik zondag 26 september weer de halve van Maastricht heb kunnen lopen, ik voel me gelukkig weer een beetje hardloper.

Met vriendelijke groet, Wiel Haenen ABS POL


28-sep-1999 Nieuws uit Drenthe

AFGELOPEN ZATERDAG 25-09-1999 BEN IK NOGAL GEBLESSEERD GERAAKT MET VOETBALLEN. DOOR ONVOLDOENDE WARMING UP IS IN MIJN RECHTERKNIE EEN PEES GESCHEURD. IK WERD METEEN PER AMBULANCE NAAR HET ZIEKENHUIS VERVOERD, OMDAT ZE AANVANKELIJK DACHTEN DAT ER IETS GEBROKEN WAS. ""GELUKKIG"" IS HET NIET IETS MET DE MENISCUS OF KRUISBANDEN. EN ER IS OOK NIETS GEBROKEN. MAAR HET SPORTEN KAN IK VOORLOPIG WEL VERGETEN, VOOR ONGEVEER 6 WEKEN. DUS, BIJ DEZE WIL IK MIJ AFMELDEN VOOR DE LOOP IN HASSELT.

KAMAL HEEFT OOK EEN LANGDURIGE BLESSURE EN IS OOK EEN AANTAL WEKEN UITGESCHAKELD. HIJ HEEFT ZIJN VOET IN HET GIPS LATEN ZETTEN OM Z'N ACHILLESPEES RUST TE GUNNEN. HIJ HEEFT VEEL LAST VAN Z'N ACHILLESPEES. ALS ALLES WEER EEN BEETJE HERSTELD IS LATEN WE VAN ONS HOREN.

IK WENS JE NOG VEEL SPORTPLEZIER EN DOE DE LOPERS DE GROETJES.

GERRIE


17-sep-1999 Mergelland Marathon

ik vind het knap dat je hem toch nog hebt weten uit te lopen al vond je de tijd niet geweldig. Zeg nou zelf ,het was ook geen weer om hard te lopen en zeker niet na een verkoudheid. Had ik zelf ook last van en ben in Winschoten na 2 ronden uitgestapt ,toen waren er al 12 man uit en niet de minsten. Maar toch karakter om hem uit te lopen en verder snel vergeten. Geen verdere slachtoffers gevallen? Volgens mij val je met een tijd van 2:43 ook niet onder de joggers overigens. Nog verdere plannen? Trouwens leuk verslag.

Groeten JW j.dijkgraaf@tip.nl


16-sep-1999 MM

Beste Jogger (Sjokker?) Sjo, Ik kan me heel goed inleven in hoe je je voelde de laatste kilometers van de Mergelland Marathon. Zelf heb ik in Vise na een aanvankelijk veelbelovende start over de laatste 7 kilometer ook drie kwartier gedaan, met voortdurend krampen & wandelen. Voor mijn gevoel moest ik deze nare ervaring zo snel mogelijk wegwerken met een nieuwe marathon; dat is eigenlijk de belangrijkste reden dat ik Meerssen uberhaupt gelopen heb. Gezien de weersomstandigheden had ik besloten heel behoedzaam van start te gaan. Dit heeft weliswaar in mijn geval ook geleid tot een negatief PR (3h24m24s), maar met slechts een klein verval tussen eerste en tweede helft (circa 3,5 minuut) en benen die tot op het laatst redelijk stand hielden (in de laatste 1,3 kilometer zelfs nog versneld en twee mensen ingehaald) ben ik toch alleszins tevreden. Het moeilijkste van een marathon lopen is misschien wel om de mentale discipline te kunnen opbrengen om onder ongunstige omstandigheden op voorhand akkoord te gaan met een matige tijd en zo gelijkmatig mogelijk uitlopen als hoogst haalbare doel te stellen. Misschien moet je een keer echt "ingestort" zijn om te beseffen dat niet de concurrerende lopers, maar je eigen lichaam in zo'n geval je belangrijkste tegenstander is. Succes met het herstel, en die twijfels zullen na de volgende marathon wel weer verdwijnen.

Eugène Custers e.j.f.m.custers@med.uu.nl


16-sep-1999 Introductie Martin Dequelle

Beste Jo, Wij hebben na afloop van de Mergelland marathon even met elkaar gesproken over mijn neef Math maar meer over hoe het gegaan was en de mogelijkheden om op zaterdag mee te lopen met de lopersgroep van DSM. Hoe is het nu na zondag. Ben je weer hersteld. Met mij gaat het weer redelijk en heb gisteren, woensdag een kleine 25 minuutjes rustig gelopen. Kan dit eigelijk wel of is dit te vroeg. Ik zat zondag in het tweede gedeelte behoorlijk stuk en heb me er dan ook alleen maar op toegelegd om uit te lopen.

Even wat meer info over mezelf. Ik ben 47 jaar, woon in Hulsberg, ben getrouwd, heb twee kinderen en ben na een actieve voetbalperiode tot mijn 35e jaar twee jaar geleden actief begonnen met lopen (een vier of vijf keer per week). Ik ben niet aangesloten bij een club en doe alles zelf. Dit betekent wel dat ik vaak niet weet of ik dingen foutief aanpak maar ik ga gewoon op mijn gevoel af.

E-mail: Martin.Deguelle@bct.nl


16-sep-1999 MM

Is het echt zo dat je geen signalen krijgt of onderdruk je die automatisch. In Emmen heb je toch ook onder dergelijke omstandigheden gelopen, dus je kunt toch wel vergelijken. In Schimmert (ca 15 km) viel het ons (Jeannine en mij) al op dat je aan het terugvallen was, dat merkte je zelf toch ook ? Signalen vooraf krijg je als je regelmatig de hartslag opneemt 's morgens vroeg voordat je opstaat. Bij lichamelijke ongemakken is deze stukken hoger dan normaal (meestal al voordat je zelf iets voelt). Maar ja dit is allemaal achteraf. Een troost, ik doe zelfs als het mij heel goed gaat nog een stuk langer over de marathon dan jij nu (flauw he)

groetjes Oda


11-09-1999 Verjaardag

Beste Jo, Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Maak er een gezellige mooie dag van, aan het weer kan het niet meer liggen. Verder succes met de Mergelmarathon voor jullie DSM team. Hopen dat jullie met z'n allen goed over de streep komen, zoals jullie het al weten wordt het 'hot'.Dus drink goed op je verjaardag.

Groetjes Wilma Rusman sourenj@worldonline.nl


7-sep-1999 MM

Hoi Jo, Ik heb na de triatlon nog 4 lange duurlopen gedaan en de laatste 2 weken 80 km/week. Vorige week dinsdag liep ik 31 km in 2uur12min, zonder eten en drinken en kwam vrij fit thuis aan. Ik ga weg tussen de 19 en 20 min/ 5km, waarschijnlijk met Harrie Driessen. Hij is jouw grootte concurrent bij de veteranen, want in Maarland liep hij 33min 48 sec. Waar was je, dit was de kans om 34min of minder te lopen !!!!!! Ik had gewoon 9e moeten worden, maar in een slechte laatste kilometer haalden me negen mensen in. Het was zo'n verschrikkelijk rare wedstrijd met veel Av'34 ers bij elkaar in de buurt, maar we hebben geen meter samen gelopen!!!

Terug naar Mergelland. Het blijft voorlopig een graad of 25, dan maak ik er een lange duurloop van, omdat ik geen risico' s wil lopen. Voor jou is 25 graden niks, want in mei liep je bij 33 graden onder de 3 uur. Gister nog een stuk van het parcours gefietst, maar bij Sibbe wist ik het niet meer. Daarna nog het stuk vanaf 't Rooth gefietst (snelle stukken). Ik ben in tegenstelling tot vorig jaar goed op mijn eten aan het letten. Vorig jaar woog ik 71 kilo, nu 68, maar in het voorjaar 66. Dit zal me wel een paar minuten winst opleveren. Hoe is het met jouw voorbereiding en waar ga je op weg? Tot zondag en vertrek niet te hard bij warm weer

Lou L.Maas@GRAT.UNIMAAS.NL


1-09-1999 Hey mestreechter star,

good verslaach van de loup in Borgharen. Doe hebs doa oach good geloupe. Mer good das doe gein snelheid getraind hebst, angers haws doe noch veul heller gegange. Dat beloaf veur zonnig ach taag !!! Ich hoop det het dich doa zo good geid es in Borgharen. Ma jeh,dich bes wiej wijn. Wiej awer wiej beter.

Dei twie van den anere kant vanne Maas. marc.quadflieg@skynet.be


23-08-1999 Ger de Haas

De vorm is nu echter niet geweldig, komende week ga ik de zaak weer rustig opstarten met als doel 12 September. Ik ben daar van de partij !!!!! of ik moet me een been gebroken hebben. Koempel Jo moet daar fris aan de laatste loodjes kunnen beginnen, ik probeer zolang als het gaat met je mee te gaan.

Tot lopens, Koempel Ger


8-8-1999 Hardlopen kan gevaarlijk zijn. Zie hier mijn persoonlijke ervaring.

Zaterdagmorgen op 3 juli ging ik voor een training richting Geulle tussen de maas en het Julianakanaal door naar het dorpje Aan de Maas.Toen kwam me echter een witte pick-up tegemoet. Ik liep netjes aan linker kant van de weg en dacht die gaat wel aan de kant, dat deed hij dus niet en ik moest de berm in. Er was echter weinig ruimte om uit te wijken en ik raakte met mijn rechterhand de achterkant van de auto welke behoorlijk hard reed. Een moment later bloede ik hevig aan mijn hand. Ik keek nog geërgerd achterom maar de wagen was verdwenen. Gelukkig waren er op de plek des onheil bouwvakkers aan het werk die mijn hand gelijk verbonden hebben. Hun baas heeft me toen naar mijn eigen huisarts gebracht. Deze heeft 9 hechtingen nodig gehad om de wond bovenop mijn hand te dichten. Mooi shit dus, zo vlak voor de vakantie. Ik heb nog aangifte gedaan bij de politie maar dit zal weinig uithalen omdat ik te weinig gegevens van de auto had. Tot ziens allemaal en pas op voor witte pick-ups in de omgeving van Geulle.

Groeten van Jos Verboort. E-mail josverboort@jjav.demon.nl


18-6-99 Ik vindt de nieuwsbrief een fantastisch initiatief.

De direct betrokkenen worden zeer goed geïnformeerd. De ervaringen worden op een leuke wijze gepresenteerd. Ikzelf lees alle informaties en bewaar de belangrijkste. Als voormalig lid (10 jaar) zie ik lijdzaam toe wat de prestaties van de groep zijn. Deze zijn om te benijden. De inzet is formidabel. Wat is met Huub Frenken aan de hand???. Wordt die met het rijpen van de jaren nog beter dan hij al was?? Loopt zomaar in Batis Piet Thomassen voorbij. Ingeval EPO zijn intrede heeft gedaan?????, ben dan vooral voorzichtig in Frankrijk (de TVM-wielerploeg heeft daar ervaring mee). Ik wens eenieder in Frankrijk heel veel succes toe. Jullie hebben trouwens de groeten van Ben Janssen. Ik heb hem recent gebeld en gevraagd hoe het met hem ging. Hij komt samen met zijn kersverse echtgenote naar Chamonix en is zeer optimistisch m.b.t. zijn prestatie dit jaar. Let dus op hem. Hij kon wel eens voor een verrassing gaan zorgen. Hij is in Frankrijk in zijn eigen dorp op 1 januari van dit jaar getrouwd. Ik denk dat het voor hem en zijn vrouw leuk zijn als daar blijk van wordt gegeven.

Wat mezelf betreft. Voorlopig lig ik af en zullen mijn prestaties beperkt blijven tot het regelmatig lopen van afstanden tot max. 10 km. Waar het aan ligt?: " het zit nog tussen de oren, mijn rug wil niet meewerken en de longen laten me ook voor een deel in de steek". Alhoewel, ik heb het gevoel dat het lopen me langzaam maar zeker beter af begint te gaan. Toch heb ik me voorgenomen om zeker de komende maanden het voorzichtig aan te doen en vooral met verstand op te bouwen. Afgeschreven ben ik in ieder geval nog niet, daarvoor loop ik nog veel te graag. Nu Chamonix weer langzaam in zicht komt begint toch dat uitdagende gevoel aan me te knagen om mee te doen en de sfeer te proeven van dat onderlinge opjutten en de gezelligheid eromheen. Maar ja het gaat niet.

Groeten aan iedereen, Wim Hoonings


18-6-99 Nieuwsbrief

Jo ik lees met plezier jullie nieuwsbrief en hoop hem ook in de toekomst te mogen blijven ontvangen. Verder wil ik nog opmerken dat de korte periode dat ik met jullie meeloop ik veel plezier beleef met de groep en dat de organisatie met zijn vele inspanningen enorm veel en goed werk verzet.

Frans Amkreutz FAMZ@cbs.nl


18-6-99 Nieuwsbrief  reactie
  1. dat er een nieuwsbrief uitgegeven wordt binnen DSM vind ik al goed, al was het ook alleen maar om de bekendheid, dus doorgaan.
  2. inhoudelijk zou het een stuk verbeteren als er meer bijdragen zouden komen van de lopers uit de verschillende regio 's.

Leuke onderwerpen :

Groeten, Jan v Duinen


17-6-99 Nieuwsbrief

Ad 1) Ik ben van mening dat de nieuwsbrief juist het middel is om alle locaties te betrekken bij het geheel, nl. het DSM Running Team. Zelf stel ik het op prijs om toch steeds weer te lezen hoeveel jullie gaan trainen en hoe. Tevens lees ik met plezier de resultaten en verslagen van de wedstrijden welke door de DSM Running Team-leden zijn gelopen. Al met al denk ik dat de nieuwsbrief het middel is om elkaar te informeren en dus ervoor te zorgen dat we een team zijn.

Ad 2) Ik weet niet direct een item om het te verbeteren, dit kan dus betekenen dat het al goed is. Het enige wat mij te binnen schiet, zijn de verhalen hoe iemand een wedstrijd heeft beleefd. Het verhaal laatst van Kamal was schitterend om te lezen. Eigenlijk dus meer van dat soort verhalen, maar dat moeten de mensen zelf doen.

Het mag dus duidelijk zijn dat ik graag de nieuwsbrief wil blijven ontvangen en ik hoop dat er nog vele leuke anekdotes volgen.

Het beste met de enquête, Jos Brouwer


17-6-99 Wat vind je goed aan de nieuwsbrief ?

Wat kan beter aan de nieuwsbrief ?

Je zou door de nieuwsbrief harder moeten gaan lopen, dit zal wel niet lukken. Door deze nieuwsbrief wordt lopen wel interessanter en dit is natuurlijk ook heel belangrijk! Niet te veel aan de nieuwsbrief veranderen en hopen dat meer mensen hun wedstrijdervaringen gaan delen met anderen via dit medium.

M.v.g., Bert Verboort bv@gim-physics.nl


17-6-99 Nieuwsbrief

Jo, ik vind de niewsbrief op zich wel goed, informatief en onderhoudend. Toch heb ik geen behoefte meer om op de hoogte gehouden te worden van de verrichtingen en plannen van het DSM Running Team. Na inmiddels 1 jaar sukkelen met een achillespeesblessure heb ik noodgedwongen moeten besluiten mijn hardloopcarrière te beëindigen.

Het aanmeldingsformulier voor het DSM Running Team dat ik inmiddels meer dan 1/2 jaar klaar had liggen om ingevuld terug te sturen heb ik onlangs (met een brok in de keel) verscheurd en naar de prullenbak verwezen. Het is over en uit. Jij als eveneens fanatiek loper kunt je wel voorstellen hoe dat voelt. De Rotterdam marathon van 1998 had ik blijkbaar nooit mogen lopen. Eerst dat gesodemieter met het startvak en aansluitend een, zo lijkt het, eeuwigdurende blessure. Ik wens jou en het Running Team nog veel sportieve hoogtepunten toe in de toekomst.

Met een sportieve groet van een ex-loper, Huub Henderickx


31-5-99 Drenthe Marathon

Dag Jo, een kleine reactie, naar jouw persoonlijke adres. In mijn bericht van vanochtend vergat ik helemaal jou te feliciteren met je prestatie in Klazienaveen. Erg onattent van mij. Ik denk dat het in die noordelijk zandbak nog zwaarder is geweest dan langs het Eemmeer, waar af en toe toch nog wat verkoeling was door een minimaal zuchtje wind. En dan een tijd lopen die ik mijn leven waarschijnlijk nooit zal halen!

Proficiat! Niels c.c.m.moes@io.tudelft.nl


31-5-99 Hoe is het met jou afgelopen in de Marathon van Drenthe afgelopen zaterdag?

Je zag er nog redelijk fris uit na 2 rondes. Ik zelf hield het voor gezien na de doorkomst van de 2e ronde. Ik had ontzettend veel last van de warmte + een blaar op mijn linkerhiel. Ik vond het beter om er mee te stoppen dan dat ik mezelf in de vernieling loop. Het is trouwens de eerste keer dat ik in een marathon uitstapte en ik moet zeggen dat je daar een behoorlijke kater van overhoudt. Ik had zaterdagavond echt last van een "schuldgevoel". Maar ja Paula heeft op me ingepraat en gezegd dat ik me maar moet concentreren op Frankrijk en dat ik dan als training/voorbereiding maar in Leiden de hele moet lopen als ik daar zin in heb. Ik hoop dat het jou beter is vergaan. Het viel trouwens op dat er ontzettend veel uitvallers waren, dus ik was gelukkig niet de enige.

Groet, John Bercx


10-5-99 Maas Marathon

Bedaank veur alle steun en touverlaot gister (Maos Marathon)! Zoonder de massages en aonwiezingen haw iech 't allemaol veul meulijker gehad of neet gehaold! Geweldig! Noe mien westrijdverslaag:

9.30 start: veur iech 't wis kloonk 't startschot al! Iech waor gaans afgeleid door 't ontspannende geklets vaan Jan Lemmens, dee euverigens 'n hiel aordige dochter heet, boe euver zoedaodelijk mie. Meh good. De ierste kilometers waort 't al duudelijk, tot d'n temperatuur neet de groetste vreund zou zien. Noe waor 't wel zoe, tot 't veural (gelukkig) meh tot oongeveer 16 kilometer ech werm waor, en tot de wind nao 16 kilometer get verliechting brach. Dat wil zegge: de wind zeurgde deveur tot 't allemaol zjus te harde waor, meh mie aoch neet! Nao 9 km kos iech de plas neet mie ophouwe, en plasse oonder 't lope is technisch neet meugelijk, en es 't dat wel waor, daan zou 't netuurlijk nopg neet ech fris zien! Gelukkig waor iech neet de einigste, en moste Roel en Jan ooch. Tot 16 kilometer zag iech 't ooch neet zitte, meh op oongeveer 20 km begos iech weer drin te gleuve. Veul steun had iech ooch aon Roel en Jan. Het publiek in 't Waolse waor trouwens erreg sportief um us zoe aon te moedigen. Dat waor aanders in Mestreech, boe neet ech veul belangstelling getoend waort. Op de Servoasbruk waore veul fietsers die ooch nog in de weeg fietsden! De pelitie zaag ooch niks devaan. Jammer tot er zoe wienig begrip weurt opgebrach, meh good, dat mog de lol neet drukke, want 't waor 'n schitterend gezieg um 't gaanse deilneumersveld vanaf de bruk te kinne zien, behalve de kopleupers netuurlijk die erreg hel gingen ( Rene vaan Uum zat dao ooch bij, heer waor 7e! Chapeau Rene). Alles bleef good gaon, tot iech bij Heugem weer mos plasse en Roel en Jan neet. De inhaolslag waor zwoer en had ooch neet geluk zoonder dien hullep. Iech hub 't vermoede, tot Roel en Jan daorum ooch op 't letste zjus get mie euver hadden. Toen iech weer bij ze kam, en 'n bitsje kos herstelle, zag iech dao de dochter vaan Jan op de fiets, zoonder tot iech iers wis tot dat sjoen medske de dochter vaan Jan waor. Iech had wel in de gate, tot ze 'n hiel erreg doorschijnend breukske aonhad, wat stiech ooch wel gezeen hubs, num iech aon. Iech maakde er dus 'n opmerreking euver tegen Roel ( loer dao maan, de kins zoe heur tanga zien) Jan huurde dat en heer zag 'n bitsje verontwaardig: "Dat is mien dochter" Oei! Iech zaag dus mer truk: "Sorry Jan, dat wis iech neet, meh 't is wel woer wat iech zeg. Zou se neet 'ns aon heur veurstelle tot zie 'n aander breukske aondeid, want iech bin neet de einige dee denao loert..." Jan bleek daor gein invloed op te hubbe, want ze deeg toch wat ze zellef wou, zoe wie heer zag. Netuurlijk had iech gein bezwoer! Einmaol aongekome bij Rederij Sontag wis iech tot iech 'm oet zou lope! Iech veulde miech good en versnelde 'n bitsje. Tot 35 km ging alles good, denao waort 't zwoerder en zwoerder. Bei 37 km begoste de bein ech pijnlijk te weure en 't waort allein meh erreger. De rest wou nog wel, meh vaanwege de bein ging 't tempo verschrikkelijk umlieg. Toch waor iech nog steeds devaan euvertuit, tot iech de finish kos haole. De wermte eiste noe ooch zien tol, meh elleke km waor eine diechterbei! Dankzij de intensieve massages vaan diech krag iech af en tou toch weer 'n opleving, en toen iech de 40km grens had gepasseerd, wis iech tot 'r niks mie aon de hand waor, hoewel de pijn netuurlijk ondraaglijk waort. Op 41 km vergat iech alles en begos miech veur te bereide op de finish. En toen gebeurde 't: dao waor 'r. Iech veulde 'n intens gelok op miech af kome en toen de striep daadwerkelijk euver waor kos iech 't emotioneel bijna neet mie aon, 't waort gewoen te veul! Iech huurde in miene kop 't leedsje van David Bowie: We could be heroes, just for one day, en concludeerde tot eederein dee de finish gehaold had of nog zou hoale 'n hero waor! Iech mot zegge, tot 't de miest spirituele ervaring waor vaan mien leve!

Jo, bedaank nogmaols veur alle steun! Erik


6-5-99 Amerikaans verzoek

Beste Jo Schoonbroodt,
Bij toeval ontdekte ik jouw running webpage, en heb genoten van de originele wijze waarop je verslag doet van je prestaties en specifieke race info. Great!!! De reden van deze email is dat ik op zoek ben naar informatie over een wedstrijd (bosloop) in Berg en Terblijt. Ik kom oorsponkelijk uit Berg maar woon al een tijdje in het buitenland; ik zou heel graag eens een loop willen doen als ik op vakantie ben in NL. Misschien weet je van een webpage of andere contact info? Misschien een electronische calender (een NL equivalent van http://www.coolrunning.com)?

Alvast Bedankt,
Luc Claessens E-mail: lucclaes@mbl.edu
The Ecosystems Center
Marine Biological Laboratory Woods Hole, Massachusetts


6-5-99 Arnout Haalman uit Frankrijk

Beste Jo, Weer de marathon van Rotterdam niet gewonnen, 34.57 achter gebleven bij Japhat Kosgei, maar troost je Japhat Kosgei weet niets van SYPROC. In het januari nummer van DSM Nieuws las ik over je home-page en ik was vast van plan om je te bezoeken. Het heeft echter even geduurd want gepensioneerden hebben het heel erg druk. Maar nu is het dan gelukt. Wat leuk al die informatie, ik herinner mij wel dat je aan joggen deed maar in de loop der jaren heb je het aardig geprofessionaliseerd. Gefeliciteerd met het laatste resultaat.

Met ons gaat alles naar wens, ik amuseer mij hier uitstekend met treintjes en muziek, de tuin (1300 m2 onkruid) en wat rotzooien in het huis. Bricolage zoals de Fransen dat noemen. Met de treintjes heb ik hier al de plaatselijke krant gehaald en dat levert dan weer contacten op net zoals ik die op muzikaal gebied ook gevonden heb. En als onze Hollandse vrienden hier er niet zijn moet ik voor hun poes en drie schapen zorgen. Laatst waren het er zelfs ineens vier geworden, waarschijnlijk was er een stormram op bezoek geweest. Er liep dus een lammetje in de wei rond, maar helaas geen oorlam en hoewel het waarschijnlijk wel een zuiglam was had ik daar niets aan want hij lag niet op mijn bord.

Hoe gaat het in Geleen? Lopen de SYPROC Systemen bij KWS nog? Ze zouden dacht ik het jaar 2000 halen of is er een serieus millennium probleem dat Dave Mcleod over het hoofd gezien heeft? Bij de plaatselijke apotheker liep ik hier laatst een oude PDP 8E tegen het lijf. In deze uithoek van Frankrijk (Labastide Rouairoux) waren ze dus best redelijk bij de tijd. Wij zijn redelijk goed verbonden via telefoon, gsm, fax en internet met de rest van de wereld. Verder houden de Telegraaf en de weekeditie van de NRC ons op de hoogte van het gebeuren in Nederland. En als we dat zo lezen behoeven we niet zo erg terug te komen. Hier blijft het dan even bij. Het is wel leuk om zo nu en dan op deze manier weer even wat oude contacten aan te boren. Ik moet je de hartelijke groeten doen van Freek van der Veen die ik enkele dagen geleden aan de telefoon had. Ontvang ook de hartelijke groeten van Vera en mij, en breng die ook over aan oude bekenden uit de tijd van Systeem Technieken.

Arnout Haalman. ahaalman@freemail.nl
4-5-99 Die aw van gelauff

Prefisiat met dien tied op d'n Observantloop! Iech hub 't zellef rustig aon gedaon, vaanwege de Maosmarathon (1:07), en hub Berke Coumans geholpen um ierste in zien klasse te weure (M60). Noe is 't mien rusweek, op tied nao bed, good koolhydraten eten, etc. Iech hub er alle vertrouwen in. Es se de behoefte hubs um nao d'n Observantloop te douchen, en dus direc de stad in kins gaon zoonder iers nao hoes te hoove, daan kins se ummer douchen op de Merregelweeg. Dat hub iech ooch gedaon. Denao kos iech miech daan metein vol laote lope! Het waor nog gezellig in de Comedie, etc, etc. Iech kam daan ooch pas um 1 oor 's nachts toes ( en waor um 10 oor 's meurgens al op de Merregelweeg um miech um te kleiden en rustig in te lope nao de start met de groep vaan de Zweitlanceurs.) Er waore hiel veul lopers in de stad, veural vaan de Zweitlanceurs en AV'34, dus iech waor zoe zaat, wie eederein euverigens.

Wist se trouwens tot mevrouw Gelauff er behuurlijk de pes vaan in had tot er ein deilneumer (atleet) euver heur scheun gespejd had? Dee kam euver de finish en kos 't neet mie binnen hawe, zoe vertelde Harry vaan der Aart (dee jong leep bei Harry in 't gruupke). Ze kos nog wel sjus ein klein stukske achteroetspringen, meh.. 't spetterde via de groond op heur scheun en broek. Ze loerde mer zoer, zag Harry. Iech hub gein compassie met heur!

Jo, iech zeen diech waarschijnlijk zoondag wel! Erik Jacobs


3-5-99 Discriminatie recreanten in Observantloop

Koempel, Eerst wil ik even kwijt dat het waardeloos is dat jij als 2e veteraan niet in de uitslagen van Kimbria in de krant staat opgenomen. Volgens mij was alleen Louis Tummers sneller. Verder had ik niet verwacht dat dekselse Schoonbroodt zich 4 km voor de finish zich weer bij me zou melden. Klasse gelopen Jo zo kort na zo'n slopende 42km wedstrijd. Ben wel voorzichtig komende tijd ivm blessures.

D'r Koempel Ger-G Lemmens


28-4-99 Ook mijn onvergetelijke loopervaring.

Zoals we van "Jogger Jo" hebben gelezen, heeft hij de afgelopen Rotterdam Marathon uitstekend gelopen en heeft hij deze marathon als een onvergetelijke loopervaring beschreven. Ook ik wil mijn verhaal aan jullie kwijt en dat verhaal is dan de andere kant van de marathon, maar desalniettemin het lezen waard. Allereerst zal ik mezelf even voorstellen, want ik ben nieuw binnen het DSM Running Team.

Ik ben Jos Brouwer, inmiddels 38 jaar oud, getrouwd met Anjella, vader van 2 kinderen, Mathijs en Eline en werkzaam bij DAI (DSM Anti Infectives) te Delft, voorheen Gist-brocades. In 1988 heb ik mijn eerste hele triathlon (Almere) volbracht en momenteel heb ik 18 starts van de hele triathlon mogen meemaken en ik ben ook 18 maal gefinisht. Naast 9 keer Almere, heb ik ook deelgenomen in het buitenland, zoals Middelkerke (B), Embrun (Fr.) en Lanzarote (Sp.) Tevens heb ik 20 a 25 marathons achter de rug of onder mijn hielen en ook daar altijd over de streep gekomen. Al met al een behoorlijke sport(loop)ervaring, waarbij ik alle marathons onder de magische grens van 3 uur heb gelopen. Dit als inleiding voor mijn onvergetelijke loopervaring.

Rotterdam 18 april 1999.

Nadat we als DSM Running Team in Rhoon op de foto zijn gegaan (sponsorverplichtingen), zijn we met de metro naar Rotterdam Coolsingel vertrokken. In het Hilton hotel hadden we 4 kamers tot onze beschikking, alwaar we ons konden omkleden. Nadat de keuze van wedstrijdkleding (lang, half lang, kort) was gemaakt ging ik naar de Coolsingel. Vanwege een goede tijd in Etten-Leur 2 jaar geleden, mocht ik plaatsnemen in startvak B waar ook Jo reeds stond.

Het weer zag er aardig uit, misschien wat koud wat temperatuur betreft, maar toch het gaf de burger moed. Ik had me voorgenomen om te starten met een 5 km tijd tussen de 19.30-20.00 min. Om zodoende zeker tot de 30 a 35 km op een schema van 2.48 uur te kunnen lopen en dan eventueel met een beetje verval rond de 2uur en 50 minuten uit te komen. Het startschot viel en weg was ik, na een 5 tal seconden al over de startstreep schat ik. Jo was een rijtje of 4 voor me gestart en ik kon er niet meer bijkomen vanwege de drukte en later vanwege zijn snelheid. Ik zag hem pas weer terug in het Hilton hotel.
Zoals bijna altijd ging ook deze eerste 5 km iets harder dan gepland nl. 19.23 min en ik had mij voorgenomen dat ik dan wat gas terug zou nemen. Zo gezegd zo gedaan de tweede 5 km gingen in 19.44 en ik was tevreden. De volgende 5 km, het ging nog steeds volgens schema, namen 19 min en 47 seconden in beslag. Op zich dus nog steeds goed alleen niet echt soepel, een voorteken??? Nee, gewoon doorgaan want misschien gaat het straks wel lekkerder, dus van 15 naar 20 ging in 19.53. Op dat moment dus ruim 1 min onder het schema van 2.48, dus 2.50 zat ik zeker in. Even na de Erasmusbrug voelde ik een stram gevoel in mijn linkerkuit, maar gezien de op dat moment afgelegde afstand kon dat geen vermoeidheidsverschijnsel zijn, dus gewoon negeren en doorlopen. De tijd die ik verbruikte om 20 km naar 25 km te komen was 19.57, dus nog steeds op schema. Van 25 naar 30 kwam ik voor eerst boven de 20 min uit nl. 20.38. Op dat moment maakte ik mijn nog geen zorgen, want als de volgende 5 rond de 21 min zouden gaan en de laatste 5 km in 22 min, dan was nog altijd een eindtijd van 2.50- 2.51 haalbaar. Het rondje Kralingse bos dus van 30 naar 35 liep toch wat anders dan verwacht of gehoopt, want nadat ik bij het Kralingse bos al wat onwillige benen begon te krijgen, bleek dat ik na 34 km een paar benen had die mij een signaal gaven dat ik een behoorlijk aantal spieren had die zich niet lekker meer voelden. Dit alles resulteerde in een 5 km tijd van 21.47. en een totaaltijd van 2.21.12 Met dit gevoel en deze laatste tussentijd dacht ik op dat moment nog 7,2 km in ongeveer 33 minuten, dus een tijd van rond de 2.54 moet mogelijk zijn. Maar nadat ik voor eerst bij de verzorgingspost de tijd had genomen om een bekertje stilstaand leeg te drinken en ik weer in "gang "was gekomen, bleek al snel dat ik het nog heel zwaar zou krijgen. Mijn benen, zowel boven als beneden begonnen geheel stijf/zuur te worden en het was echt OP. Zo rond de 37 km heb ik, nadat ik er al velen had overgeslagen, toch een lantaarnpaal eruit gepikt om even te strekken, maar ik bemerkte al gauw dat ook dat niets hielp, dus strompelde ik voort. Op de maasbouvelard werd ik nog aangemoedigd door een loopvriend en die kon rustig een vraag stellen, want het tempo was van dien aard ,dat ik hem ook nog kon beantwoorden. 38/39 km, ik ging nog steeds joggend verder op zoek naar de Erasmusbrug, want dan kom je op de Coolsingel. Ik had hem in mijn vizier, maar wat duurt dat dan lang en die benen doen echt zeer. Steeds kijk ik op mijn klokje, want mijn doel heb ik ondertussen, luisterend naar mijn lichaam, weer verder bij moeten stellen. Ik heb nu nog maar 1 doel onder de 3 uur finishen!! Eindelijk het 40 km-punt met een tussentijd van 26.43 min!!! en een totaaltijd van 2.47.55. Ik realiseer mij dat er nog maar 12 min en 5 seconden mij scheiden van de 3 uurs-grens, dus niet te lang drinken. Nog een klein stukje en dan de Coolsingel. Mijn benen zij een en al spier welke strak staan en willen stoppen, maar mijn hoofd zegt dat ik moet versnellen, want anders haal ik mijn laatste doel niet. Al direct blijkt dat geest en lichaam niet meer een geheel zijn, want het signaal versnellen wordt door mijn benen niet opgepikt. Dus nu maar hopen en dan blijken ook de laatste 2,2 km aardig lang te zijn. Maar gelukkig ik sleep mij verder voort in deze marteling en bij de laatste 500 meter weet ik dat ik zonder eindsprint, dit was toch niet meer mogelijk, het toch nog kan halen. Uiteindelijk kwam mijn bevrijding in de vorm van een doek en een mat met "PIEP" na 2 uur 59 min en 27 seconden en kon ik mijn geest weer laten luisteren naar het signaal wat mijn benen gaven.
Na wat van de verzorgingspost te hebben genomen, ben ik toen naar het Hilton hotel gewandeld om mij aldaar lekker in een warm bad te laten onderdompelen. Na mijn bad heb ik een biertje genuttigd en wat pinda's tot mij genomen, om vervolgens met de groep middels de Metro naar Rhoon te gaan, alwaar ik mijn lichaam weer op sterkte heb kunnen brengen.

Conclusie: Ook met een behoorlijke ervaring kan je soms onaangenaam verrast worden. Nu na 1 week zoekende naar de oorzaak, denk ik toch dat de koude temperatuur met het windje mijn spieren extra verstramd hebben gemaakt en had het misschien beter geweest in een dunne hardloopmaillot. Natuurlijk ben ik gebrand op een revanche op mezelf en ik hoop dat jullie daar deelgenoot van kunnen zijn.

Tot een volgende keer en veel loopplezier,  Jos Brouwer


27-4-99 Hamburg Marathon (Marc Quadflieg)

24/4 om 4u45 uit de veren! Toilet maken en koolhydraatrijk ontbijten. De koffers zijn daags voordien al gepakt. Om 6u30 pikt de bus ons op in Maasmechelen. De groep is nu kompleet. Het zijn 27 lopers en 17 supporters verbonden aan 4 atletiekclubs uit het Limburgse die mekaar door de jaren hebben leren kennen. Op naar Hamburg,600km verder. Na 2 tussenstops arriveren we om 14u bij het hotel. Het is zonnig,21 graden. We checken in en spreken om 15u af om naar de Messe te gaan om de startnummers af te halen en de sportbeurs te bezoeken. De sfeer is perfect, relaxed. Een aangename groep. Om 19u gaan we terug de bus in die ons op een stadsrondrit vergast(Reeperbahn). Om 21u wordt gezamenlijk getafeld bij de Italiaan naast het hotel. Uiteraard pasta`s. De tactiek wordt besproken bij een lekkere Chianti of Lambrusco... Om23u gaan we douchen en slapen.

25/4 Na een heel erg onrustige nacht besluit ik om 05u maar op te staan en te gaan wandelen. Het heeft de avond ervoor gerend en ge-onweerd. De lucht is zuurstofrijk. Om 5u30 maar terug de kamer op en douchen. Door mijn kabaal wordt Jeannine gewekt. Om 06uwordt ontbeten. Nog snel wat koolhydraten opslaan en veel honing in de thee. Om 07u30 vertrekt de bus richting stadscentrum, na de groepsfoto`s te hebben genomen. De spanning stijgt nu. Het vertrek gebeurd vanaf 3 verschillende startplaatsen.(3 straten).Ik sta op de eerste rij in startvak B1.Om 09u worden we van start geschoten voor de fameuze 42.195m.

De 1e en 2e km worden verdomme in 3:35/km afgelegd. Veel te snel! De rem wordt opgetrokken. Zou dit mij niet zuur opbreken??? De eerste 5km leg ik af in 18:50.Ik weet dat het snel gaat, dat ik risico`s neem...Bij de 10e km kom ik door in 37:50,tempo 3:47/km en dus 6`` te snel volgens het schema. Bij de 20e km is het tempo nog steeds hetzelfde. Half marathonpunt wordt bereikt in 1u19:40.Ik begin mezelf nu mentaal op te peppen. Ik geloof in een nieuw clubrecord. Ook bij de km`s 25 en 30 zit ik nog steeds op schema,(3:48 a 3:50).Km 35,het gaat nog steeds goed! De laatste 15 km ben ik constant aan het tellen. Ik besef nu dat er een nieuwe besttijd zit aan te komen. Even schiet me Jo`s supertijd in Rotterdam door het hoofd. Concentreren Marc op het clubrecord...Tussen 37 en 38 staat ie, de man met de hamer, alhoewel, klein hamertje. Ik blijf me oppeppen hoewel het tempo naar4:05/km zakt. Bij km 41 zie ik Jeannine voor de derde maal, nadat ze bij km 2 stond en bij km17 mijn 2e literfles drinken aanreikte. Ze schreeuwt me vooruit samen met de trainer. Even besluipt me de angst. Ik heb het 41 km bord gemist. Mijn crono staat reeds op 6:40.Ik hoor evenwel de speaker. Nog 2 bochten en ik kom aan. De eindtijd wordt afgeklokt na 2u42:53.Ik verbeter mijn P.R. met liefst 6`13``.Ook het clubrecord sneuvelt met 1`27``.De laatste 2.2 km leg ik nog af in 8`48 of 4:00/km.

Het was mijn 9e marathon, op een snel lichtlopend, maar glooiend parcours. Maar oh, oh, dat publiek. Nog nooit meegemaakt. Begeesterd,toeterend,fluitend,trommelend,roepend,applaudiserend.Je kreeg er als loper kippenvel van. Dit vergeet ik NOOIT meer. Je loopt geen enkel moment alleen, over de ganse omloop staat publiek. Tot slot nog dit. Bij de start om 09u was het 9 graden. om 12u was die opgelopen tot 22 graden. Windkracht 3. Kortom, ideale omstandigheden. Een echte aanrader.

Groetjes,Koempel Marc marc.quadflieg@skynet.be


23-4-99 Rotterdam Marathon (2:42:06)

Van harte gefeliciteerd met je marathon tijd 2:42:06 en de 146 plaats. Ik hoop dat jullie net zoveel genoten hebben als ik van de marathon. Alleen ik vanuit Oirsbeek via de tv, maar het was genieten. Ik hoop dat jullie DSM Running team ook mag terug kijken naar een geslaagd team gebeuren, zowel met de estafetteloop als de marathon.

Groetjes Wilma Rusman sourenj@worldonline.nl


20-4-99 PR Rotterdam Marathon

Van harte proficiat met de fraaie prestatie en PR in de Rotterdam Marathon. Trouwens, een verval van minder dan 6 minuten is toch alleszins acceptabel? Degenen die in jouw buurt zijn gefinished zitten ook zo rond de 1h17-1h20 op het halve-marathonpunt. De "man met de hamer" heeft bij jou niet harder toegeslagen dan bij hen.

Mvg, Eugene E.Custers@MIE.KUN.NL


19-04-99 PR Rotterdam Marathon

Hoi Jo, Van harte proficiat met het behaalde resultaat (2:42:06) in de Rotterdam Marathon. Wat een supertijd!

We zien mekaar wel weer bij de zweitlanceurs. Groeten van Crit. crit@c-gennotte.demon.nl


19-4-99 PR Rotterdam Marathon

Hei koempelke, Gefeliciteerd met je Rotterdam Marathon knalprestatie van gisteren. Ik teken voor zo`n tijd a.s. zondag in Hamburg.

Mijn E-mail marc.quadflieg@skynet.be


19-4-99 PR Rotterdam Marathon

Jogger Jo, Wie is het gegaon mit de Rotterdam marathon ? Het waor good weer, dus dao kin het neet aon gelege hubbe. Is 't geluk um binnen de 2.50 te blieve en wat heet Nicola gelope ? Uiteraard wil iech alles 'treuver weten !

Iech hub zellef in eeder geval gooie veuroetziechte, umtot iech zoondag met de groep vaan AV'34 nog 32 km gelope hub in 2.25, en es men gevraog haw of tot iech nog 10 km door zou kinne lope, dan had dat wel gegaon, dink iech. Roel waor ooch debei, en heer had ooch gein probleme oondervoonde? Veurtot iech aafsleet: hub stiech misschiens zin um te begeleide mit de fiets op 9 mei in de Maosmarathon?

Erik


12-04-99 Succes in Rotterdam

Jogger Jo, 't is nog get vreug, meh umtot iech neet wet of tot iech nog achter de pc kom dees week, heibij al succes gewins! Zoondag oongeveer 20 km, meh get sneller (Henny waor dao). Noe dees week get rustig aon, umtot zoondag miene letste lange duurloop is met de groep van AV'34 nog 30 km in 2,5 oor. Iech krieg toch un bitsje 't geveul tot iech Vise oet kin lope in maximaal 3,5 oor, mischiens sneller. Nogmaols succes, aoch veur Nicola mit zien prestigieuze doelstelling! Op ziech zou se, gezeen de veurm boe se noe in verkiers, bes wel oonder de 2.40 kinne kome! Meh iech huur 't nog wel!

Ciao en alaaf, Erik


10-4-99 Prima prestatie!! You are still going strong.

Ik kamp momenteel nogal met blessures, Albert gaat nog steeds goed. De zoon van Albert doet het momenteel erg goed. Hij zal zeker meedoen aan de Parelloop. Ik hoop in Brussel bij de 20 km weer een beetje te kunnen meelopen

Groeten Frans. frans.erens@wxs.nl


23-12-98 Het was "" EEN HEEL GEZELLIG JAAR""

Dire Straits en King of Swing bonne annee et tous mes meilleurs voeux 99

De ultra-langzame jogger KAMAHL


26-11-98 Spiderman has become father. YES! Date of birth : 30-09-'98.

It's a girl named Vicky Elin. She's a verry nice, sweet and the most beautifull baby of the world. The first thing she asked : where are my little running shoes, I want to beat Leny in Chamonix. So as may understand, she is verry special.

Bay, bay. Menno Spaanderman


19-10-98 Still running....

Bij toeval kwam ik op jouw "DSM Running Team" site terecht. Je hebt dus inmiddels ook de "digital snelweg" ontdekt (kun je nog harder lopen). Inmiddels "doe" ik het nu met Alpha's, maar nog steeds onder VMS. Ik speel momenteel applicatiebeheerder bij Philip Morris in Bergen op Zoom. Momenteel erg druk bezig met Y2K tests, aangezien de directie eind DIT JAAR daarmee klaar wil zijn.

Groetjes, Johan. J.Smekens@inter.NL.net http://www.inter.nl.net/users/J.Smekens/


5-10-98 Eerste contact met Jos

Beste sportvriend. Middels dit korte briefje leg ik het eerste (geschreven) contact m.b.t. het hardlopen tussen het oude Gist-brocades en DSM. Ik zal de komende dagen eens een inventarisatie maken van wat loopjes hier in de omgeving en zal dat lijstje dan naar je mailen. Tevens zal ik hier de komende week eens wat hardlopers informeren en gelijk hun belangstelling peilen omtrent hun toekomstige deelneming in een hardloopgroepje (vooralsnog Gist-brocades Delft).

Ik hoop dat we een leuke en sportieve tijd tegemoet gaan. In ieder geval succes met het hardloopgebeuren. m.v.g. Jos Brouwer


23-09-98 Eerste contact met Frank

Jo, habe Deine E-Mail erhalten, und wurde mich freuen mal mit Euch zu laufen. Da ich in diesem Jahr noch am Koln- und New York Marathon teilnehme, werde ich erst am 17.12.98 in Heerlen mit Euch laufen konnen. Wenn Ihr noch weitere Info's hab, konnt Ihr die gerne an mich senden.

Grus Frank Dzeja


21-09-98 MM

Beste Jo,  Gefeliciteerd met je verjaardag en je mooie prestatie in de Mergelland Marathon. Gezien de mindere (koude) omstandigheden heb je een snelle tijd neergezet. Helaas heb ik nog steeds niet de motivatie en ook niet de tijd om weer een marathon te volbrengen. Maar wie weet......? Wellicht zie ik je weer bij een van de volgende wedstrijden.

M.vr.gr.:Paul van Hameren


18-09-98 MM

Jo,  gefeliciteerd met je wereldprestatie. Pie Vaessen is niks vergeleken met jou. Ik zal je binnenkort nog een mailtje sturen met een krantenknipsel over de Mergelland marathon die in de Geulbode stond.

Groetjes, Paul  Ik hoop wel zolang door te kunnen gaan als Pie. (Jo)


15-09-98 Mergelland marathon

Jo,  Gefeliciteerd met je persoonlijk record op de Mergelland marathon, het is zeker verassend te noemen dat je de snelste marathon hebt gelopen op dit heuvelachtige parcours. Nogmaals petje af.

Groeten Theo Oberndorff


11-09-98 Oude man

Jo, Van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag. Dat zal nog wat worden: als oude man de Mergelland marathon lopen.

Groeten Ricardo Gijbels


12-07-98 Cross du Mont Blanc

Ik heb in de krant gelezen dat je heel goed gepresteerd hebt in Frankrijk (Cross du Mont Blanc). Gefeliciteerd met deze prestatie (hoe ver zat ik er naast met mijn tijd?). De groeten aan iedereen en tot ziens.

Theo Oberndorff
P.S. De Stones waren geweldig en de Honeywell cursus is in orde, maar alleen in Amsterdam is maar alleen!!


01-07-98 Greetings from hot, humid Houston!

We hope you are doing well, Jo! Have you been climbing or running lately? I have cut the runs down considerably due to a sore hip, but I just can't give it up! I have taken on swimming lessons and Frank has taken up biking. Perhaps we may do some bike distances this summer. I miss the beautiful rolling hills of Maastricht.

best regards, Lenora and Frank Noroski@aol.com


28-06-98 Het DSM Team Cross du Mont Blanc is er klaar voor!

Op zondag 28 juni j.l. sloot het team de voorbereiding af met het Nederlands Kampioenschap Berglopen op de Wilhelminaberg in Landgraaf. In de korte ronde van 7,8 km met een hoogte verschil van ongeveer 800 m blonk het DSM Team uit. Jo Schoonbroodt, DHC, en Piet Thomassen, ADB, veroverde de 1e en de 2e plaats bij de heren. Terwijl bij de dames senioren II Leny Paes Nederlands Kampioen werd.

Hiermee werd een succesvolle periode afgesloten want zowel bij de Observantenloop en de Wijnbergloop in Maastricht werd het team eerste in de businessrun. simon.blok@wxs.nl


20-04-98 Rotterdam Marathon 1998

Jo, ik zou direct voor zo'n resultaat tekenen. Ik denk dat je niet mag klagen. Zelfs de winnaar had last van kramp!!!!! Als ik me goed voel ga ik in een rustig tempo Huy (op 31 mei a.s.) lopen. Doel : onder de 4 uur. Zo niet: in alle gevallen op zaterdag 25 juli 1998 de Swiss Alpine Marathon K42. Als je nog mensen weet die ook die kant uit willen gaan, dan hoor ik dat gaarne. Op 25 oktober gaan de Maasrunners weer gezamenlijk van start en wel te Echternach.

Jos Vrancken


21-04-98 In a message dated 98-04-21 Jogger Jo wrote:

The Rotterdam was great until 35km. The half marathon time 1:19:15 was quick but I fell very well at that moment. The last Km where like hell. I have to stop to warm my upper legs 3 times. I was within position 200 of the 11000 members. My end result 2:50 hour (no. 286) is Ok but I feel not very well about the last part of the race. This was the chance to beat my best result.

Jo...your results are incredible!!! I am so impressed with your speed, persistence, endurance, and remarkable strength. You are quite amazing, despite your expectations. Congratulations on a fantastic time and for finishing better than the top 2% of the members/runners...WOW!!! Highest honors to you with an A++++++!!!!

L&F Noroski@aol.com Inselbuch@ellipsysconsulting.com


15-04-98 Houston, Hello Jo

GOOD WISHES TO YOU FOR A GREAT RUN...WE WILL BE THINKING OF YOU AND WILL CHECK OUT YOUR WEB PAGE AFTER THE RUN ALL THE BEST,

Lenora (and Frank too) noroski@aol.com


12-04-98 DSM Team wint de Parelloop!

Het DSM Team cross du Mont Blanc heeft op zondag 5 april j.l. de 1e prijs in de Business Run van de Parelloop in Brunssum gewonnen. Het team zette in de 5 km lange loop de andere 28 bedrijven in een harde wedstrijd op afstand, mede door de ijzersterke koplopers Frank Gijskens, FSI/Vaalsbroek, Piet Thomassen, FSI/ADB, en Jo Schoonbroodt, DHC. Bij de dames wist Oda van Oppen, Research, nog de derde prijs individueel bij de dames 35+ te winnen. Jo Schoonbroodt nam als wedstrijdcoördinator van het team dan ook trots de wisseltrofee in de vorm van de "Vogel met de parel in de bek" in ontvangst. Daarna startte het team bij wijze van training nog eens op de 10 km wedstrijdloop. Dit ter voorbereiding op de Rotterdam Marathon die het team voor DSM Special Products in Rotterdam loopt.

simon.blok@wxs.nl


07-03-98 Evaluatie 35 km training DSM Running Team

Ik hoop dat je Ed hebt gevonden. We moeten hem toch nog eens toespreken over zijn aanpak. Die is dapper maar zijn Kamikaze baart zorgen en vraagt onnodige aandacht. Wij hadden zonder het lusje bij Margraten 32 km in 2 h.en 52 min. op de teller. Met lusje moeten jullie ongeveer 2 h. en 40 min. gelopen hebben.

simon.blok@wxs.nl


19-02-98 Een heel goede dag Jo.

Bij toeval kwam ik jouw mail-adress tegen in de address-list en dacht die ga ik een mailtje sturen. Ik ben Harrie Wendker, een van de drie Drenten, en hoop dat je mij nog kunt herinneren van de laatste Cross du Mont Blanc. Gerrie Lambers berichte mij over de plannen van de marathon van Rotterdam en dat jij de organisatie, v.w.b. het DSM-team, op je hebt genomen. Kamail Bradaï en ik hebben zich aangeboden om mee te lopen met het DSM bedrijventeam. Kun jij mij nu meer informatie bieden over de loop in Rotterdam? Graag ontvang ik dat van jou. Als het gebeuren doorgaat hoop ik dat jij voor mij een loopschema cq. training hebt. Neem jij ook de organisatie voor de Cross du Mont Blanc voor het DSM-team onder je hoede, want ik las dat Simon Blok bij jullie gaat vertrekken naar het westen. Ook hoop ik dat jij daarover wat meer kunt mailen en dat jij een trainingsschema, voor de Cross, voor mij hebt.

Jo, ik wens je veel geluk en doe de groeten aan de andere lopers van het team.
M.vr.gr Harrie Wendker DSM Resins - Schoonebeek in het mooie Drenthe


22-01-98 My true inspirations

Jo! So glad to hear from you! You are one of my true inspirations for long distance runs. I will have to learn how to do mountains and ice with your guidance and expertise! How beautiful! Thanks a bunch. After taking the challenge of that huge rock, ice, and high altitude, you can do any marathon anywhere and fast too!

alstublieft, Lenora noroski@aol.com


23-12-97 Schema's

Jo, bijgaand de beloofde schemas die ik ooit van Gène heb gekregen. Ik stuur deze mail via de GSM-telefoon vanuit Oosterijk!. Het lopen, skiën en langlaufen gaat wonderwel. Ik kan al weer een uur schrafelen.

Prettige kerstdagen en een loops nieuwjaar, simon.blok@wxs.nl


30-11-97 Adventloop

Ik heb Peter Elverding van de RvB bereid gevonden om op Vaalsbroek onze fakkels in ontvangst te nemen. Het gelijktijdig aankomen of het manipuleren hiervan is dus belangrijk geworden. Hierover moeten we spoedig enig overleg plegen.Verder is Jo Schins ten afscheid van het team uitgenodigd. Hij is altijd zo trouw lid geweest dat dit wel op zijn plaats is. Het volgende doel van het team lijkt mij het lopen van de Marathon van Rotterdam voor SP. Wil jij je daar ook op beraden ten aanzien van de training en de vooraf te lopen wedstrijden. Praktisch betekent dit m.i. dat wij vanaf begin februari er serieus tegenaan moeten. Je idee voor een samenvattend verhaal in het DSM Nieuws vind ik een goed idee. Mogelijk kunnen we dit gebruiken om nog DSM kandidaten aan het team toe te voegen.

simon.blok@wxs.nl


28-04-97 Inspiration

You have given me again renewed inspiration for training again...your discipline, motivation, and accomplishments are incredible! I have just learned to rock climb (on an indoor training arena, since it is safer and there are just no mountains in Texas!) and it was a great feeling! I need much practice to build up the arms, but it also takes keen strategy...just great!

Best to you on your upcoming big one (Cross du Mont Blanc). Frank and I hope to be able to visit when we can.

Tot ziens, Lenora noroski@aol.com


27-04-97 Hills that Kill

Missing those hills that are so beautiful to see yet so tought to run...have you done any killer hill training or races lately? Frank & I hope to have an opportunity (through Frank's business) to return to your lovely country.

tootzins (how is that spelled?) Lenora noroski@aol.com


Home   Wedstrijd verslagen   Uitslagen   Persoonlijke Records   Mail Me