Make your own free website on Tripod.com
SABIC EPC'er als eerste buitenlander over finish Mont Blanc Marathon

Jogger Jo van stapel

Tienduizenden kilometers heeft hij reeds versleten en hij loopt steeds harder van stapel. Zijn 'rondje om de kerk' groeide in twintig jaar uit tot onder andere de marathon van Rotterdam, de Limburgse Mergelland Marathon en twaalf deelnames aan de Cross du Mont Blanc. Op 29 juni j.l. verscheen 'kilometervreter' Jo Schoonbroodt aan de start van de eerste Mont Blanc Marathon.

(s)Toppunt
"Voor mij hét hoogtepunt van dit jaar, zowel letterlijk als figuurlijk," vertelt Jo schoonbroodt enthousiast. "Deze uitdaging, van 42,2 kilometer lang met een hoogteverschil van meer dan 1600 meter tegen de flanken van Europa's hoogste berg, was er één om nooit te vergeten. Na de Cross du Mont Blanc die 23 kilometer bedraagt was dit de eerste keer dat er een marathon georganiseerd werd. Met vijfhonderd deelnemers gingen we op 29 juni op weg naar de top. Eerst door de binnenstad van Chamonix maar al snel over onverharde terrein en vervolgens over smalle met boomwortels doorkruiste bergpaden en de eeuwige sneeuw. Na drie uur en nog zeven kilometer voor de boeg zat ik goed op mijn schema. Maar nog voor de laatste verzorgingspost ging het mis," vervolgt Jo. "Kramp! Mijn benen bleven stokstijf staan, ze wilden niet meer."

Bedankt!
Podium Vet 50+ Na een korte rustpauze ging Schoonbroodt, harkend op zijn hakken, verder. Om uiteindelijk na vier uur en tien minuten als eerste buitenlander over de finish te gaan. Goed voor een mooie 21ste plaats van de 455 hardlopers die de top bereikten en een derde plaats op het podium in de categorie 50+. Jogger Jo blikt tevreden terug: "Wel gehoopt maar niet verwacht," bekent hij. "Begin juni ben ik met mijn vrouw naar Frankrijk vertrokken om me voor te bereiden. Na 450 kilometers en 11.000 hoogtemeters zweten in de Gorges du Verdon was ik helemaal klaar voor de eerste bergmarathon. Maar zo'n tocht is en blijft zwaar." In totaal heeft de kilometervreter in één maand tijd 492 kilometer weten te verorberen. "Een mooie prestatie, maar ik heb het niet alleen gedaan," aldus de jogger. "Zonder hulp en steun van familie en collega's krijg je zoiets nooit spits." Intussen ligt de volgende uitdaging alweer op stapel. Geïnteresseerde lopers kunnen op zaterdagmorgen met me mee komen trainen.

Klik hier voor:
1)Mont Blanc Marathon verslag Jogger Jo
2)SABIC EPC passie voor Franse puisten
3)DSM Unlimited bestaat echt
4)Vakantie Ventoux verslag van 2000
5)E-mail Jogger Jo